zeytinburnu nda veya zeytinburnu da oturmak 

kapat
  1. bugün zeytinin burnunda oturan yarın zeytinin yanağını okşayıp sakalını traş edebilir
    #985429 (uykusuzbukalemun, 12.12.2006 14:49)
  2. valla istanbulun zeytinburnu ilçesinde oturan biri olarak başlıkta dediğinin neresinde oturduğunu anlamadığım bir 'n'harfinin tamlayana eklenmesiyle oluşan adres keşmekeşliği..
    #985510 (Faithfull Casanova, 12.12.2006 15:05)
  3. (bkz: eminonu ye veya eminonu ne gitmek)
    #985521 (keserim ulan topunuzu, 12.12.2006 15:06)
  4. zamana göre değişen cümledir. eskilere gidelim. ta osmanlı'nın dönemlerine kadar. zeyinburnu bildindiği gibi bir buruna sahiptir. hafif bir sahil çıkıntısı marmara içre. zeytinburnu'na bu adın verilmesi bu burunun üzerinde zeytin ağaçları olmasından dolayıdır. o zamanlar oturanların burunda oturması muhtemeldir lakin şimdi tam göbeğinde oturuyorlar. bu yüzden bu işin içine burnumuzu sokmamak gerekir artık. işin hülasası: ''zeytinburnu'da''.
    #985542 (calderon de la barca, 12.12.2006 15:08)
  5. (bkz: ULUDAĞ DA mı yazarsın uludağ ında mı)
    #985613 (larker, 12.12.2006 15:26)
  6. şahsen doğduğumdan bu yana zeytinburnuda oturuyorum ama zeytinburnunda oturan arkadaşlarımda var. *
    #1332761 (trteee s12, 22.02.2007 02:05)

© 2008 - uludağ sözlük

zeytinburnu nda veya zeytinburnu da oturmak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. zeytinburnu nda veya zeytinburnu da oturmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu zeytinburnu nda veya zeytinburnu da oturmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» hani benim receb im receb im » gentle giant » samsun icerek vatani kurtaran solcu » bebegin kafasini suya sokmak » discovery world » bulvar gazetesi » melih gokcek » thierry henry » cinselligini doyasiya yasayan kiz » abi yenge de erik gibiymis kutur kutur » karnimac » sakalli kizlar » bok boceklerinin yemek secmesi » bgmtlh » vermek » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » nobody s fool » agir misafir » guntekin onay » agza dolanan reklam sarkilari » dunya kupasinda takim tutmamak » basimiz sagolsun » kayserispor » mercedes slk serisi » rock kliplerinde cinsel obje olarak kadin » burasi kasiyor msnden devam edelim » circle of cysquatch » en kotu bes filmin dordunde m ali erbil in olmasi » hillside city club trio » i love you zico » gossip girl