zeynebim 

kapat
  1. ismail h. demircioğlu'nun * yorumunun apayrı bir biçime büründürdüğü güzel bir sivas türküsü.
    #67159 (heyula, 15.02.2006 01:19)
  2. kadir inanır'ın Türkan Şoray ile birlikte Deprem filminde seslendirdiği türkü. Çok güzeldir,dinlenesidir.
    #227164 (maksat muhabbet, 10.05.2006 12:04)
  3. eski bir halk türküsüdür.

http://www.youtube.com/watch?v=n_dVvip029Y +
    #886290 (piri reis, 20.11.2006 20:10)
  4. erkan ogur yorumuyla daha bir tadından yenmeyen türküdür.

Zeynep bu güzellik var mı soyunda
    Elvan elvan güller biter bağında
    Arife gününde bayram ayında
    Zeynebim Zeynebim allı Zeynebim
    Beş köyün içinde şanlı Zeynebim

Zeynebe yaptırdım altından tarak
    Tara zülüflerin bir yana bırak
    Zeynebe gidemem yollar pek ırak

Söğüdün yaprağı narindir narin
    içerim yanıyor dışarım serin
    Zeynebi bu hafta ettiler gelin

Kangaldan aşağı Mamaşın köyü
    Derindir kuyusu serindir suyu
    Güzeller içinde Zeynebin huyu
    #931756 (tosun burada da hizmetinizde, 30.11.2006 20:29 ~ 04.11.2007 20:57)
  5. zeynep isimli bir yarim olsa da ona dinletsem , onla dinlesem denilecek kadar güzel bir erkan ogur - ismail hakki demircioglu yorumuna sahip efsane türkü ..
    #1172812 (postsinaptik golge, 18.01.2007 17:16)
  6. beş köyün içinde şanlı olan zeyneptir. alakam yok.
    #1921284 (hyperion, 12.07.2007 22:13)
  7. zeynep türküsünde barınan cümle.
    ben de başlık açayım o vakit (bkz: zeynep'e yaptırdım altından tarak)
    (bkz: kangaldan aşağı mamaş'ın köyü)
    (bkz: oooyy oyyy)
    #1921378 (paradigma, 12.07.2007 22:20)
  8. erkan ogur söylesin biz ağlayalım.
    #1921393 (lotbone, 12.07.2007 22:21)
  9. potomya'lı bir türkücü olan sukru guler'in seslendirdiği, hoş melodisi ile karadeniz müziği sevenler tarafından dinlenmesi gereken bir türkü...

şükrü abi zeynebum diyor doğal olarak. idare edin, o kadar olur...

buyrun sözleri;

çıkmam bir daha çıkmam handüzü yaylasına
    orada ateş düştü bağrımın ortasına
    kapanmaz kilit olmaz gönül penceresinde
    sevda duygularını yaşadık zirvesinde

düşürme kaşlarını akıtma yaşlarını
    yayla çiçekleriyle süslerdim saçlarını
    utanmam sevdiğimden vazgeçmem bildiğimden
    hiçbir şey düşüremez zeynebi yüregimden

aksın yaşım katılsın potomya deresine
    aşkımı ilan ettim bütün sülalesine
    dağ bayır dile gelsin konuşsun aşkımızı
    sevmek kabahat ise alsınlar başımızı

gürgen ormanın derin gölgesi olur serin
    demedin mi babana yoktur yatacak yerin
    kıble dağı ayane duman var tepenize
    kollayın zeyneb'imi emanetimdir size

çıkmışım potomya'dan zeyneb'im senin için
    hayde dedim gelmedin niçin zeyneb'im niçin
    dünümde bugümde çok çile var önümde
    istemem acı çekme beni her gördüğünde

her şeyi silip atma, aşkıma şüphe katma
    ayrı düşsek de seni sevdiğimi unutma
    farketmez bensiz kalsın potomya'nın dağları
    gezdikçe yüreğinde yaşat hatıraları
    farketmez bensiz kalsın potomya'nın yolları
    gezdikçe yüreğinde yaşat hatıraları...

ayırca klibide mevcut, izlemek isteyenler buyursun...
    http://www.youtube.com/watch?v=SSWj76Gwgng +
    #2192847 (sogut dalina yuva yapan manda, 24.08.2007 21:58)
  10. zeynebi sevdiyseniz zamanında ve işler istediğiniz gibi gitmediyse dinlemeyin bu türküyü. acı koyar. ağlatır erkan abim.
    #2279032 (bonkor banker, 07.09.2007 19:17)
  11. şu anda kanal 1'de canlı canlı erkan ogur ve ismail hakki demircioglu üstadlardan dinlenebilecek muhteşem eser.

dinliyorsak bir bildigimiz var denilesi türkülerden.
    #2458735 (bonkor banker, 11.10.2007 22:08 ~ 22:10)
  12. insanın adına böyle güzel bir türkü yazılması ne güzel...
    #2459533 (zeynep, 12.10.2007 00:22)
  13. zeynebi sevdim ve işler istediğim gibi gitmedi, ağladığım ilk ve son türkü
    #2460470 (yamyamyiyen insan, 12.10.2007 04:31)
  14. samimiyete dayalı bir hitap veya seslenme şeklidir.
    adı zeynep olan bir bayana hasretini anlatan bir şarkıdır.
    çeşitli şarkıçılar bu şarkıyı seslendirmişlerdir.
    #2460525 (efe misin, 12.10.2007 05:00)
  15. sabah sabah insanı dinlendiren türkülerdendir. insanın içi huzur doluyor azizim.
    #2682171 (ogzi, 10.12.2007 07:50)
  16. ismi zeynep ise ve bununla yetinmeyip kız seni bırakmış ise denlenildiği zaman bunalıma girmene sebep olucak türkü. *
    #2682207 (kuntayi kinteleyen adam, 10.12.2007 09:00)
  17. bizim neslimizde bu türkü deliyürek dizisi ile meşhur olmuştur.yusufun zeynep e aşkını temsil eder dizide.ee televizyonda yiğitliğin simgesi deliyürek ve onun türküsü çalarsa izlememek ve dinlememek de olmaz hani.ama ezgisi harici sözlerini pek de sevemedim.haliyle en sevdiğim türkülerden biri de oldu denemez.

sonraları ise başbuğ mustafa kemal ataturk ün en sevdiği türkülerden biri olduğunu öğrendik.belki de değildi ama biz öyle bildik.
    türkü ise o günden itibaren başka bir havaya büründü benim için.

mustafa kemal bir berjere oturmuş elinde sigarası yanında rakısı belki de çok sevdiği kahvesi bu türküyü dinliyor,hüzünlü geçmişini ulaşamadığı aşkını düşlüyor.

"zeynebe gidemem yollar pek ırak"

dizesinde harbiyeden itibaren askerlik görevini icraa ederken,ve onun tek aşkı,sevdiği milleti,vatanı ve ordusu olması gerektiği için yanına gidemediği,ulaşamadığı ve gelecekte de ulaşamayacağı yarını düşlüyordu belkide.

vatan sevdası için kişisel zevklerden vazgeçilmiş bir hayat,Çanakkalede kanlısırtta verdiği emirler,hayatını hiçe sayması,geceleri başını yastığına koyduğunda aklında vatan düşüncesi,sabah uyandığında vatan düşüncesi,öğle yemeğinde vatan düşüncesi,akşam yemeğinde vatan düşüncesi.

fedakarlık üzerine bir hayat.

57 yıllık kısacık hayatında ise kendine ayırabildiği zamanda düşlediği ve kavuşamadığı aşkını belki de bu türkünün 3 dakikalık zamanı içerisinde düşleyebiliyordu sadece,kimbilir ayda bir yılda bir on yılda bir,ona tanrı nın yüklediği görevde bunu bile lüks görüyordu kimbilir.

kimileri diyecek bir türküden bile mustafa kemal aşkını çıkardın ya helal olsun atsız diye.türk milleti ile ilişkili her şey onu anlatmıyor mu ki,özel olarak sevdiği bu türkü bize onun aşkını daha da bir aşılamasın.

varsın tapıyorsunuz desinler kimisi fethullah denen hristiyan uşağına allah tarafından yollandı diyerek tapınsın ,kimisi ise hayatında kutlu ve kutsal hiçbir şey olmadan dalgasını geçsin hakaretlerini etsin.

tapıyorsak tapıyoruz,aşıksak aşığız,kara sevdalıysak da kara sevdalıyız ona.her şeyi geçtim o hayatını bize vererek kendi aşklarını bir kenara bırakarak bizler sevdiceklerimizi rahat içerisinde elimizde sigaramız düşleyebiliyoruz ya,bizler sevdiceklerimizle rahat rahat oturabiliyoruz ya.
    iŞte bunları bile ona borçluyuz,hayallerimizi,hasretlerimizi her şeyimizi.

buradan müzeyyen senarın sesi arka planda çalarken yörük ali türküsünü söylerken o muhteşem sesiyle

"hey gidinin efesi efelerin efesi" diye itaatimizi ve saygımızı belirtiyoruz.
    #3822151 (Selim Pusat, 15.08.2008 14:43)

© 2008 - uludağ sözlük

zeynebim başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. zeynebim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu zeynebim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sari pasta » dusersem yanarim » grup munzur » sas » 1480 » basri baba » bir cipsten cikan 2 taso » divane » ahmet kaya » emanuel ginobili a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games