zerdali 

kapat
  1. farsça'da sarı erik anlamına gelen zerd-alü 'den türkçeleştirilmiş bir meyve adıdır.
    (piraye, 31.05.2006 11:37)
  2. http://www.metrohaber.com sitesinde yazan yazar...
    (tektabanca, 06.12.2006 13:31)
  3. olmamış kayısı.
    (missbee, 06.12.2006 13:53)
  4. METROHABER'DEKi KÖŞESiNDE ŞUNLARI YAZAN YAZAR:

EVLiLiK KURUMUNUN MESSENGER'LA iMTiHANI

Gecenlerde cesitli internet sitelerinde tiklaniyordu. Esiyle Messenger'da baska bir isimle tanisarak konusan doktor kadin, bir radyo programina canli yayinda baglanarak esini an itibariyla terk ettigini, birazdan bulusacaklari yerde onu bosa bekledigini soylemisti. Sebep, uzunca bir sure kimligini gizleyerek baska bir kadinmis gibi MSN'de konustugu esinin, evliligi suresince kendisine etmedigi kadar guzel sozleri tanimadigi o kadina etmis olmasiydi. Karisindan esirgedigini, sanal alemdeki hic bilmedigi bir kadindan esirgemiyordu adam.

Rastlamissinizdir belki, gazetelerde bu sekilde esini faka bastirip da ise kan bulasmasina kadar giden olaylarin haberleri var.

Sanal iliskilerin ucuzlugunda, cok daha ucuzca, bedelsizce soylenebildigi icin mi bu denli ucuz o "guzel sozler?" Hakikaten sizi de biri MSN listesine eklese ve konusmaya baslasa, sehvet dolu e-postalar gonderse ciddi ciddi ilgilenir misiniz? Ciddiyet derken buna zaman ayirmayi kastetmiyorum, sahiden kafanizda "goruseceginiz, cikacaginiz, birlikte olacaginiz" gunu kurmaya baslar misiniz?

Internette bilgi ve fikir paylasma, tartisma gruplari olusturma disindaki iliskilere, etrafimda bu mecradan tanisip evlenen, evlenme raddesine gelip ayrilan insanlar oldugu halde mesafeli duran ve hep biraz dudak bukerek, inanmayarak bakan biri olarak, bana bile dokunan bir "aldatilma huznu" sezdim bu haberlerde. Bir tarafim ise gene, "kafa doldurmak icin yapiyor olmasin?!" diye isin bu kadar ciddiye alinmasina hafiften kopuruyordu. Lakin son tahlilde, birlikte omur tukettiginin, hic alismadigin, ummayi ise yillar oncesinden biraktigin cumlelerini baskasina kurarken yakalaman, hele de baskasi sandigi "sana..." Zor oluyordur herhalde.

Ama ise siddet karistiracak kadar da bozmamali insan kendini. Baska yollar icin onune tabela koyacak bir "aldatilma," ayni manasizlikla yurumeye, yurutmeye devam etmekten bin kat daha iyidir...

http://www.metrohaber.com...hp?islem=yazar&id=290
    (tektabanca, 22.12.2006 23:28 ~ 23:37)
  5. "MERAKLI BiLGiLER SADECE TATSIZ ŞEYLERi DAHA TATSIZ HALE GETiRMEKLE KALMAZ, AYNI ZAMANDA TATLI ŞEYLERi DE DAHA TATLI KILAR. ZERDALi iLE KAYSININ iLK OLARAK ÇiN'DE, HAN SÜLALESiNiN iLK DÖNEMLERiNDE YETiŞTiRiLDiĞiNi; BÜYÜK KRAL KANiSKA'NIN ALDIĞI ÇiNLi TUTSAKLARIN BUNLARI HiNDiSTAN'A SOKTUĞUNU, ZERDALi iLE KAYSININ ORADAN DA iRAN'A YAYILARAK, iSA'DAN SONRA BiRiNCi YÜZYILDA ROMA iMPARATORLUĞU'NA ULAŞTIĞINI; KAYSI ERKEN OLGUNLAŞAN BiR MEYVE OLDUĞU iÇiN 'APRiCOT' (KAYSI, ZERDALi) KELiMESiNiN 'PRECOCiUS'(ERKEN GELiŞMiŞ) KELiMESi iLE AYNI LATiNCE KÖKTEN GELDiĞiNi; 'APRiCOT' KELiMESiNiN BAŞINDAKi 'A' HARFiNiN YANLIŞLIKLA BiR ETiMOLOJi HATASI OLARAK EKLENDiĞiNi ÖĞRENDiĞiMDEN BERi KAYSI VE ZERDALiDEN DAHA ÇOK ZEVK ALIYORUM. BÜTÜN BU BiLDiKLERiM, BU MEYVEYi BENiM iÇiN DAHA LEZZETLi HALE GETiRiYOR."

AYLAKLIĞA ÖVGÜ-BERTRAND RUSSELL
    CEM YAYINEVi SAYFA: 37
    (bilgistan, 25.02.2007 21:19)
  6. ankara' da bir pastane zinciridir.
    (oneydilan, 22.04.2008 18:28)
  7. kızılay metro istasyonu ve mavi bilgisyar ın altında bulunan sahane kekleri ve kurabiyeleri olan, ankara da öss dönemi boyunca beni besleyen sahane pastane.
    (bkz: japon keki)
    (bkz: portakallı kurabiye)
    (jelatin, 22.04.2008 18:41)
  8. kendisini yedikten sonra yetmezse cekirdekleri kirilarak icindekini de yiyebileceginiz meyve.
    (kaleci sacli adam, 22.04.2008 18:43)
  9. ankarada güzel güzel pastalar, börekler, tatlılar yapan pastaneler zinciri.
    (criminal, 22.04.2008 20:39 ~ 23.04.2008 14:57)
  10. "...
    sen orda dalından koparılmış bir zerdali gibi dur,
    ben burda zerdalisiz bir dal gibi durayım."

şeklinde a kadir'in "cile" şiirinde büyük anlam kazanandır.

ayrıca;
    (bkz: zerdaliler)
    (filozofil, 22.04.2008 22:13)
  11. bu pastanenin olduğu yerde eskiden "beyaz pastanesi" gibi bir şey vardı. kocadık be sözlük.
    (josef k, 23.04.2008 10:17)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» okan yuksel » karanligin lideri » satanic victory » arthur koestler » limon cicegi kolonyasi » lig radyo » 16 mayis 2008 sakaryaspor boluspor maci » utulemek » star ana haber » saat kac espirisini ureten kisi teslim oldu » the show must go on » firkete » bana soz ver » diyarbakirspor » besiktas cola turka » ettehiyyatu » eternal sunshine of the spottles mind 2 » ohne dich » dile dolanan sarkilar » iceri terligi » hierapolis antik kenti » edebiyat esnafi » bulutsuzluk ozlemi » kamasutra bir spordur » karisini internette satisa cikaran boynuzlu erkek » cakal ev arkadasi » 1935 » hande ataizi » kizin ikinci kez bakire cikmasi sonrasi diyaloglar a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa