bugün

yüksekokuldan ibaret eğitim yuvalarıdır.
sakarya üniversitesini de saymış kurabiyem.
cehalet kötü şey anacım. ne diyelim;
cahille etme sohbet fıttırısın cam ile alma taharet yırttırırsın..
(bkz: yazar olmayan yazarlar)
eskişehir osmangazi sözde üniversite mi? (bkz: hassiktir be)
hoca sayılarına, eğitim kalitelerine bakıldığında görülebilecek tartışılmaz gerçek. kantinlerinize, kampüsünüze değil kalitenize bakın efendiler. her şehre bir üniversite açmak mantığını görün ve anlayın. türkiye'de üniversite sayısı 10-15'i geçmemektedir.
hangi üniversite yok bu listede diye merak ettiğimdir.
(bkz: aydın üniversitesi)
(bkz: özyeğin üniversitesi)
(bkz: atılım üniversitesi)
lise bunlar.hadi gülelim
koç, odtü, bilkent, itü ve anadolu üniversitesi liste dışı tutulmuş.
marmara, dokuz eylül, ege gibi köklü üniversiteler listede.
ya cehalet ya da bir melanet var bu işin içinde ama çözemedim.
yıldız teknik üniversitesi'nin içinde bulunmadığı listedir.
cahillik kötü şeydir.
türkiye'de bir kaç üniversite dışındaki üniversitelerdir. malesef böyle bir gerçeklik vardır.
kendini bilmeyenlerin sınıflandırdığı üniversiteler. bu memlekette sadece odtü itü bilkent gibi 4 -5 üniversite profesör yetiştirmiyor. listede olupta mümkemmel işler başaran üniversitelerde var. bunu yazan kişi çıkıp ne akla hizmet yazdığını söylesin. sen geçipte bir ege üniversitesini nasıl olurda 3 yıllık üniversite bile olmayan ahi evranla aynı kefeye koyarsın? bir akdeniz üniversitesi ki teknokentiyle dünya ilklerine imza atmış sen geçip ona nasıl üniversite değil dersin. isim yapmış üniversite de okumuyorsun diye diğerlerini ezemezsiniz. tamam onların yanında eksikleri vardır ama bu onların üniversite olduğu gerçeğini değiştirmez. sapla samanın listede ayrılması gerek. en iyisi olmasalar da buaradaki birçok üiversite de gayet iyidir.
uludağ da yok yuppi diye sevinmek isteyen yazar, konuyu açana bakınca sevinemez. *
okuyacaksan ankara'da oku demek isteyen yazar söylemi.

kendisine mesajım şudur; önemli olan adam olmaktır. evet, ben de listedeki üst liselerden birinden; belki de adını bile duymadığın bir bölümden mezun oldum.
ve sınıfımdaki adamların %80'i 'abartısız' 2000-2500 lira gibi maaşlarla çalışıyorlar şu anda.ve hepsi bu sene mezun oldular. yani çoğu askere bile gitmedi. üstelik mimar-mühendis de değiller. öğretmenlik okuduk, o kadar. ama ne yazık ki o 3. sınıf üniversite bizi hayalindeki kadar boş yetiştirmedi.
hoca ve öğrenci yetiştirme kapasitesine bakılarak yapılan bir listedir bu liste. ne kampüs, ne okul tuvaletleri ne de kantinin durmu göz önünde bulundurulmuştur.

ayrıca bölümler arasındaki fark da vardır. mesela ankara üniversitesinin turizm bölümünün yanına ankara hukuku mülkiye'yi iletişimi dtcf'yi koymak durmunda kaldık. elbette ankara turizm işletmeciliği berabattır. ama geri kalanlar durumu kurtarmaktadır.
değerlendirme esnasında işe başlama maaşları konulmamıştır. bu kişinin bir iç meselesidir. listede öğrenci ve akademisyen kalitesi ön plandadır. ve türkiye'de üniversite ya ankara'dadır ya istanbul'da. bunların yanında bir kaç tane daha üniversite vardır.

dolayısıyla toplam 15'i geçmez üniversite sayımız.
okuduğun üniversite erciyes üniversitesi mühendislik fakültesi olunca bu listeyi yazanın alnını karışlayacağım durum oluşur. zira türkiye de en kaliteli 7. fakültedir burası. yol ol git yazar.
selçuk üniversitesi gibi 35 yıllık köklü bir üniversiteyide yazarak aslında bişey bildiğini sanıp hiç bir şey bilmeyen cahil söylemi. biz selçuk üniversitesinde böyle bebeler için kreş açılsın demiştik de dinleyen olmamıştı.

edit: olay anlaşılmış ve bu sazanın üniversiteyi yeni kazandığı ortaya çıkmıştır. şimdi ben herşeyi biliyorum havalarındaki bu arkadaşın kıçına kpss,tus,les kaçtığında göreceğiz o çok değerli okulunu. altındaki araba ne kadar iyi olursa olsun şoförü kötüyse bi halta yaramaz. ambalaj atığı.
üniversitesinin ismini görenleri üzüntüye ve sıkıntıya boğan listedir ama ne yazık ki gerçektir.

bölümünüzün prof.ları doç.ları makam vaadiyle sürülmüşlerdir o bölgelere.
seçim vaadi olarak yapılan üniversitelerdir.

ilçenize kampüs gelecek! esnaf kazanacak!
özeller üniversite olmayan üniversitelerdir.
kendini geliştirmiş ve artık kar amacı gütmekten çok eğitim veren bilkent, koç ve sabancı üniversitelerinin bir parçasını oluşturmadığı üniversitelerdir.
kıbrıs üniversitelerinin rahatlıkla girebileceği klasman.
iyi ya uludağ yokmuş dediğim üniversite listesi.
içlerinde en bi üniversite olanı tutmayın küçük enişteyi üniversitersi'dir.