bugün
- öz hakiki uludağ discort grubu8
- önce türkmüyüz yoksa müslüman mı12
- akıl sağlığınızı nasıl koruyorsunuz43
- yoğurtla iyi giden yiyecekler25
- para bok huzur yok12
- uludağ sözlük discord grubu22
- büşra pekin'in son hali19
- 30 eylül 2023 galatasaray mke ankaragücü maçı14
- kitap alıntıları8
- en son kurulan hayalin maddi değeri13
- herkesin sevmeyip sizin sevdiğiniz şeyler19
- dilan polat'ın instagram hesabını kapatması15
- büyük boy pizza9
- ümit özdağ11
- sözlüğün en kaliteli yazarları12
- 30 eylül 2023 galatasaray'a verilen penaltı27
- fenerbahçe11
- allahın varlığına kanıtlar22
- istanbul10
- magicovento11
- lisede hangi tiptin21
- husamettin kokorecsever23
- müslüman mısın türk müsün10
- oflu kafakoparanus15
- her sey ups boobss icin10
- kendinizi nasıl teselli edersiniz9
- kadınınıza kalem etek diker misiniz12
- bakanlık verirse erdoğan'ı desteklerim19
- verip verip namus bacak arasında değildir demek12
- türklerin abartılmış bir ırk olması16
- abd askerlerinin afganistan'dan çekilmesi13
- kürtlerin 1978 ten beri 40 bin türk öldürmeleri8
- 28 eylül 2023 fenerbahçe başakşehir maçı18
- l l l13
- recep tayyip erdoğan23
- hitay13
- yanlış insanlar üzerine hayaller kurmak8
- aşk yerine fuck buddy ilişkiyi tercih etmek9
- simitle iyi giden şeyler22
- kemalistler için süt saati8
- akp'nin bütün belediyeleri alacağı gerçeği10
- türklerin müslümanlaşınca türklüğünü yitirmesi9
- yazarların ruh halini anlatan görsel16
- sözlük kızlarından sözlük erkeklerine sorular12
- bik bik adlı yazara dikeceğim gelinlik12
- sözlük hanımlarının bugünkü kıyafetleri20
- evlenmekten vazgeçtim10
- insanın dünyaya geliş amacı nedir sorunsalı13
- arkadaşlar saçı sakalı kestim nasıl olmuşum27
- dominik livakovic13

entry'ler (1427)
Yoğurda biraz sarımsak ve belki biraz da nane eklenince patates kızartması da onlardan birisi oluyor bana göre..
Favori çizgi film karakterlerimden birisidir denebilir. Bir gün amacına ulaşacağına inanıyorum..
Bildiğim kadarıyla Asurluların anadoluda kurduğu bir tür ticaret merkezi olup kültepe gibi daha sonraları kent haline gelenleri de vardır. Asurlular Bu yerlerde anadoluda üretilen şeyleri ve ya madenleri ne alır kendi ülkelerinden getirdikleri ürünleri de satarlar idi..
Edit: hititler devlet halie gelince buralardaki asurlu tüccarları kovdu diye duymuş idim bir ara. Ne kadar doğru bilmiyorum..
Edit: hititler devlet halie gelince buralardaki asurlu tüccarları kovdu diye duymuş idim bir ara. Ne kadar doğru bilmiyorum..
10/7 olabilir bana göre..
Dandik..
Altay baatır biçikte argımak attar tınıcı alıp baatır kojonı altay kalık iydezi..
Bildiğim kadarıyla kağanın tengrinin seçtiği onun temsilcisi olduğuna inanılır halkın hayvanları için otlak bulması zenginleştirmesi boylar arasında sorunları ne çözmesi beklenirdi. Bunları yapmadığı ve ya yapamasığında ise genellikle isyan çıkardı. Yani kağanın tanrının seçtiği kişi olduğu inancı olsa bile ortadoğudaki gibi dokunulmaz kutsal birisi olarak görüldüğü söylenemez gibi..
Not: Buna benzer birkaç entry daha girmiş idim sanırım..
Not: Buna benzer birkaç entry daha girmiş idim sanırım..
Sanırım bu başlığı da kırk yıl canlandırıp duracak bu..
Anonim hesap gibi yazarlardır bana göre..
Türkçü olmak türk olmayan her şeyden uzak durma anlamına ne gelmez bana göre. Ben türk mitolojisinden tarihinden nick seçmeyi seven birisiyim ancak türkçülerin yabancı dilde nick seçmesinde bir sorun görmüyorum. Görsem de kimeye bir şey diyemem zaten..
Ay ve yıldız binlerce yıldır farklı bölgelerde farklı uluslarca kullanılmıştır diye biliyorum. Jean paul roux da bir kitabında selçukluların sembollerinden birisi hilaldi. Abbasiler onların koruyuculuğunu kabul edince onlara bağlı oldukları anlamında minarelere hilal koymaya başladı daha sonra hilal dinin sembolü haline geldi diye yazmıştır diye biliyorum.
macaristandaki kumanların kullandığı arma
görsel
Sonra göktürk kağanlı dönemine ait ay yıldızlı sikkeler var diyenler var ancak ne kadar doğru bilmiyorum.
Her neyse osmanlı bayrağının kökeni bizansa dayanıyor olabilir da bilir tabi bilemem..
macaristandaki kumanların kullandığı arma
görsel
Sonra göktürk kağanlı dönemine ait ay yıldızlı sikkeler var diyenler var ancak ne kadar doğru bilmiyorum.
Her neyse osmanlı bayrağının kökeni bizansa dayanıyor olabilir da bilir tabi bilemem..
Arkadaşım değillerdi. Sonra ben bunu yapıyorlar demedim bilemem. onlar hakkında söylenenlerin geneli doğru dedim..