bugün

bir şeyin kutsal olabilmesi için, kişinin o şeye karşılıksız bir sadakat göstermesi gerekir. o şeyle kişi arasında, bir ideoloji ya da çıkar olmaksızın saygı değer bir aidiyet varsa o yapılan iş kutsaldır.

bir annenin bebeğine kol kanat germesi kutsaldır; çünkü anne, anneliği için bir beklenti içinde değildir. çocuğum büyüsünde beni saraylarda yaşatsın gibi bir beklentisi yoktur. sade ve sadece aidiyet duygusuyla çocuğunun iyiliğini ister. onunla mutlu olur onunla üzülür.

bir yardım kuruluşunda çalışan bir gönüllünün yaptığı iş kutsaldır; çünkü karşılık beklenmez. insanların iyiliği, insanların mutluluğu için çalışılmıştır. işte bu gerçek bir kutsallıktır. hiç tanımadığın, sana hiç bir şekilde geri dönüşü olmayacak insanlara yardım edersin.

ya öğretmenlik? birilerine bir şeyler öğretmek, ülkeye vasıflı insanlar kazandırmak çok güzel; ancak bunu para için yapan bir insanın yüceltilmesini anlayamıyorum a tostlar. öğrencilerine hiç bir şey öğretmeyen öğretmenler de yok değil. öğretmenlik mesleği saygı duyulacak bir meslek olmakla beraber kesinlikle kutsal değildir, sevgili tostlar.

vesselam...
öğretmenlik bir meslektir.. kutsaliyet atfedilemez.
iyi bir iş bulamayınca öğretmen olan kişinin bari bur da bana saygı duysunlar hevesidir. ama bu işi kutsalmışcasına yücelten öğretmenlerde yok değil.
öğretmenlerin aldığı maaşı düşünürsek, kesinlikle kutsaldır efenim. onlar birşeyler öğretmek için para almıyorlar. hayatlarını idame ettirmek için alıyorlar. bırakın da o kadarcık olsun. ne anneler var; çocuğunun üzerinden para kazanıyorlar. veya başkalarına yardım eden insanlar, vakıf gönülleri gibi, onların da maddi durumları epey yerinde paraya ihtiyaçları yok. öğretmenler para almadan nasıl yaşayacakalr? nasıl yemek yiyecekler? asıl 3 kuruşa bu kadar zor şartlar altında öğretmenlik yapabiliyorlarsa bu meslek gayet de kutsaldır..
Doğrudur değildir.
Not: eski bir öğretmenim kutsal olmadıgı için bıraktım.
yok öyle bir kutsallık.

not:öğretmenim
Olsa ne olacak olmasa ne olacak.

Not: öğretmenim.
hz. muhammed'in savaşlarda ele geçirdiği esirlerden okuma yazma bilenlerin belirli sayıda kişilere okuma yazma öğrettikten sonra serbest bırakıldığını düşünürsek gerçeklik payı çok yüksek olan iddia...
nasıl olsa kutsal değil,
karnındaki 4 aylık bebekle öldürelim.
köyü basalım kaçıralım dağa kaldıralım
nasıl olsa çalışmıyorlar en düşük maaşı verelim. üstüne üstlük fedakar olmasını, dürüst olmasını, adaletli olmasını, örnek olmasını bekleyelim. nasıl olsa kutsal değil çocuğumuza kızdı diye kafa atalım. kutsal değil ya aşağılayalım, kıytırık öğretmen diyelim, hükümet olarak da itibarsızlaştıralım. Nasıl olsa kutsal değil 15 saat çalışıp 3 ay tatil yaptıklarını iddia edelim. kutsal değil ya öğretmenin en ufak hatasını "öğretmen de bunu yaparsa" şeklinde manşetlere taşıyalım. Kutsal olmayan öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olmayacaktır. Bırakın gençleri onlar güneşten gıdasını topraktan suyunu alır. Öğretmene ne hacet!

Netice itibariyle öğretmenlik mesleği kutsal değildir.
(bkz: Öğretmeni itibarsızlaştırma kampanyasına sen de katıl bir tuğla da sen vur)
bir de bu var /http://www.uludagsozluk.com/e/901454/
Bir de bu kendini kutsal sanan öğretmenler birbirlerine "hocam" der, hepten deli ederler adamı.
saçmalığın önde gidenidir! hele günümüz için! bir meslek onu icra edenleriyle beraber düşünülürse bugün eğitim fakültelerindeki insanlar en düşük puanlarla yerleşen apaçi görünümlü tipler! çoğu paragöz olan bu insanların icra ettiği bir meslek asla ve asla kutsal olamaz! işini hakkıyla yapan insanlar cici diğerleri kaka!
öğretmenlik mesleğinin kutsal olması tamamen dini bir olgudur. çünkü öğretmen ibranice de ve arapça da allahın adları arasındadır. rab kelimesi insana bilmediklerini öğretip, doğru yola ileten, koruyup kollayan, ıslah eden, manalarındadır. rabbi öğretmen manasına kullanılır. öğretmenlik tanrı mesleği olarak bilinir ki teoride gerçek bir öğretmen olarak, ancak allah gösterilebilir. dinen kutsiyet atfedilmesi için yeterince örneklendirilebilir. çünkü bu konuda pekçok hikaye, hadis ve uygulamalar vardır. ayrıca alim denilen kişiler aynı zamanda çağının en önemli öğretmenleri olup mürekkepleri şehit kanıyla karşılaştırılır. alimin kanı zehirlidir derler ki bundan, kanlarının dökülmemesi gerektiği çıkarılabilir.
diğer bir konu da insani boyutudur ki her kim hayatında geçek bir öğretmenle karşılaşma şansına sahip olabilmişse onlar mesleğin neden kutsal olduğunu daha iyi idrak edeceklerdir.
bununla beraber öğretmenlik sıfatını haketmeyen pekçokları da vardır ki onların yaptıkları mesleğin kutsiyetine helal getirmez. zaten toplum tarafından dışlanıp öğretmenlikle bağdaştırılamazlar.
tıpkı annelerin ve babaların kutsal olmasına karşın kötü annelerin ve babaların da varolabileceği gibi öğretmenler arasında da kötüleri vardır ve olacaktır. ancak haklarını ödeyemeyeceğim öğretmenlerimin anısına, bu mesleği rezil edenlere öğretmen diyemeyeceğim.
--spoiler--
eğitim kutsal, kutsal da bütün öğretmenler de mahmut hoca değil ki anasını satayım.

--spoiler--

(bkz: cem yılmaz)
yanlış iddia da bulunmaktır.

para karşılığı yapılan hiç bir iş, meslek kutsal değildir.

ancak saygın olabilir.
önem arzeden bir meslektir diyebiliriz ama kutsallık apayrı bir konudur. öğretmenliğin kutsallığı eskilerde kalmıştır.
mesleğin kutsallığı tartışma konusudur ama meslek mensuplarından bazılarının kutsal olduğunu düşünen hatta ona kutsal hoca bile diyebilen öğrencilerin olduğu cana can katan meslektir.
işini hakkıyla yapan öğretmen kutsaldır. para karşılığında yaptığı tek şey ders anlatmaktır. bunu sınıfa girip düz bir ses tonuyla 45 dakika boyunca yapabilir. ama bir öğretmen sınıf dışında da öğrencileriyle ilgilenmelidir. sorunlarının üzerine düşmelidir. ve bunu yaptığında maaşına yansıyan hiç bir şey olmaz. o insan kutsaldır. çünkü daha iyi bir toplum için çalışmaktadır.

edit: işini hakkıyla yapmayan öğretmenlerin sıçmıklarını da buralarda görüyoruz işte.
(bkz: bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum) ötesi var mı?
öğretmenlerin, uzmanlaştıkları ( aslında ezberledikleri ) mecranın az bir şey dışına çıktığınızda afallayıp, eveleyip geveleyip son çare olarakta mesleğini kullanıp öğrenciyi susturdukları düşünülünce doru iddiadır.

mesleğinin farkında, bilmediği şeye bilmiyorum diyen, farklı seslere tahammül edebilen çok az miktardaki öğretmeni tenzih ederim.

günümüzde harf öğrenmek için bir öğretmene ihtiyaç yok. birçoğu okula başladığında zaten biliyor oluyor.

16 aylık yeğenim a,y ve x harflerini tanıyor biliyor, tek sorun x harfinin telafuzunda, iks yerine işk diyor. ezberde değil üstelik. tüm harflerin içerisinden seçip bulabiliyor.

bu çocuk okula gittiği zaman okuma yazmayı zaten biliyor olacak, okul hayatında öğrenecekleri, resmi tarihi ki gerçek tarihle alakası yok, 4 işlem ki zaman içerisinde zaten öğrenecek, ülkenin 7 bölgeden oluştuğu ki artvin'i haritada bulması 10 dakika sürecek. eğitim hayatında öğrenip de hayatında lazım olacak tek şey sidik yarışı yapmayı öğrenmek. onu da zaten öğretmenler değil sistem kendisi öğretiyor.

aldıkları paraya gelince; bu ülkede insanlar asgari ücret için günde 14 saat eşek gibi çalışırken, en kötü 2000 lira maaşa günde birkaç saat çalışmak çok üzücü gerçekten.

ulan madencisi yerin 2000 metre altına iniyor basınç farklı sıcaklık farklı, 12 saat çalışıyor, 1980 lere kadar maden mühendislerinin yurt dışına çıkışı yasak ( düşün sektörün önemini ) rezillik diz boyu, can güvenliği yok ( kalitesiz mühendis sorunu ) alıyor 1000 lira para, en önemli tehlikesi arabasıyla işe giderken geçireceği trafik kazası olan kişi zırt pırt grev yapıyor, her gördüğüne açlığını anlatıyor, doğuda görev yapanı can güvenliğim yok diye ağlıyor sanki diğerlerinin varmış da bir kendilerinin yokmuş gibi.

kutsal meslekmiş. mesleğin kutsalı mı olur.
öğretmek olgusu kutsaldır ancak para karşılığında günde birkaç saat yapılan öğretme eylemi yalnızca meslek ifade eder. kutsiyet bakımından diğer mesleklerden bir farkı yoktur.
ona bakılırsa doktor hayat kurtarıyor. allah gibi bir şey.
herkes para için yapar mesleğini. hele ki günümüzde.
idealist birkaç öğretmeni tenzih ederim ancak öğretmenliğin kutsal bir yanı kalmamıştır.
gidip şehir merkezlerinde öğretmenlik yapan öğretmenlere bakıp da veya merkezlerde öğretmenlik yapıp da burada yok öyle yok böyle konuşmak, her zaman, herkes için kolay olmuştur.
muhtemelen akp yandaşı zırvasıdır. atanmayan öğretmenlerin akp iktidarına karşı almış oldukları tavır yüzünden, yandaş borazanların öğretmenlere ve öğretmenliğe dil uzatmasıdır. işini hakkıyla yapmayanı kimse sevmez ama en az işini hakkıyla yapmayan tip, öğretmenlerin içindedir.
öğretmenlik peygamber mesleği olduğundan, kutsal bir meslektir.
yok öyle bir kutsallık.

kutsaldır diyeni de s*kesim geliyor amk. ulan ben bu mesleği para için, profesyonelce yapıyorum.
en saçma inanışlardan biri ben öğretmenim ama şunu düşünüyorum mesleği kutsal yapan o mesleği icra eden kişiye göre değişir.yani benim yaptığım öğretmenlik kutsal olmayabilir ama bir başkası gerçekten kutsallığa layık görülebilecek bir iş çıkarmış olabilir...eğer bir inşaat sıvacısı işini en iyi şekilde yapıyorsa inşaat sıvacılığı da kutsaldır.
güncel Önemli Başlıklar