bugün

entry'ler (1427)

gecenin müziği

https://youtu.be/h8MHXfH6Mwk?si=ducUw5vjHQKhQPVq

yoğurtla iyi giden yiyecekler

Yoğurda biraz sarımsak ve belki biraz da nane eklenince patates kızartması da onlardan birisi oluyor bana göre..

gecenin gif i

görsel

heinz doofenschmirtz

Favori çizgi film karakterlerimden birisidir denebilir. Bir gün amacına ulaşacağına inanıyorum..

karum

Bildiğim kadarıyla Asurluların anadoluda kurduğu bir tür ticaret merkezi olup kültepe gibi daha sonraları kent haline gelenleri de vardır. Asurlular Bu yerlerde anadoluda üretilen şeyleri ve ya madenleri ne alır kendi ülkelerinden getirdikleri ürünleri de satarlar idi..

Edit: hititler devlet halie gelince buralardaki asurlu tüccarları kovdu diye duymuş idim bir ara. Ne kadar doğru bilmiyorum..

gecenin gif i

görsel

üstteki yazarın kalitesi

10/7 olabilir bana göre..

tek kelime ile yaşadığın yeri anlat

Dandik..

bir şarkı sözü der ki

Altay baatır biçikte argımak attar tınıcı alıp baatır kojonı altay kalık iydezi..

gecenin türküsü

(bkz: ilk akşamdan yüklediler göçümü)

kağanlık

Bildiğim kadarıyla kağanın tengrinin seçtiği onun temsilcisi olduğuna inanılır halkın hayvanları için otlak bulması zenginleştirmesi boylar arasında sorunları ne çözmesi beklenirdi. Bunları yapmadığı ve ya yapamasığında ise genellikle isyan çıkardı. Yani kağanın tanrının seçtiği kişi olduğu inancı olsa bile ortadoğudaki gibi dokunulmaz kutsal birisi olarak görüldüğü söylenemez gibi..

Not: Buna benzer birkaç entry daha girmiş idim sanırım..

true ve eloria aşkı

Sanırım bu başlığı da kırk yıl canlandırıp duracak bu..

geceye bir film karesi bırak

görsel

sözlük yazarlarının şu an dinledikleri şarkı

https://youtu.be/TJMjxIXRGso?si=sMPBXhRO33LurN9T

sözlükte bulunan yıkık yazarlar

Anonim hesap gibi yazarlardır bana göre..

türkçü olup yabancı kullanıcı adı almak

Türkçü olmak türk olmayan her şeyden uzak durma anlamına ne gelmez bana göre. Ben türk mitolojisinden tarihinden nick seçmeyi seven birisiyim ancak türkçülerin yabancı dilde nick seçmesinde bir sorun görmüyorum. Görsem de kimeye bir şey diyemem zaten..

roma imparatorluğu ay yıldızlı sikkesi

Ay ve yıldız binlerce yıldır farklı bölgelerde farklı uluslarca kullanılmıştır diye biliyorum. Jean paul roux da bir kitabında selçukluların sembollerinden birisi hilaldi. Abbasiler onların koruyuculuğunu kabul edince onlara bağlı oldukları anlamında minarelere hilal koymaya başladı daha sonra hilal dinin sembolü haline geldi diye yazmıştır diye biliyorum.

macaristandaki kumanların kullandığı arma
görsel

Sonra göktürk kağanlı dönemine ait ay yıldızlı sikkeler var diyenler var ancak ne kadar doğru bilmiyorum.

Her neyse osmanlı bayrağının kökeni bizansa dayanıyor olabilir da bilir tabi bilemem..

günün karikatürü

görsel

mahir çayan ın kemalizm soldur demesi

görsel

kürtleri eşek ve yengeden ibaret gören tip

Arkadaşım değillerdi. Sonra ben bunu yapıyorlar demedim bilemem. onlar hakkında söylenenlerin geneli doğru dedim..