bugün

peygamber efendimiz (sav) in ölümden başka her derde devadır diyerek bizlere tavsiye ettiği bitkidir.
adı ot olmasına rağmen baharatgildir esasen...
Bilinen 16 türü vardır. Şam çörekotu, kırk çörekotu bilinen türleridir. Karamuk, siyah susam ve çörekotu diye de anılır. Çörek otu, % 35-40 oranında yağ, acı madde, uçucu yağ, saponin, tanen, nigelon (bronşit nöbetlerine karşı), thymochinon (öd söktürücü) içerir.

*Vücuda kuvvet ve zindelik verir; bal ile macun yapıp yenebilir. Kan yapıcıdır; her sabah kuru üzümle beraber yenmeli.

*Çocukların gaz ve sancılarında; bir miktar çörekotu tohumu, bir tane hindistan ceviziyle de dövülür ve tülbente konup, çocuğun ağzına tutularak emzirilir.
*Kadınların hayzını söktürür. Anne sütünü artırır; balla yenmeye devam edilmelidir. Unutkanlığa faydalıdır, balla macun yapılıp yenmeli.
*Mide ve bağırsaktaki gazları söker, hazmı kolaylaştırır, iştah açar; ekmek ve keklere katılırsa da şişlik yapmaz.
*Böbrekteki kum ve taşları döker; şerbeti içilir veya 4 bardak suya 3 çorba kaşığı çörek otu dövülerek konur, üzerine 1 çay kaşığı sözme bal konur. Kaynatılıp süzülür. Günde üç kere 1'er çay bardağı içilir.
*Felç ve kazıklı hummaya (tetanoz) faydalıdır; çörek otu yağı burundan faydalıdır.
*Öksürük, balgam, nefes darlığı ve romatizmaya faydalıdır; balla karıştırılıp yenir veya macun yapılır. Grip ve nezleye, baş ağrısına; yağı burundan damlatılır veya çörek otu bir müddet sirke içinde bekletildikten sonra alınarak toz haline getirilir, enfiye gibi burna çekilir veya tohumları kavrulur, tütsüsü burna çekilir.
-Kulak için, sonradan meydana gelen üşütme, rüzgâr alma, iltihap tıkanıklıklarında; çörek otu yağı kulağa damlatılır.
*Diş ağrısı ve diş iltihaplanmalarında kullanılır; çörek otu sirke ile kaynatılıp ağızda gargara yapılır.
*Bağırsak ve karındaki kurt, parazit ve solucanları öldürür; sirke ile kaynatılıp aç karnına içilir.
*Basura faydalıdır; sirke ile kaynatılıp basura sürülürse veya yakılır elde edilen külü içilir veya acı kavun suyu ile merhem yapılır sürülürse faydası görülür.
*Vücudun muhtelif yerlerinde sızısı olanlar; sabunlu sıcak su ile yıkanır, çörek otu kavrularak dövülür ve yıllanmış zeytin yağı içine konur. Bu yağ sızılı kimsenin tepesinden ayağına kadar sürülür, hasta giydirilir. Soğuk rüzgâr değmeden yatağa yatırılır, iyice terletilir. Hasta terledikten sonra sızılar geçer ve vücut ipek gibi olur.
*Sivilce, uyuz, egzama gibi cilt hastalıklarına faydalıdır; çörek otu sirke ile kaynatılıp sürülür.
*Saçları besler, kepeği önler; çörek otu yağı saçlara sürülür.
*Çörek otu tütsüsü haşereleri öldürür.

GENEL KULLANIM [Kanser ve AIDES' bağışıklık sistemini güçlendirir. Bronkodiletatör (bronşları genişletici) dür.]
Macun: 1kg bala, 200gr. Çörek otu öğütülüp karıştırılır. Bir kaba konur, üstü tülbentle örtülür. Üç gün üç gece ay ve yıldızları görecek şekilde bekletilir.
Sonra bu macundan 3 çay veya 1 şeker kaşığı günde 3 kere aç karnına yenir.

*UYARI: Çörek otunun balla kullanımı tavsiye edilir. Yüksek dozajda almamak gerekir.
http://www.lokman-hekim.com/corek.htm

kaynak: tamamlayıcı tıp portalı
yedikten sonra uzun bir zaman geçmesine rağmen geğirdikten sonra hoş tadı ağza tekrar gelen güzel şey.
Hz. Muhammed (sav)'in ölümden başka her derde devadır diyerek kıymetini işaret ettiği, saçtaki kepekten tutunda, eldeki siğile kadar birçok derde derman olabilen kürlerin ana etken maddesi olarak kullanılan ve son iki yıldır satışları tavan yapmış, varlığına şükredilesi nimet.
siyah, küçük, çiğnenince acı, ağızda tutunca çok tatlı olan enteresan bir ot. bazı inançlara göre; kendisi bir objeyi manevisel olarak korumasıyla ünlüdür.
(bkz: sensiz olmaz)*
birçok faydası olan bu yararlı bitki hazmı da kolaylaştırır.

birkeresinde bize yemeğe gelen arkadaşım çorbada çörekotunu görünce bunları sinek zannetmiş ve çorbadan çıkarmaya çalışmıştı. kendisine ne yaptığını sorunca "çorbanın içine küçük sinekler düşmüş onları çıkarıyorum" cevabını vererek beni dumura uğratmıştı. ardından ben "ne yani sinek olsa çorbadan çıkarıp tekrar mı çorbayı içeçecktin" dediğimde "yok lan zaman kazanıyordum" demişti. bu da böyle garip bir anım işte...
poğaça üzerinde çok severim kendisini.
her sabah 1 tatlı kaşığı yutulduğunda böbreklere çok iyi gelen susama benzer birşeydir.
şeker hastalığına bire bir geldiği söylenen bitki. kullanmı ise şöyleymiş ; çörek otunu alıp öğütüyorsunuz. sonra sabahları ve akşamları birer çay kaşığı yiyorsunuz. *
her sabah biraz peynirinizin ya da akşamları salatanın içine serpin.
devadır bu.
güzelleştirici özelliklerinden dolayı Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir.
tohumlar nohutla karıştırılarak değişik bir kahve elde edilir,iştah açar, ekmek ve keklere katılırsa da şişlik yapmaz.
beyazpeynire çok yakışan ayrıca sade yoğurdun içine de bol bol katıp yediğim lezzzetli şey. bisküvi ve poğaçalarda da ayrıca bir güzeldir.
bin derde devadır. hala kullanmamış olanlar ise çok şey kaybetmişlerdir. eczanelere para dökmeye gerek bırakmayan şifadır.
peynire yakışır.
egzama türü deri ve cilt hastalıklarına da iyi geldiği bilinir. aktarlardan öğütülmüş toz halinde alınır ve bal ile macun yapılırsa her derde devadır. bildiğin doktor otu lan bu.
bir yemek kaşığı bala bir çay kaşığı kadar çekilmiş çörek otu hazırlayıp kavanozda karıştırılır. her sabah aç karnına bir tatlı kaşığı yiyen insan zihinsel olarak rahatlar ve ruhsal sıkıntılarından arınır...
herkese renkli günler
saklanacak bir gıda ürününün yanına koyulursa böcek,haşere uğraşamaz o ürüne. tavsiye edilir.
çok faydalı olmasının yanında hamur işlerinin üzerinde muhteşem bir lezzet sunan bir ottur.
poğaçanın üzerinde susamla birleştiğinde ve demli bir çayla tüketildiğinde ortaya tarifi imkansız bir tat çıkmaktadır.
çörek otundan elde edilen yağla baş belası sinüzitin tedavisine etkili olunuyormuş. sırt üstü uzanıp sabah 2 akşam 2 defa burun deliklerine damlatılıp 5 dakika uzanmak ve buna 1 ay boyunca devam etmek gerekiyormuş. ayrıca bir fincan suya da 3 damla damlatılıp içiliyormuş. boşalmış eczanede satılan burun sprey şişesinin içine bu yağı koyup buruna çekenlerde varmış. burundaki akıntıya neden olan iltihaptan kurtarıyormuş insanı. ben şu an deniyorum bu illet sinüzitten kurtulmak için bakalım fayda sağlıyacak mı tabi bunun yanında bir kaç karışım daha deniyorum inşallah yarar sağlar.
adı üstüde çöreklere konulan ot türüdür. siyahtır, tadı buruktur ve susam ile siyah ve beyaz bir uyumla çörek için duyulan iştahın kabarmasına vesiledir.
degeri cok iyi bilinmeyen şifa kaynağı bir bitkidir. Peygamber Efendimiz in tavsiye ettigi ölümden baska her derde deva dedigi bir bitkidir. çörek otu yağı bal ve pekmezle her sabah alindiginda şifa kaynağidir. Alemlere Rahmet Peygamberimiz bunu soylediyse kullanmak gerekir. degerini bilmek gerekir.