zeytin dali curuk olur 

kapat
  1. muğla türküsüdür.

zeytin dalı çürük olur basmaya gelmez
    aman aman basmaya gelmez
    elin oğlu cavır olur küsmeye gelmez
    aman aman küsmeye gelmez

yenge çalsa kız oynasa allı da pulluya
    aman aman basma da donuyla

iğdenin dalına basma kırılıverir
    aman aman kırılıverir
    elin oğlu pek cavır olur sarılıverir
    aman aman sarılıverir

portakalı soyamadım elimde kaldı
    aman aman elimde kaldı
    Cavırın kızı pek güzelmiş gözüm de kaldı
    aman aman gözüm de kaldı

yöresi: muğla-fethiye
    kimden alındığı: ahmet günday
    derleyen: ahmet günday
    thm rep. no: 3457
    #1298643 (bilgistan, 13.02.2007 14:54)

© 2008 - uludağ sözlük

zeytin dali curuk olur başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. zeytin dali curuk olur ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu zeytin dali curuk olur nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ne zaman adam oluruz » universidad de concepcio » pele nin aziz baskanim beni al demesi » merve » asker istedi diye pkk ya terorist diyemeyiz » test cozerken muzik dinleyen hoduk » yigit ozgur esprileri » koyu renk ojenin cikarilma zorlugu » sozluk yazari olunca kendini ordinaryus sananlar » kadin cantasinin icinden cikanlar » kari koca ipek araya giren kopek » werder bremen gorunumlu anadolu takimi » canakkale de 250 bin turk oldu orhan pamuk » lig tv yorumculari » 9 zenci ile basa cikamazsin fener » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » arda turan » sol frame e gelmesi engellenmis basliklar » ne me quitte pas » penisin amansiz vajina dusmanligi » edu ve deivid arasindaki farklar » kadin » the truman show » ahmet yildiz » semra hanim » seni bulmak icin cok kurbaga bafiledim diyen erkek » gammazim ben » enteresan videoya fon muzik olarak ilahi koymak » sarip sarmalamak » yenilgilerden sonra kalan mac sayisini hesaplamak » bir tikky nin intihar mektubu