bugün

en kısa zamanda bulunması kilolu insanlar için sevindirici olacaktır.
az yemek, spor yapmak...
zamaninda kilo vermek icin tuyo ararken karistirmadigim mecmua, makale, kitap, video falan yoktu. cidden bilirkisi olmustum, hala aklimdadir tuyolarin cogu... Bu surec yaklasik 7 sene surup, ergenlik yillarimi hafifce zedelemistir: spor manyakligi, yemek yememek, karnimda six pack demeyelim de 2-4 arasi pack olusmasina ragmen kendimi kotu hissetmemi saglamistir. bulimia-anoreksia konularina girmeyecegim...

Bir gun (cok abartmayacagim, muhtemelen tembelligimdendir artik) "yetti!" dedim. yediklerimi, ictiklerimi umursamamaya basladim. bir halt yapmadan 4-5 ayda 15 kilo mu verdim, oyle birsey... bence insan tukettigi kalorileri fazla dusununce aralarinda duygusal bir bag olusuyor ve insani terk etmek istemiyor yaglar, kaloriler, kilolar. o yuzden rahat olmayi deneyin, hem sisman olup mutlu olmak (ama ayni zamanda da sagliginiza dikkat etmek) da bir opsiyondur, medya ne kadar tersini asilamaya calissa da.
yatak sporları yapmak, yatakta sınırsız olmak.
spor, sabah ve akşam yatılmadan içilen ılık limonlu su, 3 beyazdan uzak durmak.
(bkz: takla atmak)

hem fiziksel hem düşünsel manada uyuşukluğu savuşturmaktır.mesela mehmet ali erbilin proramında halı almak için 150 200 kglık süt tankeri şeklinde tipler takla atıyordu,ayağa bi kalkıyorlardı 10 siklet zayıflamışlar,betine benzine renk gelmiş halde stüdyoda sırıtıyorlardı,kalıcı çözümlerdendir fikrimce,hadi buyrun takla atmaya saha sizin...
yemek borusunu kesip dışarı sarkıtırsınız, gün boyu yeseniz de kilo almazsınız artık.
yediklerine dikkat etmek,

haftada 4 gun 45 dk yurumek.
Ekmeği kesin ekmeği.
yemeyin.
Ot, bok yiyin.
işsiz kalıp günde 1 öğünle günü geçiştirirseniz zayıflıyorsunuz. ulan o kadar spora gittim, iyi beslendim, işsiz kalınca hepsi boşa gitti. süratle zayıflamaya devam ediyorum.
Karbonhidratın beyini küçülttüğünü her gün herkese duyurmak gerekli.

(bkz: az yiyin az)
obezite hem sağlık hem de işlenmiş gıda sektörünün büyük bir gelir kaynağı. biteceğini hiç sanmıyorum. büyük kitlelere ulaşacak bir çözüm varsa bile çözümden bilinçli olarak uzak durulacaktır büyük bir ihtimalle.
yemek yemenin bir çözüm olmadığını, sevgisizliğin, ilgisizliğin, acının yemekle geçirilemeyeceğini öğrendiğimizde gerek kalmayacak olan çözümdür.

yeme bozukluğu "yemeyin höhöhö" denilerek geçirilecek bir şey değildir.
beraber çocukluğumuza inelim mi?
ekonomik ferahlamadır. insanlara geçinebilecek kadar para kazanmalarını sağlarsan obezite de kalmaz ortada. olayın bu boyutunu bir düşünün. insanların elinde kıt kanaat geçinebilecek para var. herkes ister et ile protein ile beslenmeyi türlü türlü meyveler sebzeler yemeyi. ama karınlar aç. eldeki para az. psikoloji insanları az paraya doymaya itiyor. ucuz olan her şey yoğun karbonhidratlı gıdalar. doymak zorundasın bir şekilde. sabahları görüyoruz elinde 5 poğaça ile işe gidenleri. 10 liraya karnımı iyice doyurmam lazım kafasındalar. öğlen bakıyorsun işçi adam tam ekmek döner gömüyor. parası ona yetiyor çünkü. bir tabak çorba ile 1 sepet ekmek yeme mevzusu gerçek her gün yaşanıyor.

bir diğer faktör psikolojik. insanlar mutsuz. mutsuzluk aşırı yemeye itiyor. yiyerek bastırmaya çalışıyorlar. ya da sigara gibi şeyler tüketmeye. her türlüsü sağlıksız. herkesin ilk derdi geçim derdi. çalışanlara sor yüzde 80 i ay sonunu nasıl getireceğim diye yataktan kalkıyor. stres stres stres üzerine ailedeki herkes aynı. aileler çocuklarını ne bedenen ne ruhen besleyemiyor. bizim milletimiz boğazına düşkündür o mideler dolu olmazsa iyi hissedemeyiz kendimizi. daha yazacak çok şey var ama burada kalsın şimdilik daha fazla iç karartmayalım millet mutfağa koşmasın stres yapıp.
ben çok güzel bir çözüm buldum açıklıyorum şişmanlar iyi okusun. ilk olarak diş teli taktırıyorsunuz. daha sonra alt çene ve üst çenedeki telleri birbirine bağlıyorsunuz. böylece ağzınız bağlanmış alıyor. yemeği mideye sokacak başka yol bulursanız işe yaramaz tabi.
yemeyin aq.
Beden eğitimi dersinde top verip çocuklara dağılın lan dememek mesela.
Sıkın kafamıza bitsin gitsin anasını satayım.
Sağlıklı beslenme (organik gıda tüketimi) hareket etmek (spor yürüyüş çalışma yani vücut aktiviteleri) vb...
Boğazınıza hakim olmadan olmayacak çözümdür, karbonhidratı hayatınızdan çıkarın, bol sıvı tüketin, günde 2 saat yürüyün, 1 ay sonra bana dua edin.
dışarı çıkıp yürümekten üşenmeyin. her gün yarım saat bile yürüsen sana çok katkısı olur. üşenirseniz bu sefer yiyeceğe abanmak isteyeceksiniz ve öbür gün de bu sürecek kısır döngü. üşenmeyin hareket edin.
az yemek.
görsel

Mesele çözüldü Dağılın.