bugün

yaratıcının var olduğu gerçeği

bazıları için oldukça acıdır.

adam ateisttir. sözde inanmayandır tanrıya ve diğer gözle görülmeyen ruhsal varlıklara.
ancak kainatta ki bazı gerçekler hiç bi görüş tarafından inkar edilememektedir. ölümün varlığı, evrenin düzenli işleyişi, insanın mükemmelden çok daha öte bir bedene sahip olduğu gibi.

öncelikle merak uyandıran konu ateistlerin neden ateist olduklarıdır. hangi delillere dayanarak. yani akli deliller mi vardır yoksa sadece dini sorumluluklardan kaçmak için midir bu tercih?

ateist olmak dinsiz olmak anlamına gelmez elbet. dünya üzerinde tanrı inancının bulunmadığı dinlerde mevcuttur. ancak büyük bi çoğunluk hakkında dinsiz veya dinlere inanmayan teşhisi koymakta çok yersiz olmaz.
eğer akli delilimiz var yaratıcının var olmadığına dair denbiyorsa, şöyle devam edelim;

az önce verilen iki basit örnekte, yani kainatın işleyişi ve insan bedeninde ki olağanüstü sistem, her insanın bi şekilde görebileceği, yüksek ilim merhaleleri gerektirmeyen gerçeklerdir. bunun yanında insanın maymundan gelip gelmediğini araştıracak seviye de olması beklenemez herkesten. bu görüşü çok iyi delillerle çürütmesi de. çünkü evrim teorisi üzerinde çalışılmış bi teoridir ve her maymun adını duyanın çürütebileceği bi teori olması halinde bu kadar saygınlık kazanmazdı dünyada. ha yine de çok güçlü müdür ? hayır...
tüm bunların yanında söylenmesi gereken şudur ki, öyle ya da böyle, insan ve maymun bir atadan da gelseler, ki her ateist evrimcidir demekte yanlıştır.. yine de maymun teorisini de kabul etsek, olay o ortak atanın nasıl var olduğuna, sonra onun neyden evrim geçirdiğine, sonra tek hücreye oradan da big bang e kadar gider.

herkesin rahatlıkla algılayabileceği şey şudur ki, hiç bir şeyin yoktan var olması mümkün değildir. olay daha ortak atada da tek hücrede de big bang de bunların sebebi olan varlığa dayanır. bunları meydana gelmesini sağlayan varlığa. yani yaratıcıya.

bunun dışında tek hücre konusu da başlı başına bir muammadır. kainatın bu kusursuz dizilimi ve işleyişi bi yana dursun. ki gerçekten çok ilginçtir böyle bi düzenin rastlantı sonucu oluştuğuna inanmak.. eğer diğer bütün hayvanları ve diğer canlıları bir kenara bile bıraksak, sadece insan gibi mükemmel bir canlının kendi kendine oluşmasını nasıl raslantı sonucu meydana gelmiş bir tek hücre sağlayabilir. nasıl bir tek hücre kendi kendine bölünerek bu tip bir canlıyı meydana getirebilir zamanla. bu gerçek bir muamma. ki başta söylediğim gibi o hücrenin nasıl oluştuğu zaten ayrı bir muamma.

yani olay sadece, maymundan geldiysek, niye hala maymunlar var değil. veya bi yaratıcı varsa neden göremiyorum gibi saçma şeylerde değil. olay gerçekten o yaratıcının var olup olmadığını düşünebilmek.

ha akıllı bi insan gibi oturulur düşünülür kabul edilir, gözle görülemeyen ama mutlak bir biçimde var olan yaratıcının mevcudiyeti. ondan sonra bu yaratıcının islamın anlattığı allah mı, yoksa mitoloji de ki zeus mu olduğu oturup konuşulur.

ama yaratıcıya inanmamak, hemde daha varlığı bu kadar açık delillerle ortadayken, yokluğuna inanmak, insanın kendisini kandırmasından başka bir şey değildir...