bugün

league of legends

league of legends dotanın kurucularınında yapımında görev aldığı dotaya benzeyen bir oyun. bu dota kurucuları demiş ki arkadaşlar sıkılmıştır yeni bi oyun yapalım da biraz eğlensinler, bir taraftanda dotadaki şikayetler neler onlara göre tedbir alalım demişler.
örneğin dota oynarken tek tek oyunlara bakıp boş yer aramanız gerekir ve bulduğunuz bir oyunda 5vs5 oynarsınız ancak sizin takımda herkez birbirinden bağımsız birbirini tanımayan insanlar olurken karşıdaki 5 kişi aynı odaya toplanmış bilgisayar bağımlısı bir grup olup sizi eze eze yenebilir. diğer taraftan league of legends ( lol ) de ise sizi sizin levelinizde insanlarla eşleştirir ister tek başınıza bi eşleşme talep edersiniz ki bu karşı takımda da insanların tekli bağlanacağı bir oyundur, yada arkadaşlarınız davet edip aynı oyunda 5 arkadaş birden oynayabilirsiniz ki bu durumda da sizin karşınızda en az 3 kişilik bir arkadaş grubu olacaktır. yani oyunda güzel bir denge hakim.

bir diğer konu ise skill kısayol tuşları dotada her skillin kendine özel bir kısayolu vardır eğer heronuza yeterince hakim değilseniz oyunun başında hangi skill hangi tuşla çalışıyor diye bi göz atmanız gerekli ancak lol'de tüm skiller " q,w,e,r,d,f," kısayollarıyla otomatik olarak ayarlanmıştır ancak oyunun ayarlar kısmından bu kısayol tuşlarını değiştirmek mümkündür.

örneğin dotada online oynayabilmek için garena diye bir programımız var ben oradan oynardım. bu program internet üzerindeki dota ağına katılmanızı sağlar. burada garena denen programda karakterinizin bir seviyesi vardır ancak pek bir işe yaramaz sadece isim falan yaparsınız. ancak lol'de karakterinizin leveli arttıkça ;
1- masteries dediğimiz sadece levelimize bağlı olarak kullanabildiğimiz puanlar
2- runes dediğimiz satın aldıktan sonra levelimize göre giyebileceğimiz bonuslar
3- her oyundan önce seçebileceğimiz 2 adet skill açılmaktadır.
masteries : karakterimizi güçlendirmemiz için bize seçenekler sunan bir tür özellikler ağacıdır. burdan karakterinize defans, saldırı, yada support özellikleri ile ilgili ekstralar verebilirsiniz her levelinizde 1 puan kazanırsınız.
runes : oyun oynayarak kazandığınız " ıp " puanıyla yada kredi kartı ile satın alacağınız " rp " puanıyla satın aldığınız taşçıklardır bunlarda saldırı savunma can mana regen tarzı şeyler verir.
3- oyuna girmeden öne size sunulan 10-15 adet skill vardır ve gerçekten oyunun akışını değiştiren skillerdir 2 tanesini seçersiniz bunlarda leveliniz arttıkça daha yenileri açılır.
güncel Önemli Başlıklar