bugün

medyada basgosteren anti akp ci hareket

evet efendim.. akp iktidara geleli 3.5 sene oldu neredeyse. sanki dün gibi. yıllar ne de çabuk geçti. bu zaman zarfında nice iyi kötü olay yaşadık, kah güldük, kah ağladık. ve yine bu aralıkda sözlüğümüze kavuştuk(işin geyik kısmı).

şimdi birkaç anektod vermek isterim size. bundan yaklaşık 4 yıl önce yani seçimlerin arefesindeki türkiye'yi bir hatırlayalım. okuduğu bir şiir yüzünden hapse girmiş bir siyasetçinin kurduğu parti, belki de büyük çoğunluğu "tepki oyları" adı verilen oylarla anketlerin lideri ve mecliste olacağı kesin olan partiydi. hangi kanalı açsak bu partinin genel başkanının, kanalın en yüksek rutbeli habercisiyle yapılan röportajı mutlak suretle görürdük. verilen vtr'larda haksız sebeple içeride yattığı(çok ciddiyim hem de kanal d yayınlamıştı) üstüne vurularak açıklanmıştı.

peki noldu bu 4 sene zarfında? ekonomi, işsizlik harici diğer konularda mutlak suretle bir ilerleme yaşadı(ben demiyorum sayılar diyor). dolar düştü, borsa yükseldi, ab müzakeresi falan birçok olay daha önce hayal edilemeyecek şekilde gelişti. yani genel olarak olumlu bir tablo söz konusu.

fakat son 2-3 aydır gerek doğan medyası gerese de diğerleri tam anlamıyla bir karalama yarışına girmişlerdir. ciner grubu bile(bile diyorum çünkü en çok pohpohlayan onlardı) aleyhte aslı astarı belli olmayan haberler yayınlamaya başladı. amaçları bariz belli. cumhurbaşkanlığı seçiminden önce bir açık yakalayıp akp iktidarını düşürüp, seçimleri yeni hükumetin yapması. benim anlamadığım nokta şu; madem koca ülke %34 lük bir oyla bu hükumeti kurmuş. bu hükumet öncekilere göre kat kat başarılı olmuş(yine sayılar diyor) niçin böyle dönersiniz bre köftehorlar??
güncel Önemli Başlıklar