bugün

internete tc kimlik numarası ile girilsin

yetmez! isp'lere iki ayda bir yenilenmek kaydıyla ikametgah ilmuhaberi verelim. net'te konuştuğumuz insanları yanıltmamızı engellemek adına, doğum belgemiz, mezun olduğumuz okul, kilomuz, boyumuz, saç/göz/ten rengimizi belirten heyet raporunun bir kopyası herkesin ulaşabileceği bir ana server'da kimlik no'muzun altına eklensin. Bu heyet raporu her üç ayda bir yenilensin.

gelir düzeyimizi gösteren belgelerin (bordrolarımız, tapu senetleri) jpeg formatında kayıtları aynı server altında bulundurulsun. medeni halimizi gösteren kayıtlar unutulmasın. hatta kadın kullanıcıların bekaret raporları da (ayda bir yenilenmek kaydıyla) eklensin.

serverda kendi başlığı altında bu belgelerinden biri eksik olanların internet erişimleri engellensin.

eğitim bakanlığını idare edebilmek için okulların olmamasını dileyen bakanlara alışık milletimin, suçu engellemenin tek koşulunu herkesi suçlu görüp, hareket edemez hale getirmek isteği duyan içişleri bakanlığına alışması da kolay.

böyle bir öneriyi hazırlayıp, onaya sunacak cesareti "cahil cesareti" diye adlandırmak kolay yolu seçmek olur. "Hay ben o kafaya..." ile başlayan cümleler ise "marifet iltifata tabiidir"i gerçekleştirir. (Ben ikinci yolu seçiyorum.)