bugün

(bkz: yatarak yazıyorum)
yada gazete okuyarak. Bunlar birer istisna tabii %99una bakacak olursak öğrencilerine birşeyler öğretmeye çalışan yontulmamış çocukları yontan, gerekirse ailelerin bile Bakmak istemediği çocuk"larla" saatlerce vakit geçiren usta kişilerdir.
vallahi insanı ciddi anlamda sinir eden durum. asla kabul etmezler ama bütün işkollarına nazaran en uzun tatil öğrenmenlerindir. ulan lisansüstü eğitimim var öğretmenden az kazanıyorum da bu kadar ağlamıyorum.
Utandıran durum. Evet.
genellenmemesi gereken durum. hakkını verenleri de var tabiki. Not: Öğretmen değilim.
(bkz: öğretmenlerin yattığı yerden göt yakması) * nasssıl tutuşuyorsunuz dimi lol. kudurun.
insanın öğretmen olası geliyor. şu sıralar bazı konularda şanslılar.
Milletvekilliği fakültesi olan üniversiteler hangisi merak uyandırmıştır?
"Öğrenciler de sınava girmeden sınıf geçiyor" ile aynı türden laf.
öğretmenlik mesleği zaten genel anlamda kas gücü gerektiren fiziksel olarak yorucu bir meslek değil. yani şöyle dört dörtlük bir program hazırlanıp öğretmenler ve öğrenciler bu süreçte takip edilirse öğretmen okulda ne kadar yoruluyorsa evde de o kadar yorulacaktır.

öğretmenlikte mental olarak yorulma vardır. ama yeni nesilde bu kaygıda yok. bir şey olsada tatil yapsak peşindeler.

online eğitim birazda öğretmen insiyatifine bırakıldığı için açıkçası yeni kuşak yatmaya daha meraklı olduğu için gereken önem verilmiyor.. türkçe ve matematik dışındaki branşlar da zaten şu süreçte arka plana atılıyor. belki türkçe ve matematikçilerin programları yoğundur ama kalan branşların harıl harıl canlı ders yaptıklarını da düşünmüyorum.

birde okulda aynı branştan 6-7 öğretmen bile olabiliyor. özellikle lise gibi sınıf öğretmeninin pratikte olmadığı seviyede bu branş öğretmenlerinin açıkçası yatmadığını gece gündüz içerik falan hazırladığını düşünmek bana saçma geliyor.

2010 ve sonra gelen kuşak yatmayı seviyor yalan yok. formasyon denen kıytırık belgeyi önüne gelene verir eğitim fakültesinin kalitesini düşürürsen olacağı bu tabi.