bugün

passiflora nın uludağ sözlük ün kodlarını çalması

insana, bu dunyada cok sey bildirilmemistir. gecmis ve gelecek sislerin arasindan hayal gibi gorunur ancak. kendi menfaati dusunen, kaderini belirleyebilecegini dusunen insan, kucuk hesaplarin pesinde kosturur hep. ama sonunda ne olacagini bilemez, bazen kazandigini zanneder hayatta bazen kaybettigini.. halbuki hep kaybeden olmustur da farkinda bile degildir..

ancak bazi seyler vardir ki hayatta, ugruna yasamaya da olmeye de deger. iyilik, guzellik, sefkat gibi.. soyut seylerdir bunlar hep.. her turlu yoruma da aciktir isin kotusu. bazisi cikar, adalet ve hakikat adina adam oldurur, bir digeri guzellik ve sefkat adina cocuk buyutur. tabii ki bu konuda hukum vermek hicbir olumlunun haddi degildir. ancak su da gercek ki bu soyut kavramlar, soyut olmalari hasebiyle, akla hitap eden, salt akilla anlasilabilecek kavramlar degildir. varligin hakikatini ancak kalp anlar. ruhunda sakli hazinenin ustunu hasislik ve sufli dusunceler ve edimler ile ortmeyenler, icindeki incileri gun isigina cikarip su gecici hayatlarina bir mana kazandirirlar.

ve, geri kalani bostur, biten her sey gibi hatirlanmaya degmez hicbiri...

evet, duymustuk boyle oldugunu onceden, ama hicbir tepki yahut vermemistik. cunku hak etmiyor bu insanlar hicbir seyi. ama bakin gorun ki, her iste bir hikmet var. su guzel ortam, daha da guzellesti boylece ve gereksizleri ayikladi hayat. apartmanin yanindaki copluk gibidir bu insanlar. yanindan gecerken burnunu tikarsin, ve uzak durmaya calisirsin mumkun mertebe. yeri geldiginde temizlemek de lazimdir elbet.

ancak, kotuluk yokluktur; ne var edebilir ve ne de guzele guzelliginden bir sey kaybettirir. vesselam..
güncel Önemli Başlıklar