bugün

atatürk dirilse olabilecekler

tarikatların ve şeyhlerin ülkeden uzaklaştırılması ve vatandaşlıktan çıkarılması. türkçe ezan'a geri dönülmesi. yardımlaşma vakfı ve ilimevi adıyla açılan resmi tarikatların tez elden kapatılması. bazı kellelerin menemen'in ötesinde yobazlıklarından ötürü koparılması. son 70 yılın canlı olan bütün politikacıları ve ordu komutanlarının yargılanması (!) yurtdışındaki şeyh ya da tarikat liderlerinin hükümetlerle olan ilişkilerinin saptanıp bu kişiler hakkında işlem yapılması. her ne sebeple olursa olsun türkiye vatandaşı olmayı içine sindiremeyen kitlelerin başka yerlere yollanması. ne mutlu türk'üm diyene sözünün açıklanması. Nutuk'un ayrı bir ders olarak okullarda okutulmaya başlatılması (!) Devletin kar eden kurumlarının özel sektörden alınıp kar eder hale getirilmesi. Yabancıların mülkiyet haklarının stratejik noktalarda kaldırılması. Ekonomik programın değişmesi.

(bkz: dini istismar) (bkz: ucuz faşizm) (bkz: sözde solculuk) (bkz: yanlış politikalar)

din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin seçmeli yapılması. erdal eren'in hesabının sorulması. işkence'de kaybolanların hesaplarının sorulması. 80 sonrasının kaybolan kuşaklarının hesabının sorulması
(bkz: kenan evren in götürdükleri)

yobazca kemalizm icra edenlerin vatandaşlıktan çıkarılması.
(bkz: ego nun duyarlılığın önüne geçmesi)

türk tarih kurumunun atatürk döneminden sonraki çalışmalarının incelenmesi (!)
(bkz: tarih in faşist tavırlarla saptırılması)

tüm ders kitaplarının atatürk tarafından gözden geçirilip sen kemal'e ereceksin diye kendine o adın verildiği iddia edilen kitabın milli eğitim bakanının gözüne sokulması.
din kültürü öğretmenlerinin götlerinden din uydurmasının yasaklanması.
(bkz: dini sömürü çabaları)

ve daha nicesi.