zulfu livaneli 

/ 6
kapat
  1. kitap aşığı olmasının bir zamanlar! başına büyük işler açtığı süper, harika,hümanist, müthiş şarkıların şaheser ismi *bir büyük insan o...
    #3233938 (conjunction, 05.04.2008 19:24)
  2. fikirlerini zamana ve ülke topraklarına uydurma başarısına erişmiş nadir solculardandır kendisi. bu yüzden diğerleri tarafından ''yaltakçı, oportünist, rüzgara göre yön değiştiren.'' olarak anılmasını anlamaktayım. lakin artık devrin değiştiğini ve tabii fikirlerinde değişme geçireceğini anlamalı bazı sekter kişilikler.

evet yaltakçı, oportünist ve rüzgara göre yön değiştiren solcular vardır ülkede lakin livaneli onlardan değildir.
    #3357188 (meredith, 04.05.2008 21:34)
  3. italya'da livanelli diye tanınan ve anılan kişi! *
    #3370589 (Vivendi, 08.05.2008 08:21)
  4. "adam gibi adam"ın bana göre tanımı. ayrıca toplumumuzda kalan sayılı aydınlardan biri olarak da kabul ederim.
    #3370596 (shnicx, 08.05.2008 08:26)
  5. turkiye buyuk millet meclisi 22. donem bagimsiz milletvekilidir.
    #3370673 (bi biskreme verdim, 08.05.2008 09:28)
  6. Her işi yapan ama hiç bir işi tam yapmayan detone zat.
    #3384356 (elfgar, 11.05.2008 18:57)
  7. mutluluk filmine yaptığı müziklerle takdir edilesi insan.
    #3396870 (alone with everybody, 14.05.2008 16:53)
  8. "Paris'te bazı Fransız arkadaşlarla konuşuyorduk. Birisi Sarkozy'den yakınacak oldu, hemen sözünü kestim. "Sus!" dedim. "Fransız halkının iradesine karşı sözler söyleme. Hem biz çok memnunuz, sarkozy Fransa'ya yakışıyor."
    Şaşırdı, "Sarkozy şu anda dibe vurmuş durumda" falan diye bir şeyler söylemeye çalıştı.
    "Milli iradeye karşı gelmiyorsun herhalde!" dedim.
    Bu sözlerim üzerine güldü ve "Anladım!" dedi.
    Anladığı şey; AKP'nin seçim zaferi üzerine bütün Batılıların kapıldığı sevinç dalgası ve bu iktidarın yarattığı tehlikelere dikkat çekmeye çalışan bizlere göstermiş oldukları tepkiydi.
    "halkiniz secti!" diyorlardı. "Başbakan'ın veya Cumhurbaşkanı'nın eşini eleştirmeye ne hakkınız var?"
    Şimdi biz de diyoruz ki "Sarkozy'yi eleştirmeye ne hakkın var kardeşim. Halkınız onu, o da carla bruni'yi seçti. Kadın ister göğüslerini gösterir, ister başka yerini.milli iradedeğil mi sonuçta!"
    italyan aydınlarla da böyle konuşmalar yapıyorum artık ve inanın çok zevk alıyorum.
    berlusconi'nin seçim zaferinden sonra birçok italyan arkadaşıma kutlama mesajı çektim.
    Çok aydın ve solcu oldukları için AKP de AKP diye tutturmuş olan bu arkadaşlar şu anda çok mutsuz.
    Çünkü onca yolsuzluk davasının muhatabı olan Berlusconi, güzel ülkeleri italya'da beş yıl başbakanlık, daha sonra yedi yıl cumhurbaşkanlığı yapacak.
    Etti mi sana on iki yıl!
    Bundan güzel milli irademi olur! Mutsuz olmaya ne hakları var! Varsın Gramsci'lerin, Fellini'lerin, Togliatti'lerin, Visconti'lerin ülkesinde, böyle saibeli, birikimsiz, maco bir başbakan olsun. Bizim bir itirazımız yok vallahi!
    Madem halklari oyle istemis, aydın arkadaşlarımız da seslerini kesmeli artık.
    Amerikalılarla konuşmalarım yıllardır bu eksendeydi zaten.
    "George Walker Bush, serbest seçimle iktidara gelmedi mi? Hem de iki kez! O zaman ister Irak'ta bir milyon insan öldürür, ister dünya ekonomisini krize sokar. Size ne? Milli irade arkasında değil mi!"
    Biliyorum ki bu ülkelerin ilerici aydınları, solcu gazetecileri, sanatçıları çok mutsuz.
    Çünkü bush sarkozy, berlusconi gibi liderleri kendi ülkelerine layık görmüyorlar.
    Ama iş Türkiye'ye gelince durum değişiyor.
    Bize yıllardır demek istiyorlar ki: "Ne şikâyet ediyorsunuz kardeşim, siz zaten busunuz! Nereden çıktı o Batılılık, kentlilik iddiaları falan. işte bak halkınız doğruyu biliyor."
    Şimdi de bize bu sözleri söylemek hakkı doğdu: Bizce Amerikan, Fransız, italyan halkları da doğruyu biliyor.
    Son seçimde yüzde 47 oy alan Silvio Berlusconi italya'ya hayırlı, uğurlu, kademli olsun.
    Dilerim yeni iktidar döneminde 8 milyar dolarlık servetini ikiye katlar, dilerim italyan medyasının yalnız bir bölümüyle yetinmez, bütün medyayı satın alır.
    Eeee, ne demişler.
    bugun bana, yarin sana!"

satırlarına imza atan ve bu satıları okurken gülümseten vatan gazetesi köşe yazarı.

http://www10.gazetevatan....mp;Categoryid=4&wid=5
    #3452458 (arsias, 27.05.2008 00:18 ~ 00:21)
  9. 3 mayıs 1972 Çarşamba günü Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve Yusuf Arslan hakkındaki idam kararının iptali için, Türk Hava Yolları'nın Boğaziçi adlı uçağını Bulgaristan'a kaçırarak eylem yaptığı, bir kaç kaynakta geçen kişidir. Doğruluğu veya yanlışlığı hakkında net bir bilgim yoktur. Ama eylemin ardından göz altına alınanlar arasındadır.
    Fakat dünya müzik otoritelerinin müzikal açıdan danıştığı başvurduğu ve var saydığı en büyük müzisyen olduğu gerçeğini yaşıyorum. Gerçekten de tek bir coğrafyada sıkışmayıp dünya müziğini özümsemiştir. Yer yer parçalarında; Gürcü (ki etnik kökenidir), azeri, ispanyol, italyan ve japon müziğinden örnekler bulabilirsiniz.
    #3479340 (cakirkeyf, 01.06.2008 18:35)
  10. ruhi su çizgisiyle işe başlayan ve bu yolda devam etmeye çalışan müzisyen. tabii onun kadar olması mümkün değil fakat çok da başarısız sayılamaz. şu ülkede nazim hikmet tabu olmaktan çıktıysa biraz da onun sayesindedir.

hayatının büyük bölümünü sürgünde geçirmesi onu nazım'la bütünleyen bir hadise olmuştur.
    #3502500 (meredith, 06.06.2008 15:51)
  11. seda sayan'ın en güvenilir insan seçildiği 'yalnız ve güzel ve ülkemde' gerçekten güvenilir bir insan olarak varolan büyük müzisyen.
    #3586116 (hermia, 26.06.2008 19:52 ~ 20:01)
  12. (bkz: #3582504)
    #3586136 (edip sharabi, 26.06.2008 19:56)
/ 6
© 2008 - uludağ sözlük

zulfu livaneli başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. zulfu livaneli ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu zulfu livaneli nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» siyah klavye » alternatif darbe plani isimleri » bunyeye harakiri yaptiracak olaylar » ebru salli » siri hustvedt » the final cut » nolberto solano » sony playstation 4 » solaryuma giren zenci » ne denirse densin kus model sac kesen kuaforler a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci