bugün

100 lirayla 1 ay geçinmenin sırları

100/30=3.3 tl para günlük harcayacağımız miktar olması lazım ki 1 ay geçinelim. bu parayı yetirmeye çalışacak olan öğrencimizin öncelikle uyması gereken maddeler:
+ Arkadaşlarına yakın olsun o ay içinde bol bol mezarcılık yapsın, arkadaşlarının evlerinden çıkmasın.
+ toplu ulaşım araçlarını tercih etmesin her yere yürüyerek gitsin. o ay biraz kilo verebilir ama parayı çar çur etmeden önce düşünecekti.
+ sigara içiyorsa bir ay kadar bıraksın.
+ arkadaşından az miktarda borç alarak hiç değilse günlük harcayacağı parayı 5 tl ye kadar çıkarabilir. ( zorunluluk değil o kadar gerekmeyebilir bu madde )
+ bu ay bol bol devamsızlık yapsın ne kadar çok uyursa o kadar az acıkır yemeğe az para verir. ( mesela öğlene kadar uyusa sabah kahvaltısından yırtar. )
+ kesinlikle yemeği okulda okulda yesin orada fişler ve yemek ucuz oluyor tabiki her gün değil arada 1 poğaça ile bir öğünü geçirmesi lazım.
+ kıyafetlerin satılması yoluna başvurulabilir etkili bir yöntemdir. ( mesela ben güzel Ltb den aldığım bir tişörtümü yarı fiyatına satmıştım. )
ama siz siz olun yumurta göte dayanınca iş yapmayın öğrenci bu hayatında tutumlu olmayı öğrenmeli böyle parayı harcayıp da sonrada şu kadar param kaldı ne yapmalıyım la olacak iş değil öğrencilik. eğer böyle bir durumla karşı karşıya kalırsanız olur ya tabi ki, işte o zaman ailenizi arayın ''ben böyle böyle bir salaklık yaptım. ne olur biraz para gönderin özür dilerim'' deyin zaten ana baba yüreği dayanmaz ve bir daha da sözünüzde durarak asla yapmayın.