bugün

tcmb nin yeni baskanina bas ortusu engeli

türkiye laik rejim ve cumhuriyet'le yönetilen bir ülke. kim bu ülke üzerinde istediği her maddeyi koymuş ve ne hikmetse bu maddeler hep islami düşünceyi karanlığa hapsetmeye yönelik. bu aşırı rejimci laik tutum birgün ters döner ve boyutları çok ürkütücü olan hadiseler cereyan eder.

oturduğu yerden ülkenin yönetimine dair maddeler sıralanmış dinle alakası olmayan zihniyet tarafından. bu maddelere bakıldığında ben laik bir düşünceye sahibim diyen herkes mutlu, hayatına karışan yok, laik düşüncedeki kadın ve erkek nikahsız birarada yaşayabiliyo karışan yok!! çünkü, müslümanım diyen insanda hoşgörü ve saygı var. kimsenin özgürlüğüne ket vurmak gibi bir sevdası yok müslümanın.

herkes müslümanım diyo, ya ifrit oluyorum bu düşünceye. ya kardeşim, bugün doktor bir vatandaş ile oturup şöyle bir sohbet etsek; doktor olmak için neler yaptınız desek.? alacağımız cevap sudur; 18 yıl öğrencilik hayatım oldu( ilkokul, ortaokul, lise, üniversite hazırlık ile 7 yıl) diyecektir, birde yükseklisans yaptıysa haklı olarak övüne övüne söyleyecektir. şimdi bunca çileyi eziyeti çekmiş ve neticesinde doktor olmuş bu şahsiyete desek ki; efenim siz bunca yıl okumşsunuz doktor olmuşsunuz, ben hiç okumadan doktorluk yapmak istiyorum dersek işte boku yedik demektir. gelen tepki aynen şudur; ben onca okul okudum, kafam kalınlığında kitaplar okudum, hastalıkları öğrendim, o hastalığın nasıl muayene edileceğini öğrendim ve doktor oldum, ama sen bunları bilmiyosun doktor olamazsın, 18 yıl okuman lazım, benim çektiğim tüm sıkıntıları çekmen lazım diye tepkisini gösterir. yahu deli etmeyin beni!! bir doktor olmak için 18 yıl okuyosunuz, bir sürü eziyet çekiyosunuz ve tabelanızı yaptırıp doktor erol beyin polikliniği diye asıyosunuz.

ya allah peygamber aşkına bana söyleyin!! doktorluk bukadar zorken müslüman olmak kolay mıı? hiçbir ibadeti yapma, islamın emirlerini yasakla, müslümanın tüm özgürlüklerini elinden al sonrada çık sözlüğe çığırtkanlık yap, yok ülke laikmiş kuralları varmış, islam beyinde yaşanırmış, allah günahları affedermiş!!!
kimsin sen yaa!!!

bu ülke sadece laik düşünceye ait değil, bu ülkede azınlık muamelesi gören diğer din mensupları özgürce dinini yaşarken, dini islam olan ülkemizde müslümanların tüm hakları elinden alınmış, yasaklar getirilmiş, alla\'ın emri diye başörtüsü takmış bir kız üniversite okuyamamış.... vs. vs... nedir bu yaa!!
bumu özgürlük, bu mu demokrasi?
islam diyince adamın sanki anasına avradına sövüyomuşsun gibi bakılıyor artık, eşi başörtülü brokrat gören bu yasakçı düşünce azrail görmüş gibi oluyo, yahu bizlerden bukadar korkmayın!! biz insan yemiyoruz, senin başın neden açık diye dışlamıyoruz, sen neden alkol alıyosun idye yadırgamıyoruz!! inanın sizlerden daha modern ve çağdaşız, mevlana'nın hoşgörüsü düstur olmuş bizde, korkmayın islamdan bukadar, bu iktidrdan korkmayın, emin çölaşan gibi fitnecilerin sözüne aldanıpta islami hayata sahip insanların haklarını kısıtlamayın, özgürlüklerini elinden almayın.. yapmayın kardeşim etmeyin, hepimiz kardeşiz ve bu vatanın evlatlarıyız, bu tutum vatan için savaşmış dedelerimizin canını yakar, hesap ters döner, bukadar üstümüze gelmeyin bizler öcü değiliz!!! hep birlikte barış ve kardeşlik içinde yaşamak dururken nedir bu ayrımcılık, nasıl bir ülke olduk, kimler bizi birbirimizden ayırdı!! bu din düşmalığı kimseye fayda getirmez...

hz.muhammed(s.a.v) hadisi: işi ehline verin ayrım yapmadan!! bu ülkeye kim faydalı olucaksa o gelsin idarenin başına, eşi başörtülüymüş değilmiş bu çok önemli değil. dürüst ve erdemli olsun, işinin ehli olsun bize gereken budur.