bugün

- japonya'da kişi başına düşen kitap sayısı yılda 25, fransa'da 7. türkiye'de ise yılda 12 bin 89 kişiye 1 kitap düşüyor.
- japonya'da yılda 4 milyar 200 milyon kitap basılıyor. türkiye'de sadece 23 milyon.
- gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen yıllık kitap alımı, ortalama 100 abd doları, türkiye'de ise bu rakam 10 abd dolarının altındadır.
onlar nerdeeee, biz nerdeeee? dedirten bilgilerdir.
en az türkler kitap okuyor ama en çok ta okudugunu türkler anlıyor.
kıyaslama yapılırken kitap fiyatları ve alınan vergi oranları da dikkate alınmalıdır. sadece bu konu için değil albumler, bilgisayar oyunları vs vs. fahiş vergiler varken bu oran artmayacaktır.
Yanlış bir olgudur. Türkiyede korsan kitap alımı çok fazla yaygındır. Ayrıca güzel ülkemizde bir kitap 48 kez el değiştirebilir. Bu şartlar altında o kadar da alt konumda olduğumuz düşünülmemelidir.
türk halkı için kitap almak lüks, kitap okumak entel işidir.
flrsat bulduğu her mekanda kitap okuyan bir insan olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki elinde kitap gezene cins cins bakılan bir ülkede yaşıyoruz.
latin alfabesi kullanmayan japonya'nın türkiye'yi evire çevire dövdüğü oranlardır.

edit: latin alfabesine geçişin okuma oranlarını artırmadığının göstergesidir.
latin alfabesi kullanan abd, ingiltere, fransa, almanya vb tüm ülkelerin türkiye'yi evire çevire döndüğü oran. olay alfabe değil kör olan zihniyet.
kitap okumayla alakası olmuyor ülke gelişmesinin adam 2 günde 1 kitap bitiriyor ama hala mal mesela benim arkadaşım çarpma işlemi soruyorum bazen takılıyor buna aldırış etmemek lazımdır hobi olarak okunabilir. bir insan akıllıysa her türlü akıllıdır malsa o adam her türlü maldır kendini geliştirme ihtimali çok azdır.
güncel Önemli Başlıklar