bugün

başkasının kullandığı elektriğin parasını ödemek

kullandığı kilowatt kadar ücret ödediğini sanan arkadaşlar için biraz araştırma yapalım:

öncelikle yapılacak iş, elektrik faturasını eline almak, sonra da orada yazan muhtelif ilave, ek tüketim bedeli vb. zaman zaman isim değişikliğine uğrayan ibareleri incelemektir. ayrıca bilginiz olsun, sedaş ın son aylarda gönderdiği elektrik faturalarında sonradan basılmış kk harfleri ödenen kayıp ve kaçak tutarlarını göstermektedir.(yapılan açıklama böyle) bu da demek oluyor ki, kaçak kullanılan elektriğin bedeli tüketiciye giydirilmektedir... sedaş icra başkanı Güven, yaptığı yazılı açıklamada, "değiştirilen tarife ile enerji birim fiyatı içerisinde oransal olarak bulunan kayıp bedelinin, yeni tarife yapısında bir bedel olarak ayrıştırılmış olduğunu" belirtti. "EPDK tarafından 31 Aralıkta alınan kararla serbest tüketicilerin de Türkiye'nin kayıp-kaçak faturasına katılmasına yönelik bir uygulama başladı" ifadelerini kullanan Güven, önceki yıllarda da ulusal enerji tarifesi oluşturulurken, enerji birim maliyetleri içine dahil edilen kayıp-kaçak bedelinin, elektrik tüketicilerine fatura tahakkukunda yansıtıldığını, ancak fatura üzerinde ayrı bir miktar olarak belirtilmediğini kaydetti.

ayrıca güven; "Yeni düzenleme ile enerji birim maliyetinin belirlendiğini, yine maliyet unsuru olarak dikkate alınan kayıp-kaçak miktarının, elektrik faturaları üzerinde tüketicilerin görebilmeleri açısından ayrıca belirtildiğini" ifade etti. (tarih:26 nisan 2011)

bu arada google amcayı biraz arama zahmetinde bulunursak, vakti zamanında enerji ve tabi kaynaklar bakanlığı yaptığı bir açıklamada, ''Her bölgenin kendi-kayıp kaçağını kendisinin ödemesi' gerektiğini düşündüklerini...' söylediklerine göre

böyle bir realite var.