bugün

sevdiği entry'ler

oruçlular görmesin

gerçekten biraz saygısızca bir şey paylaşmışım ama bunun saygısızlık olduğunu düşünmemiştim. yazlıkta ablamla komşular yeğenimle arkadaşını başka arkadaşları canınız çekmesin diyerek göndermiş diye makarasını bile yapmışlardı bu yaz. artık saygısızlık yapmıyorum.

sözlük yazarı olmanın kötü yanları

bence kötü bir yanı yoktur. burada arkadaş da edindim. seviyorum burayı.

eylül

artık yaz kadar sıcak olmayan bir mevsim çok şükür. hala kısa kollu kıyafetim ve şortluyum ama sıcak o kadar da rahatsız etmiyor artık yani gezilebilir.

uludağ sözlük

bir sözlüktür. wowturkey sitesi bile kapanmıştır ona bakılırsa. bence kapanmasın. kıyamete dek var olsun bu site.

misafirlikte ben acıktım diyen masum türk çocuğu

acıkmıştır. aç mı kalsın çocuk?

kızılay avm

bu senenin eylül ayında kapatılmış. iflas etmiş galiba.

tuzla dan küçükçekmece ye gitmek

marmarayla yapılabilecek bir eylem ama marmaraya gitmek için otobüse binmek gerekebilir.

ekrem imamoğlu

kütüphaneler yapması çok güzel ama bizim burada 97'lerin hepsi zeytinburnu'na kısaltılmamışken bizim hat kısaltıldı. ne olurdu aksaray'a da gitseydi. tramvay yaptı okey ama tramvay yaptığı için de otobüsler eminönü'ne gitmiyormuş. 19d'ler kalktı, 522b'ler de cevizlibağ'a giderdi ama gitmiyor artık. umarım 500t'ler de kısaltılmaz. e ne olacak şimdi? 303 otobüsü yenibosna'ya gidiyordu şimdi en fazla avcılar'a kadar gidiyor. avcılar'da 76d'yi bekledim bekledim gelmedi. ama metrobüsleri yenilemesi çok güzel. kendisine oy veririm ama memnun olduğum yönleri kadar memnun olmadığım yönleri de var. yeni vapur hatları açması da iyi.

iyi geceler sözlük

iyi geceler.

bağcılar esenler güngören

güngören'i doğduğum yer olduğu için severim. bağcılar da bahçelievler'in yukarısı.

akıncılar

80 öncesi dönemde islamcı oluşumlardan biridir.

gebze

tuzla'dan daha ileride olmasına rağmen gebze merkezi tuzla'dan daha gelişmiş. sabiha gökçen havalimanı'na otobüs de gidiyor.

magicovento

büyükşehirde yaşamıyormuş. acaba hangi ilde yaşadığını merak ettim. zaten yaşadığı ili öğrenmem onu tanıyacağım anlamına gelmez ki zaten sözlükten iki kişiyi gördüm. birisi bez bebek nana ve arada buluşuyoruz kendisiyle.
edit: sanırım bolu'da yaşıyor.

esenyurt

asla hayırlı bir haberin gelmediği, resmen küçük bir şam'a dönen, istanbul'un keko ve barzo dolu dandik bir ilçesi.

yürümek vs arabayla gitmek

yürümek sağlığa çok faydalı olduğu için yürümek her türlü alır. hareketli bir yaşam, yaşlılıkta zorluk çıkarmaz.

büyükşehir

türkiye'de 2020 itibarıyla 30 şehirmiş.

manyak olmaya karar verdim

true allah seni bildiği gibi yapsın ,alucralı frank kesin yamuk yumuk ve 1,55 boyundadır ,ne yakışıklısı.

yürümek vs arabayla gitmek

sizce hangisi? bence çok yakın bir mesafeyse yürümek daha iyi ama biraz uzaksa arabayla gitmek daha iyi olabilir.

cennet mahallesi

dün gitmiş olduğum bir mahalle. öğretmenevi'nden yürüyerek gidilebiliyor.

atatürk

atatürk'e hakaret eden çocuk da imam hatip'te okuyormuş. müstehcen hareket yapmış. bir de gülşen sırf "imam hatip'te okumuş kendisi, sapıklığı oradan geliyor" dediği için üstelik de espiri olmasına rağmen tutuklanmıştı. bu çocuğu da gülşen gibi ya da erdoğan'a bıyık çizen çocuk gibi tutuklasınlar o zaman da aklı başına gelsin. gülşen'e yurt dışı yasağı bile koymuştular. ben 17 yaşında hiç böyle bir şey yapmıyordum.