zedx 

/ 2
kapat
  1. yeni bir yazar kendileri, hoşgelmişler.
    #3277504 (uretim cini, 16.04.2008 14:16)
  2. chazsmyr dhuunyl'in bir farklı modeli.

(bkz: seri üretim)
    #3280689 (chazsmyr dhuunyl, 17.04.2008 07:02)
  3. kan mı çekiyor nesil mi bilmem ama hoşgelmiş yazardır. geldiği gibi benden yazdığım bir makalenin tamamını rica edip, sabaha karşı bir sayfalık makaleyi yazacağım diye gözlerimi yoran yazardır. hayır şikayetçi değilim aksine takibindeyim. yazdıklarını okuyor, yazacaklarını merakla bekliyorum.
    #3291237 (siyahdalya, 19.04.2008 16:09 ~ 09.05.2008 02:10)
  4. rock aşığı yazar.
    (bkz: ya rock ya rock)
    #3374113 (pierre st, 09.05.2008 01:06)
  5. olumune kavgacıdır, lakin faul yapmaz, direk dalar.

(bkz: thrash till death)
    #3374143 (zedx, 09.05.2008 01:20 ~ 13:17)
  6. uyumayan yazardır. sanırım yüzde 30'a giriyor, sevgiler.
    #3400984 (sadettin kanyak, 15.05.2008 17:11)
  7. hayatımda gördüğüm en online yazar.*
    #3425772 (uretim cini, 21.05.2008 09:02)
  8. hakkımda saçma sapan atıp tutan ve yazılan entrylere saygısı olmayan yazar.

(bkz: yine de teşekkürler)
    #3429947 (DjarumTurk, 22.05.2008 02:02 ~ 02:03)
  9. iyi yazar, allahı var iyi yazıyor.
    #3430203 (sex files, 22.05.2008 03:13)
  10. sözünün nereye gidecegini düşünmemekle beraber, dönüp dolaşıp kendisine batacagını bilmeyen yazar.
    #3439511 (hodri meydan, 24.05.2008 10:01 ~ 10:04)
  11. uludag sozluk emekcisi olmaya aday. *
    yeni yayın döneminde kanal 7'de.
    #3461117 (sequel, 28.05.2008 20:38)
  12. an itibariyle online olmayan yazar, gözlerime inanamıyorum. *
    #3461155 (uretim cini, 28.05.2008 20:49)
  13. bizim cenah*tan değerli bir kardeşimizdir. yazılarını zevkle takip etmekteyim.
    #3464237 (liberalisticcommunist, 29.05.2008 14:37)
  14. seçtiği isimle insanın aklına ilginç tanımlar getiren lakin güzel yazılarıyla sözlüğü renklendiren 5.nesil yazar.
    #3470824 (kisil, 30.05.2008 21:47)
  15. her ne kadar ateizm taraftarı olmasam da, dinlere saldıranlara gülmekle yetinsemde şu entrysiyle neden bu yolu seçtiğini göstermiş söyleyecek söz bırakmamış insandır. (#3597574)
    #3597648 (yavuzum, 29.06.2008 20:40)
  16. nesildaşımdır.

*şiarı; ''Yeryuzu vatanim; insansoyu milletimdir benim''.
    daha ne olsun?***
    #3597806 (edip sharabi, 29.06.2008 21:07 ~ 30.06.2008 03:29)
  17. Hiç kuşkusuz, 2 temmuz 1993 sivas katliami şehitlerini anacağımız büyük gün olan 3 temmuz 2008 canlar kor icinde izmir zirvesi için elinden gelen özveriyi gösterip, zirve mekanına ulaşım konusunda bilgiler veren, ne kadar katılım olursa o denli bilinç artar mantığıyla hareket ettiğini gösteren ve o günkü onurlu buluşma adına şimdiden kendine apayrı bir gönül payı bulan güzel insan...

(#3597786)
    #3598175 (yaralimasalcocuklari, 29.06.2008 22:45)
  18. itham ağır olmasa kasımpaşa da, neyse. islam'a karşı kişisel bir kin, nefret beslediği filan yoktur, dogma olan dinlerin yanlışlıklarını dile getirmek, bu dinler yüzünden insanları sömürüp insanı insana kırdırtan aşağılık sınıflara haddini bildirmektir düsturu. kalkıpta islamı bilimsel bir tabana çekmeye kalkıp sonradan madimak'ta şeriat isteriz diye bağıran, tartışmaktan yoksun kişiler bunu elbette anlayamaz. ancak gene de anlamaları için kanıtlar sunmaktadır, karşı taraf o kadar aciz ki ad hominem yapmaktan fazlasına nail değil gelin görün ki.

maneviyat ha? haymarket'de nerdeydi maneviyatınız? 1 mayıs 1977'de nerdeydi maneviyatınız? herkes eşit yaşasın, tam bağımsız yaşasın diyenlere karşı islamiyeti kullanıp insanları kışkırtan kimdi? bunu diyen sizlerin amerika'dan banka hesaplarınızı doldurduğunuzu bilmiyor muyuz? tuzla'da insanlar ihmal yüzünden ölürken kaç caminin imamı cuma vaazında bu konuyu ele aldı? doğu'da yıllardır kardeşi kardeşe kırdırtırken kaçınız çıkıp da bu konuda adam gibi tepki gösterdiniz? canlı canlı insan yakan, plastik anahtar yaptırıp sahte cennetinizi kerhane şeklinde tasvir ettirip 12-16 yaş arası gençleri mayın tarlalarına salan kimdi? gözünüzü para hırsı bürüyüp ticaret merkeziniz kudüs'ün geri alınması için dini kullanıp şehrin temiz çocuk kalbiyle fethedilebileceğini iddia edip de çocuklardan haçlı kurarak binlercesinin köle olmasına, kalanların da denizlerde açlıktan ölmesine göz yuman kimdi? filistin'de kutsal topraklar masalı adı altında filistinli çocukların üstüne savaş uçakları tarafından bomba yağdıran kimdi? petrol kavganızı insanları çıkarlarınıza alet etmek için haçlı olarak lanse edip ırak'da yaşanan bunca dramda nerdeydi o maneviyat? maneviyatmış, peehh.. sizin maneviyatınız masum insanları para hırsı bürüyen kan kırmızısı gözlerinize ziyafet çektirmek için ölüme yollamaktan, köleleştirmekten, sömürmekten ötesi değil. bizi maddiatçı olmakla suçlayan sizler, maneviyatınızı taptığınız, gerçek tanrınız addettiğiniz paranızı gizlemek için bir örtü olarak kullanmaktan başka bir halta yaramayan, insanların kanını emen sülüklersiniz. gerçek maddiatçı sizsiniz, üstelik yalancı, maneviyatçı geçinen maddiatçılar, namussuz namuslularsınız!

eğer buysa maneviyatınız,
    sizseniz manevi değerleri yüksek insanlar,
    yok benim maneviyatım falan.

başlatmayın maneviyatınıza, açtırmayın bayramlık ağzımı.

ek/düz: (bkz: max jack/#3606996)

ek/düz: bir altımdaki suçlamaya karşı yeni bir giri girip cevap vermektense buradan yanıtlayayım, nitekim orjin bu giriyle alakalı. bu ve diğer girilerimde görülecektir ki yaptığım acıların çocuğu moduna bürünmek değildir, o bana ve hadi genelleme yapalım, benim ideolojimdeki insanlara mahsus değil çok şükür. benim yaptığımı ajitasyon(saldırı) olarak tanımlayabilirsiniz ancak ki, söylediklerimden bir tanesinin aksini ispatlayın, ben de bu ithamlarımın mesnetsiz olduğunu seve seve kabul edeyim. açık çek yani size.
    #3603559 (zedx, 01.07.2008 03:03 ~ 03.07.2008 02:01)
  19. genel olarak "din bir afyondur" felsefesini benimsemiş, takip ettiğim yazarlardan birisi. ayrıca kendimi etiketleme ihtiyacı duysaydım sağcı-solcu değil de musluman olarak addedilmeyi yeğlerdim. günümüz siyasetinin yozlaştırdığı sağ-sol kavramlarıyla nitelendirilmenin ve nitelemenin çok rahatsız edeceğini sanmaktayım ve olabildiğince bu gibi etiketlerden uzak durduğumu belirtmek isterim.

dinini mantığıyla ve sorgulayarak seçmiş biriyim, atalarımdan kalan dini değil de kuran'da anlatılan peygamberin hayatıyla süslenen dini inancımla yaşamaya çalışıyorum. din doğmadır, beğenmeyen inanmaz! diyebilecek kadar sığ birisi de değilim. din doğma değildir, sadece bazı durumlarda inanç akıldan önce gelir. aklımın yetemediği hususlarda inancımın belirlediği kurallara göre oynarım. benim için asıl maksat inanmaktır bir dinde, sevgiye inanmaktır. eğer ki dogma dedikleri buysa varsın olsun, başımın üstünde yeri var.

insan olmanın gereğidir, öznelde insanı ve insani değerleri düşünmek. bir sosyalistte, hümanistte en imrendiğim noktadır bu. dini, mezhebi, soyu, sopu, ırkı, cinsi, milliyeti ne olursa olsun. önce insana yakışır bir şekilde insanca davranırım. bana öğretilen budur, bu benim dini inancımın gereğidir. olaya kişiler üzerinden değil fikirsel açıdan eleştirimi getirmeye çalışırım. kişilerden ziyade düşünceler önemlidir benim için.

tasavvufa kısmen karşıyım, tasavvufi bir yapım yok. insanlara verilen değer tasavvuftan ziyade dinimden gelen bir güzellik olduğunu düşünürüm. dinin kişiye özel bir inançtan çok toplumsal bir olgu olarak ele alınmasını daha doğru bulmaktayım.

ee, arkadaşın nickaltı ben kendimden niye bahsettim? kendimle ilgili bazı çıkarımlarına katılmadığımdan ve eleştirmek istediğimden niye olacak başka. şöyle ki hacı'nın -gözlemlediğim kadarıyla- şöyle bir tartışma mekanizması var:
    öncelikle kendi fikrini söylerken araya öyle sihirli kelimeler yerleştirir ki din merkezli bir insanı müthiş biçimde kışkırtır. kabadayıların içine girip "var mı ulan bana yan bakan?" demek gibi. fikirlerini tartışabilecek, karşısında geçebilecek birilerini arar. tabi dini ve milli duyguları üst seviyede bir milletiz. hobaa! hep birlikte abanalım, tabi çoğu mesnetsiz iddialarla karşısına çıktığından savrulur gider. dişine göre bir rakip çıkarır ve üstüne üstüne gitmeye başlar. işte olay bundan sonra başlıyor. arkadaşı eleştirdiğim nokta buradan itibaren yani.
    peki sonra ne yapıyor? karşısına aldığı kişinin sınırlarını belirliyor. bu adam ancak ve ancak bu kadardır, bu sınırları geçemez! deyip saldırmaya başlıyor. fikirsel olarak tabi. çoğu tartışmada böyle bir yönteme başvurmasıdır eleştirdiğim nokta. ama ya öyle değilse? veya ben mi çok pimpirikliysem... olur mu olur..

olsun, var olsun canı sağolsun. neler gördü bu gözler, neler. maksadımız aynı ise yollar farklı olsun be hacı derim ve yazımı burada bitirmeden önce birkaç ipucu daha vereceğim.

ilk nacizane tavsiyem zinani'yi takip etmesidir. böylece hangisine hacı hangisine bacı diyeceğini iyi bilirsin. nickaltında zinani imzalı entry yoksa erkeksindir ve kısmen abazasındır. bu bir sözlük gerçeği. o yüzden durmak yok hacıya devam!

ikinci tavsiyem de herkesi her zaman kaale almamasıdır.
    #3607963 (powerofaith, 02.07.2008 01:05)
  20. zengin bir tarih bilgisine sahip olduğunu düşündüğüm yazardır.
    ayrıca iyi yazardır.
    *
    #3615567 (picnick, 03.07.2008 20:39)
  21. sosyalizm propagandası yapan yazar. yazmakla olmaz ama maalesef. sizi de mahirler gibi ibolar gibi kırsala bekleriz. yoksa beklersen yazarak iki dakika içinde bende beyonce ile sevişip gelebilirim.***
    #3626141 (cemilflower, 06.07.2008 02:36)
  22. hayal gücü çok geniş bir yazar. adam kendi kendine devletini kurdu, vatandaşını oluşturdu bir de buna ordu ekledi. sapka cikartacaksiniz sapka.
    #3626152 (cNyT, 06.07.2008 02:38)
  23. yalnis zamanda dogan yazar. bi 30yil once dogsaymis o da biz de cok mutlu olurduk. hayal dunyasi cok genis, masallah.
    #3626157 (fewzi1907, 06.07.2008 02:38)
  24. sosyalist bir ülkenin gereklerini ve halk anayasa'sını iyi bilen yazar. ülke gerçeklerinin farkında ve farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğunun da.
    #3626158 (meredith, 06.07.2008 02:39)
  25. taşakları öpülesi insan. böyle insan az bulunur bu adamın yanına bakire kız verin adam olduğu yerde durur. kız buna sarksa bile bir şey yapmaz kalkmaz garibim ütopik insan adalet falan güzel şeyler bunlar çoğaltılması gereken bünye öyle becerelim falan değil düşlerini düşüncesini yaymalı ki bizlerde ensesine vurup almalıyız.

(bkz: yaşasın kapitalizm)
    (bkz: bugün kendimi çok kapital gördüm)
    #3626159 (amacsadeceyasamak, 06.07.2008 02:39 ~ 11:11)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

zedx başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. zedx ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu zedx nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» tom angelripper » cumhurbaskanligi meslek lisesi » sozluklerde sonu gelmeyen savan avcilari » meyve cicekler » nickinin dogrultusunda giden yazar » through the wire » ismail yk » emperyalist sirket odtu yu terket » etraftan duyulan yaran sozler » camp lazlo a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci