bugün

islam tarihinin en iyi tefsirlerinden biri sayılan "el keşşaf"ın" sahibi büyük islam alimi. böyle büyük bir alimin mutezile mezhebini benimsemesi diğer islam alimlerini oldukça üzmüştür. asıl uzmanlık alanı arap dilidir. arap dili konusunda gelmiş geçmiş en büyük söz sahişbi sayılmaktadır.
"mukaddime tül edep" isimli sözlüğün yazarıdır.

adı tam nicklik.

(bkz: uludağ sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler)
ismi ve namı tam olarak "Ebu'l-Kasım Mahmud ibn Ömer ez-Zemahşeri el-Harezmi" dir. türk dünyası tarafından gereken saygıyı halen alamamış, ilim adamıdır.
en yakın arkadaşımın internetteki yüzü, nicki.
O sadece Mutezile'nin değil bütün Müslümanların gurur duyması gereken bir alimdir. Bazı Ehli Sünnet alimleri onu Mutezile diye dışlar ama gizliden gizliye de tefsirinden faydalanırmış.
türk diye bildiğim büyük alimdir. araplara arapçayı öğretecek kadar iddialıdır. ama gel gör ki muteziledir. eserlerinden istifade edilemez. büyük müfessir nesefi hazretleri keşşaf tefsirindeki ilimleri ehli sünnete göre kendi tefsirine almıştır, yani ilim sahibi olmayan sıradan bir müslüman onun ilimlerinden istifade etmek isterse nesefi tefsirini okuması kafi gelir.

cübbeli hocadan işittiğime göre son nefesini vermeden önce mutezileden döndüğü yönünde haberler vardır. hem maddi hem manevi ama gel görki mutezile mezhebinin fikirlerini kitaplarından temizleme imkanı bulamadığı için bugüne mutezile alimi olarak intikal etmiştir.

inşallah ehlil sünnete göre itikadını düzeltmiştir. böyle bir alimin dalalet üzere ölüp cehennemde yanmasını asla istemem.
mutezile alimi. başyapıtı olan keşşaf tefsirinin türkçeye tercümesi prof. dr. murat sülün tarafından yapılmaktadır.

ayrıca vefatından önce sünni olduğu iddiası mesnetsiz bir yalandır.
11. Yüzyılda yazdığı tefsirde musiun kelimesinin genişletici olan anlamında kullanıldığını belirtmiştir. Hubble teleskopu 20. Yüzyılda keşfedildi. Akıllı olun.
1075-1144 yılları arasında Selçuklu döneminde yaşamış Mutezili alim. Kendisini himaye eden ve Arapça öğrenmek isteyen Atsız Harzemşah için takriben 1128-1144 yılları arasında "Mukaddimetü'l-Edeb" adlı sözlüğü yazmıştır. Sözlük; isimler, filler, harfler, isim çekimi ve fiil çekimi olmak üzere beş bölümden oluşmaktadır ve bu sözlük üzerine çalışmalar yapanlar arasında Barthold ve Zeki Velidi Togan da bulunmaktadır, evet.
bir osman öztunç şarkısıdır.