bugün

insanları anlamak

insanoğlunu anlamak zor(kendim dahil).
-kavga, kin, nefret sapıklık vs.vs. ne olurdu herşeyi tadında bıraksak. göremiyoruz hala fazlası zarar..
-kuş bakışı bir baksak hayata; ne insanlar görürüz, herşeyi önündedir ama arkasını dönmek ister.. ne insanlar görürüz, hiçbir şeyi yoktur ama hayata sırtını dönmez..
-bir yanda krizi arkasına alıp, 3 kuruş daha fazla kazanmak adına ekonomik kriz üzerinden rant sağlayan patronları görürsünüz ki konunun başlığını dahi haketmeyen varlıklardır. bu varlıklar paraya taparlar.
-bir yanda da kalbi mecnun gibi çöllerde yanan bir adam vardır, allah'a inanan..
-gece gündüz kuşlarla, böceklerle yatan insanlar vardır evsiz barksız; küçük eller vardır harçlığını çıkarmak için çalışan, ve büyük eller vardır ailesini geçindirmek için çabalayan.. bir de o minik elleri çalıştırıp, onların paralarını yiyen varlıklar vardır ki hayvan bile yapmaz bunu çocuğuna insan desem insan değil, hayvan desem hayvan da..
-bahtı kara insanlar vardır, sabırlıdırlar. hayat hep tekme atar ama onlar sürekli ayağa kalkarlar, düşe kalka giderler kendi yollarında, bazen öyle bir kalkarlar ki yeni bir sayfa açarlar hayata, bazen de öyle bir düşerler ki kalkamazlar. kefeni olur düştüğü karanlıklar.
-böyle devam eder insanoğlu, her insanın bir derdi her derdin bir kederi, her kederin bir zorluğu, her zorlukta bir gariplik vardır. kısaca gariptir insan, çoğu zaman karışık, görülmez, duyulmaz bir kelimedir, anlaşılmaz..