zipladigim halde yetisemedim o halde ustten aut 

kapat
  1. çocukluğun futbol maçlarının üst direk kriteri.

-gooooolllll.
    +b.k gol. zıpladı, yetişemedi. üstten aut.
    -lan ibnetör, bacağım kadar çocuğu koymuşunuz kaleye.
    +lan çocuk cüce diye niye aşağılıyosun?
    -top benim. oynatmıyorum hiçbirinizi.
    +ha sektir be.
    #3107311 (bir gram uyku, 07.03.2008 17:44)
  2. (bkz: taş üstü)
    #3107312 (minik mavi balina, 07.03.2008 17:45 ~ 17:53)
  3. (bkz: 3 korner 1 penaltı)
    #3107319 (isvicreli bilim adami, 07.03.2008 17:46)
  4. - gol!
    - nası gol ?
    - gol işte basbayaa.
    - la yarraam adam zıplıyo nasıl gol o zaman ?
    - ben anlamam ben vurdum gol oldu.
    #3107326 (destination unknown, 07.03.2008 17:47)
  5. kalelerin, arasında sayılı adım mesafe olacak şekilde yerleştirilen, 2 adet taştan oluşturulduğu mahalle maçlarında topun kalecinin üstünden geçtiği durumların ne zaman gol ne zaman aut sayılacağını belirten kural.
    eğer kaleci kollarını iyice yukarı doğru gererek zıpladıysa ve topa temas edemediyse gol sayılmaz. ama kaleci biraz kaypak zıpladıysa, kollarını tam olarak kaldırmadıysa, ya da hiç zıplamadıysa, topun ne kadar üstten gittiğine bakılmaksızın gol kararı verilir. duruma göre kaleci dövülür yada maçta kavga çıkar.
    birde topun kale direği yerine geçen taşlardan birisinin hemen üstünden geçmesi durumu vardır ki nice kafaların yarılmasına sebep olmuştur bu muamma. genelde bu pozisyonlarda aut olarak değerlendirilir, ama şutu atan adamın tassaklilik derecesine göre "abi direkten çat diye içeri girdi" yorumu yapılarak gol kararı verilebilir. eğer mahallenin ezik defans oyuncusu olarak şutu siz çektiyseniz ve direğin üstünden gittiyse, gol kararı yerine bir siktir lan çekerler size. küfürler eşiğinde defanstaki yerinizi alırsınız.
    #3107328 (cettox, 07.03.2008 17:48 ~ 17:57)
  6. cocukluk günlerini hatirlatip sempatik bir tebessüm yaratmayi basaran nadide cümlecik.
    #3107334 (objebi, 07.03.2008 17:49)
  7. bir benzer kriz de üstten direkt açıyla kaleciye düşen toplar olurdu. genelde gol denirdi ve pek çok kişi bu topun normal şartlarda aslında üst filelerde olduğunu açıklayabilirdi.
    #3107337 (destination unknown, 07.03.2008 17:49)
  8. okul çantalarıyla, kravatlarla ve bir takım etraftan toplanan taş topluluğuyla kurulu kalelerden oluşan mahalle maçlarının klasiği olan cümle.
    #3114193 (toptan korkan basarili kaleci, 09.03.2008 12:43 ~ 12:44)

© 2008 - uludağ sözlük

zipladigim halde yetisemedim o halde ustten aut başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. zipladigim halde yetisemedim o halde ustten aut ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu zipladigim halde yetisemedim o halde ustten aut nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» bonservis » soner yalcin » sevgiliden ilgi gormek icin hasta numarasi yapmak » 1931 matbuat kanunu » 25 temmuz » harc » cirkin kizlarin guzel gotlu olmasi » tolga cevik » cinnet geciren yazarin dusunceleri » one man army a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci