bugün

saltanatın kaldırılması

--spoiler--
hakimiyet ve saltanat hiç kimseye, ilim icabıdır diye, müzakere ile, münakaşa ile verilmez. kudretle ve zorla alınır... nitekim türk milleti hakimiyet ve saltanatı, isyan ederek kendi eline bilfiil almıştır. bu bir olup bittidir. mevzuubahis olan, millete saltanatını, hakimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız değildir. mesele zaten emrivaki olmuştur. şimdi mesele bu emrivaki olmuş hakikati ifade etmekten ibarettir.

burada toplananlar, meclis ve herkes, meseleyi tabii (doğal) görürse, fikrimce çok iyi olur. aksi takdirde hakikat gene usülü dairesinde ifade olunur. fakat ihtimal bazı kafalar kesilecektir...
--spoiler--

türklerin atamıza neden "ulu önder" dediğini ispat eden konuşmalardan en hoşuma gideni budur... atamız, kudretle ve zorla alınmış, elin gavurlarının rahatının bekçiliğini yaparken türklere binbir türlü eziyet çektirmiş olan saltanatı yıkıp, özgürlük insiyatifini eline aldığı millete, hakkı olan bağımsızlığı vermiştir.

tarih nehri, kim aksi yönde çabalarsa çabalasın her an ileri yönde akar, akmıştır. bunu mecliste dile getiren, tarih nehrini bulandımaya çalışan gericilerin önünde cesaretle duran insan, ulu önderimizdir.

bugün de yapmamız gereken şey tam da budur.
güncel Önemli Başlıklar