ziya tanali 

kapat
  1. ankarada meslek hayatını surduren mimar. en bilinen yapısı kocaman 'sayistay' binasıdır. bunun dısında 2 mimar arkadasıyla birlikte istanbul abdi ipekci spor salonunun da mimarlıgını yapmıstır. ankarada cok sayıda binası olan mimar, cogunlukla fakulte, enstitu ve spor kompleksi gibi yapılar tasarlamıstır. sadelestirmeler adında bir kitabı yayınlanmıstır. pek cok mimari yarısmanın jurisinde bulunur. ayrıca odtu ve gazi universitelerinde ogrenci jurilerine katılmaktadır*. elinden dusurmedigi purosu ve sert bakıslarıyla ilk izlenimler genelde pek korkutucu olur; fakat yuzunu kaplayan beyaz sakalıyla da gayet babacan bir goruntusu vardır. biz de hakikaten fena tırsmıstık ama cogumuza yardımsever ve ilgili davranmıstı, en faydalı kritikleri ondan almıstık ilk juri deneyimimizde. uzun omurler diliyorum kendisine.

ayrıca jurimde -cizimlerim olmadıgı için- soyledigi su soz hala aklımdadır, mimar adayı arkadasların dikkate almasını tavsiye ediyorum:

'draw whatever you can draw, otherwise it will be a pity for your work'
    #1454382 (kostebek, 26.03.2007 02:12)

© 2008 - uludağ sözlük

ziya tanali başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ziya tanali ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ziya tanali nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ortak olunan kisinin okuz cikmasi » yazarin yuzuncu entry si » opusurken ic sesin soyledikleri » toplumsal aklin elestirisi » bagerbof » ustum cirilciplakti » kiz kardes » seus » selulozik tiner » eve donus » olgun kadin » cevrimdisi olan kisi ile konusmaya calisan insan » tirnak arasi temizligi » gudubet bir seyi fistik gibi yapmak » phrasal verb » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » sik » pale rider » seda sayan » kendimle ne kadar gurur duysam azdir » tim1 » emre aydin » sevgiliden ayrildiktan 1 sn sonra sevgili bulmak » dilber kocarslanli » izlanda borsasinin yuzde 76 deger kaybetmesi » kelimelerdeki h kirliligi » bayilik » radyo sol » asist » macera yolu » ahirette gote girecek entryler