bugün

sistem dinamigi ve kontrol

Genel bilgi ve kavramlar, Laplace Dönüşümleri, Fiziksel Sistemlerin Matematiksel Modelleri ve Sistem Dinamiği, Kontrol Sistemlerinin Transfer Fonksiyonları, Sistemlerin Geçici Durum Davranışı Sistemleri Kalıcı Durum Davranışı ve Hatası, Temel Kontrol Teknikleri, Endüstriyel Kontrol Organları, Kapalı Çevrim Kontrol, Kontrol Organının Ayarı, Doğrusal Geri Beslemeli Sistemlerin Kararlılığı, Frekans Cevabı Yöntemleri, Kök-Yer Eğrileri Yöntemi, Endüstriyel Kontrol Sistemleri, Çalışması ve Yapısı. Konulari islenen dersdir.

Mantigi bugun mekatronik muhendisliginin olusum sebebidir diyebiliriz. Bu derste amacimiz , herhangi fiziksel bir sistemi matematiksel modelini bularak kagit ustunde calisir hale getirmektir. Bu sekilde tasarim asamasin da sonu gelmez deneme yanilmalarin onune geceriz , modelledigimiz makineyi istedigimiz sartlarda teorik olarak calistirir ve yine teorik olarak sonuclarini gormemizi saglar. Mesela bir arabayi modellerken arabanin viraja girerken ki ozelliklerini her seferinde arabayi parcalamak pahasina deneyip gormektense matematiksel modelini kurar , o sekilde viraj sartlarini yine matematiksel degiskenlerle uygulariz.

Gelismis muhendislik anlayisinin en onemli parametresidir , yuksek teknoloji diye tabir ettigimiz seylerin uyelerinden biridir. Yeterli calisildiginda , hele elektronik kokenli makine muhendisligi ogrencisiyseniz cok rahat gececeginiz ve seveceginiz bir derstir.
güncel Önemli Başlıklar