bugün

10 şubat 2011 hüsnü mübarek in devrilmesi

eşref abdulgaffar biraz önce trt türk'te bu gelişmeyle ilgili olarak bazı noktalara açıklık getirdi. öncelikle eşref abdulgaffar kimdir, bunu açıklayalım. kendisi müslüman kardeşler'in üst düzey yöneticilerindendir. doktordur.

amerika'nın, cia'nın, israil'in tedirgin olduğunu söyledi. gelişmelerde müdahil olmaya çalıştıklarını, hüsnü mübarek'in gitmesi halinde yerine gelecek olan kadronun 30 yıllık mübarek iktidarı döneminde yapılan bütün anlaşmaları gözden geçireceğini, mısır'ın aleyhine yapılmış bütün anlaşmaların tek taraflı feshedileceğini, mısır'ın menfaatlerinin her şeyin üstünde olduğunu, iktidardan ziyade ortada bir rejim sorunu olduğunu ve halkın istediğini almadan evlere gitmeyeceğini, amerika'yı fazla önemsemediklerini, yalan haberlere, gelişmeler üzerinden yapılan dezenformasyonlara prim verilmemeyeceğini söyledi. kısacası, adam gayet rahat ve kendinden emin.

sorunu bir rejim sorunu olarak görüyorlar, bunu özellikle vurgulamak lazım. müslüman kardeşler de zaten biraz önce bu bağlamda bir açıklama yaptı.