zile 

kapat
  1. tokatın bir ilçesi.
    (the kene, 15.05.2006 11:55)
  2. beyaz üzüm pekmezi ve çemeni ile ünlü Tokat'ın ilçesi.
    (kolibandı, 20.10.2006 01:14)
  3. 3. nesil yazarlardan kolibandı'nın memleketi, kimliğinde yazmasa da doğum yeri.
    (tenceretava, 20.10.2006 01:43)
  4. sezar'ın ünlü sözü veni vidi vici'nin yazılı olduğu taşın bulunduğu ilçedir. bir rivayete göre yastık altında en çok para saklayan insanların bulunduğu ilçeymiş.
    (eagle is free, 03.11.2006 14:41)
  5. kişi başına düşen camii oranının en yüksek olduğu ilçemiz.
    (kolibandı, 05.01.2007 23:32)
  6. her halkpazarı öncesi camilerden bereket duası okunan ve halkın çoğunun o sırada ellerini kaldırarak beklediği tokatın şirin bir ilçesi. Verimli toprakları ve gelişmişlik bakımından orta karadeniz bölgesinin başlıca yerleşim merkezleri arasındadır.
    (fargen, 31.03.2007 14:41)
  7. burada bulunan zile kalesinde, kalenin fethinden sonra Roma imparatoru Sezarın yazdırmış olduğu türkçesi geldim gördüm yendim sözü bulunmaktadır.
    (fargen, 31.03.2007 14:43)
  8. sezarın ünlü sözünün yazılı olduğu taş yüzlerce yıldır kalede dururken belediyenin bahçesine getirtip çalınmasına sebeb olan zihniyetin bulunduğu tokat ilçesi.
    (keser, 30.04.2007 16:42)
  9. sezar ın 'veni vidi vici' dediği kalede haftasonları çoluk çocuk piknik yapılan yemyeşil bi yer. aynı zamanda asena nın memleketi ve tarım bakımından oldukça gelişmiş tokat ilçesi.
    (penny lane, 08.07.2007 18:38)
  10. (bkz: zile kalesi)
    (manyach, 15.08.2007 14:28)
  11. Hem doğduğum hem de doyduğum ilçe. insanlarının çoğu yobaz olmasına karşın hepsi sempatik ve yardımsever insanlardır. Dört mevsim yeşil kalan,insanın ayrı kalınca çok özlediği,yöre halkının zekasını orjinal küfür üretmede kullandığı nadide bir ilçe.
    edit:doğum yerim erzincandır ama suç benim suçum değil babamın tayini çıkması yüzünden kusura bakmayın.Dünyaya bi daha gelirsem söz zile de doğacam.
    (ufo90, 02.05.2008 12:14 ~ 03.05.2008 15:18)
  12. tokat'la pek ilgisi olmayan ilçedir. ahalisi işlerini GENELDE turhal'DA HALLEDER.
    (aman heri, 04.05.2008 22:06)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» hazarlar » kendim gibi olmak istemiyorum » david villa » sobe » goat worship » 34 hyg 34 » sevgilinin telefonunun kapali olmasi » stop this song » ucaktan dusen sahsin ruh hali » eternal wait » deli kizim uyan » transamerica » desperate housewives » adnan menderes » bobby tatketcap » buyuk yalanlar » dusa girmeden onceki usengeclik » suskunlar » maddeyi esas almak » kill for you » firat » 267 » ernest everhard » jessica alba » rehab » beni orada arama » concierto de aranjuez » starship » zavet a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa