bugün

kuran da içki içmek haram değildir

kuran ve sünnet bilgisine tam manasıyla sahip olamamamış kişilerin, kendi çıkarları doğrultusunda, ayetleri saptırmaları sonucunda çıkan hükümdür. hüküm çıkarabilmek için fıkıh usulunü iyi bilmek gerekir. her şey tam manasıyla Kuran'da yazmaz.
kuran temel kuralları belirlemiştir ve sonraki dönemlerde bu temel kurallar çerçevesinde yeni çıkan durumlar için hükümler verilir.
mesela kılık kıyafet konusunda tek tek; şort giymeyin, bol pantolon giyin, dar giymeyin, kısa olmasın, kapri idare eder gibi hükümler geçmeyeceğine göre en genel setr-i avret kuralı belirlenmiştir. kapat da nasıl kapatırsan kapat, ne renk giyersen giy önemli değil. önemli olan ziynet yerlerini göstermemek, dişiliği kullanmamak, başörtüleri yakalara salmak. yaparsın, yapmazsın. o senin problemindir.
aynı şekilde o dönemde şarap varken sonradan çıkan yüzlerce çeşit içki adının kuranda geçmesini beklemek aptallık olur. illet yönünden kıyas yapılarak, şarap türü sarhoşluk veren her içecek adı ne olursa olsun haram sayılmıştır.
haramlar da iki yolla belirlenir ya ayetlerle ya sünnetle. ayetlerde yasaklanan şeyler direk "kelimesi" ile geçmek zorunda da değildir.
zinada geçtiği gibi" kötü bir yoldur", içkide geçtiği gibi "şeytan işi birer pislik" gıybette bahsettiği gibi "ölü kardeşinin etini yemekten tiksindiniz değil mi? o halde bu davranışlardan kaçının." gibi ayetler de bu fiillerin haram hükmünde olduğunu belirtir. bunu Hz. Muhammed'in yaşayışından ve sözlerinden de anlıyoruz.
ayetlerle oynamak, kendi çıkarlarına göre ayetleri eğip bükmek ne korkunç bir iştir.. içecekseniz nefsinize uyup için. ama ayetleri buna alet etmeyin. Allah akletmez misiniz diyor. bu düz mantıkla, sünnet ve fıkıh bilgisinden yoksunlukla, sakın ola hüküm vermeye kalkışmayın.
güncel Önemli Başlıklar