zeytin dali 

kapat
  1. bir barış sembolü.
    (bkz: zeytin dalı uzatmak)
    (hasnicktir, 04.06.2006 12:57)
  2. bakirkoy, carousel'in arka kapısının aşağısında bulunan bir çay bahçesi. en güzeli yağmurlu bir havada akşam vakitlerinde yağmurun yağışını izlemek ve tavla oynamak.
    (kacak kelebek, 15.08.2006 00:01)
  3. Başlığı ilk gördüğümde aklıma gelen mekan
    iki soda içip arkadaşınızla saatlerce tavla oynayabileceğiniz yer.
    Çok güzel bir mekandır şiddetle tavsiye edilir.
    **
    (fehimsiz ekmek, 15.08.2006 00:10)
  4. yunanlarla olan münasebetlerimizde sık sık gündeme gelen söz.bir gece yapılır dostluk pekişsin diye haberlerde hep bu laf olur.
    (bkz: yunanlar bize zeytin dalı uzattı)
    (bkz: türklerden yunanlara bir demet zeytin dalı)
    (bkz: türkler ve yunanlar birbirlerine zeytin dalı fırlattı)
    (bkz: birbirlerinin kafasına zeytin attılar)
    (bkz: acıktım ya ben ekmek zeytin birşeyler yapayım kendime)
    (hayrola_genc, 15.08.2006 06:01)
  5. italya'da yapılan son genel seçimlerde prof. prodiyi başbakanlığa taşıyan ittifakın adı
    (firtina, 15.08.2006 18:15)
  6. bakırkoyde carousel in karşısında bulunan beş para etmez, terbiyesiz çalışanların bulunduğu kafedir. 3 dakikada bir masanıza zorla çay bırakırlar. bu çayı reddetme şansınız yoktur. iş, esnaflık ve ticaret ahlakından nasibini almamış yerdir.
    (metin oktay, 15.08.2006 18:19)
  7. dini motifli bir semboldür. tam hali ise ağzında zeytin dalı olan beyaz güvercindir. nasıl barışı simgelemeye başlamış bilmiyorum. hikaye şöyle ama: hz.nuh tufan'dan sonra yaşamın normale dönüp dönmediğini anlamak için bir beyaz güvercin gönderir gemisinden. güvercin de yaşanabilir bir toprak parçası bulduğunu anlatmak için bir zeytin dalı koparıp gemiye döner. budur ağzında zeytin dalı taşıyan beyaz güvercinin hikayesi.
    (unusual suspect, 24.02.2007 11:58)
  8. sahilde bir restoran adıdır.*
    (queen, 24.02.2007 16:14)
  9. barışı simgeleyen güvencinin ağzında bulunan dal.uçarken resmedilmiştir hayvancağız.aynı zamanda bozuk paraların arka kısmında (yazı tarafı)
    bugday başagı ile birlikte bereketi simgeler.
    (hayvan adam, 24.02.2007 16:15 ~ 16:20)
  10. (bkz: salvador dali)*
    (iuscivile, 25.02.2007 00:30)
  11. bakırköy de vasat bi cafe, amele garsonlar, dandik masalar vs..
    (martilarisevenadam, 25.02.2007 00:36)
  12. uzatıldığında karşıdaki kişinin yüzsüzlüğüyle öbür kişinin iyi niyeti birleşirse, malum şahsın götüne bile girebilecek etken madde.
    (mabella, 21.08.2007 21:49)
  13. keşke uzatılmasına hiç gerek kalmasa temennisini uyandıran dal.
    (sara nobetcisi, 18.09.2007 16:55)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» ali pasa hamami » purification » montgomery cliff » baytar » lil jon » vildan atasever » peskestepe » awake » ayaklarin baslari yonettigi yerde kiyamet kopar » badly drawn boy » pismis kelle » karisini internette satisa cikaran boynuzlu erkek » when i fall in love » superstar » erman toroglu » redd » halsizlik » oss ye giderken suslenen kiz tipi » varejao » merhaba mi merhaba » dizustu ile 1 dakikalik satranc oynamak » odtu bilgisayar muhendisligi » ziyankar » adalet emiri » dugun sarkicisi » limon cicegi kolonyasi » sobe » eski sevgiliyi ozlemek » degirmen a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa