bugün

bu da mi yalan sayin bashekim

hürriyet'in, götünden yazı yazıp, kaynak göstermeden haber yalanlayan gazetelere ve köşe yazarlrına cevabı. belgesi ile. okuyunuz, okutunuz efendim;

Başhekim olayı yalanlıyor. Peki hastanın dosyasında duran bu rapor da mı yalan sayın başhekim.

BAŞHEKiMiN ÇELiŞKiLERi

Dün basın açıklamasıyla olayı yalanlayan Başhekim Opr. Dr. Rıza Sarıbabıçcı'nın ifadelerinde çelişkiler var.

1. Olay 13 Kasım 2006 günü meydana geliyor. Hastaya ameliyatı yapan operatör doktor 15 Kasım günü yazdığı raporu hastanın dosyasına koyuyor. Bir ay boyunca bu raporla ilgili hiçbir işlem yapılmıyor.

2. Aradan tam bir ay geçtikten sonra Uğur Dündar ve ekibi bu olayı ortaya çıkarıyor. Olay hastanenin başhekimine soruluyor. Başhekim o gün olayı doğruluyor ve inceleme başlatıldığını söylüyor.

3. Haber Hürriyet'te yayınlandıktan sonra Başhekim, bu defa olayı incelediklerini ve olayın doğru olmadığını söylüyor.

bahsi geçen rapor: http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/2613174.jpg

SORUYORUZ

Bu rapor dosyaya girdikten sonra bir ay geçtiği halde neden bu konuyu inceleyip, rapor etmediniz. Neden bu iddiayı hastanın dosyasına koyan doktoru çağırıp ifadesini almadınız, hakkında niye işlem yapmadınız?

Arena Muhabiri Mine Özbek, Cumartesi günü sizi aradığında Özbek'e "Evet olayı ben de duydum, inceliyorum" dediniz. Öyleyse dün DHA muhabirine neden "Daha önce hemşireden duydum ve incelettim" dediniz.

Dinci çevrelerde sanki olayın kasıtlı olarak türbanlıların üzerine gitmek için çıkarıldığı havası yayılıyor. Onlara da bir not: Kadın radyologların işini yapmadığı haberini dosyaya koyan doktor, AKP'nin milletvekili adayıydı. Yani "Laikçi" bir insan değil.

Altını çize çize o rapor

13.11.2006 saat 17 sıralarında Skrotal kitle, sol orşit, sol testis torsiyonu şüphesi ile acilen yatırıldı. Acil olarak skrotal ultrason istendi.

Fakat aşağıda bayan radyolog olması sebebiyle çekilemedi. Ertesi gün sabah erkenden tekrar ultrason için girişimlerde bulunuldu. Yine bayan radyolog olması dolayısıyla yine çekilemedi. Acil olarak başhekimin kendisine haber verildi. Yazılı olarak buna rağmen saat ancak 14 civarında çekilebildi. Torsiyon teşhisi ile acilen operasyona alındı. Testis detorsiyon edildi. Testis son derece ödemli ve hemorojikti. Açılması beklendi, pek açılmadı. Testis detorsiyon edilerek beklenmek üzere skrotuma yerleştirildi. 16.11.2006’da hasta tekrar operasyona alındı. Testis dokusunda bir gelişme izlenmedi, testis alındı, patolojiye gönderildi.

http://www.hurriyet.com.t...2&srid=3428&oid=2