bugün

yarıdan fazlası hiçbir işe yaramayan insanlardan oluşan bölüm.
şu bölümü hakkı ile okuyup yapabilmek için en az 2 sene staj lazım 1 senesi hayvancılık veya tarla bahçe üzerine 1 senesi de yine bir ziraat mühendisinin yanında.
bomboş mezun oluyorlar, sonra el cid abi sen bilmemne bitkisini ilkbaharda nasıl besliyorsun diye telefon açıyorlar... lan ben sizi ariyim siz niye beni arıyorsunuz.
Aslında en çok ihtiyaç duyulan bölümlerden biri olmalı

ilerdeki gıda sıkıntısı
Toprağın ve tarımın Doğru yapılmasi lazım

Bunuda en iyi ziraat mühendisi bilir

Lakin bizim memlekette sayısal bölümde nerede ipi sapa gelmez puan tutturamis kişiler ziraat yazıyor okuyor bitiriyor

Sonrada iş bulamayınca 2500/3000 liraya alakasız işler yapıyor.
dünyadaki kaynaklar çok sınırlı ve insan nüfusu bu kadar artıyorken, kaliteli besine ulaşmak zorlaşıyorken ve çevre kirliliği innaılmaz boyutlara ulaşmışken değil ülkemizin, bütün dünyanın daha çok ihtiyaç duyacağı önemli bir teknik alandır. ilerleyen yıllarda mekatronik gibi ziraat ve elektronik gibi dallarla kombine bölümler oluşturulabilir(belki de var alana hiç hakim değilim). ayrıca bu konuda okumalar yapmam için beni yönlendirecek mühendislerimizden mesaj beklemekteyim.
Hobi olarak kitaplarını alıp, okumak istediğim.
ilgimi çeken tek mühendislik olduğuna kanaat getirdim.

Ha bizzat kazanıp okunur mu? Emin değilim.
Ziraat ile orman mühendisliği bölümü pek parlak durmuyor.
Tek hatırladığım say puanım ile bana gelen tek mühendislik orman idi. Evet sözel görünümlü tm'ci idik. *
Son zamanlarda elini attığın yerden en az bir tane çıkan mühendislik bölümü. Herkes ziraat mühendisi olsun hiç kimse iş bulamasın. Türkiye için sayıları çok fazla.
bazen traktör römorkunda uygulama dersine gitmektir.
ziraat fakültelerinin;
bahçe bitkileri
bitki koruma
tarla bitkileri
tarım ekonomisi
toprak bilimi ve bitki besleme
tarımsal yapılar ve sulama+tarım makinaları=biyosistem mühendisliği
Zootekni
tarımsal biyoteknoloji

bölümlerinden mezun olan kişilere verilen ortak ünvan.
ziraat fakülteler den mezun olan mühendislerdir.
kesinlikle fakülte sayısı 3-5 e düşürülmelidir. gençlere tavsiye sakın ha sakın ziraat fakültesinin önünden bile geçmeyin. hayatınıza yazık edersiniz.
okuması zor, öğrenmesi zor fakat ne bir ünvan ne de saygı görmezsin. piyasada 1000-1500 tl ye çalışırsın. ve mehdi eker gibi bakanlar geldikçe başa bu ülkede ziraat mühendisi olmak insanın kendisine işkence etmesinden başka bir şey değildir.
bi sike yaramayan meslek.
uluslar arası arenada değer gören türkiye de ise kalitesiz eğitim, fazla fakülte , düşük puan ve tarımdan anlamayan bakan eklenince hiç bir değeri olmayan meslek.
karmaşık bir bölümdür. her branştan alınan derslerle iyice konular ayrılaşmakta ve bir bütünlük sağlanamamaktadır. mezun olduğunda bahçe tarımı, tarla tarımı, hayvancılık ve hayvansal üretim yapıları, mekanizasyon, sulama ve drenaj, toprak koruma, topraksız tarım, tarımsal kıymet takdiri gibi ziraat mühendisliğine ait dersler kosunda bilgili olunur ancak yeterli değildir. son sene bölümlere ayrılır ama yine de yeterli değildir.
lysde çok düşük puanla yerleşilebilen ve buna mukabil kpssde çok da yüksek puan almanıza gerek olmadan atandıran bölümdür.
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur un Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu meslekler arasında gösterdiği meslektir .

--spoiler--
Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu meslekler
Üniversite mezunu gençlerin en büyük sorunlarından ve şikâyetlerinden birisi mezun olduktan sonra iş bulamama. işte Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu meslekler;

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Türkiye'de üniversitelerin yaşadığı en büyük sorunlarından birisinin mezun ettiği öğrencilerinin uzun yıllar eğitim almasına karşın işsiz kalmaları olduğunu ifade etti. Bu sorunu sadece üniversitelerin ya da mezun olan öğrencilerin sorunu olmadığını kaydeden Prof. Dr. Keleştemur, devletle özel sektörün de bu konuda ciddi çaba içerisinde olması gerektiğini belirtti. Keleştemur, Türkiye'de üniversitelerin, ülke ve bölgesindeki, dünya genelindeki ihtiyaç duyulan meslekler ilgili fakültelere ağırlık vermesi gerektiğini savundu. Öğrencilerin üniversite tercih döneminde bazı hususlara da dikkat etmesini isteyen Keleştemur, mutlaka Türkiye'de ve bölgesinde hangi mesleklerde elemana ihtiyaç olduğunu değerlendirerek fakülte tercihlerini yapması gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Keleştemur, Türkiye'de hiçbir zaman değerini kaybetmeyecek meslekler arasında ziraat mühendisliğini gösterirken, Türkiye'nin hekim ihtiyacını gelecek 10-15 yıl içerisinde karşılayabileceğini öne sürdü. Gençlere tavsiyelerde bulanan Keleştemur, tercihlerde, ülkenin ihtiyaçlarına göre iş bulma konusunuz değerlendirmek gerektiğinin altını çizdi. "Sağlık konusunda bazı ülkelerde doktor fazlalığı var." diyen Rektör Keleştemur, "Türkiye'de önümüzde 10-15 yıl daha doktor açığı olacak. Sıkıntısı olacağı biliniyor. Ancak bu yeni mezunlarla kapatılacak. Hemşire konusunda sıkıntı büyük. Çok ciddi ihtiyaçlar var. Bazı mesleklerde eleman bulunamıyor. Ama bazı alanlarda istihdam olmadığı için işsiz insan sayısı artıyor." dedi.

Prof. Dr. Keleştemur, çok yetenekli, iyi mezun, işini iyi bilenin Türkiye'de hangi meslekten olursa olsun işsiz kalmayacağına inandıklarını ifade ederek, "Burada üniversitelere büyük görev düşüyor. Kaliteli bir eğitim vermesi gerekiyor. Burada üniversiteye sonrasında iş hayatında devlete ve özel sektöre görev düşünüyor. Politika belirlerken Türkiye, dünya ve bölgemizin ihtiyacı dikkate alınmalıdır. Bazı alanlarda ihtiyaç fazla ve o fakülte sayılarını artırmak gerekir." uyarısında bulundu.

Türkiye'nin tarım ülkesi olduğunu vurgulayan Keleştemur, ziraat mühendisinin sürekli iş bulabilme imkânı olduğunu dile getirdi. Tarımın ülkenin geleceği ile ilgili önemli sektör olduğuna anlatarak, bu bölümden mezun olanların kendilerini iyi yetiştirdiğinde gerek devlette gerekse özel sektörde sürekli iş bulabileceğini, işsiz kalmayacağına dikkat çekti.

CiHAN
--spoiler--
(bkz: namık kemal üniversitesi) http://nkutr.nku.edu.tr/
(bkz: ziraat fakültesi) http://ziraat.nku.edu.tr/
türkiyenin en geniş uygulama alanı bu kampüstedir.
“Milli ekonominin temeli ziraattır.” K. ATATÜRK
ama ne yazikki günümüzde hiç önem verilmiyor anladığım kadarıyla. gerçekten bu kadar mezun ne iş yapıyor arkadaş ya.
Aslında aşırı önemli bir meslek dalı olmasına ramen (bkz: brazilyanın tarımla g7 ye girmesi)
ülkemizde heryol gibi kaytarmaya arazi olmaya çekilen meslek dalıdır. rusyanın birzamanlar sahip olduğu gücün, brazilyanın şuanda 4 ülke besleyecek ürün yetiştirip piyasayı ağlatmasının tek sebebi insanımız tarafından biçeşit aşşağılama sıfatı olarak kullanılan bu meslek dalıdır.
mühendisler arasında yatarak para kazanan nadir türdür.
kpss puana 50 60 dolaylarında olan ve mühendis ünvanı olduğu için devlette 2400 tl ile işe başlayan meslektir öss sınavına girdiğimde kimse yüzüne bakmazdı işte memleketimden manzaralar.
bakanlıkta çalışan ziraat mühendisleri ne iş yapmaktadır? ne kadar maaş almaktadır? yaşam standartları ne durumdadır?
ne ile ilgilendiğini dışardan pek çok insanın bilmediği bir mühendisliktir.
kuzenimin torpilsiz devlet dairesinde iş bulmasını sağlamış bölümdür.
(bkz: trakya üniversitesi)
(bkz: ziraat mühendisliği)
mezunlarına ingiltere'de futbol zeminleri ile ilgili kurs almalarının tavsiye ediliği meslek.
(#5766698)
sonunda diploma verilen çiftçilik okulu.