zebur 

kapat
  1. hazreti davud'a indirilen kutsal kitaptır. ilahi kitapların ikincisidir. kur'ân-i kerim'in üç ayrı ayetinde zebur kelimesi geçmektedir. Zebur'da genellikle hz. davud'un allah'a yakarışları ve ilahiler yeralmaktadır. ibranice indirilmiştir ve asıl metni manzum yani şiirsel şekildedir. Zebur günümüzde bütün dillere çevrilmiş ve içeriğindeki konular itibariyle batılı ressamlara esin kaynağı olmuştur. Orjinal metni ibrani-aramicedir. Bugün doğrudan zebura tabi olan bir topluluk yoktur.
    (yahudi yerlesimci, 08.02.2006 00:18 ~ 00:21)
  2. hz. davut'a indirilmiş kitap.

bu arada internette ne kadar arasanız da bulamayacağınız kitap...türkçesine rastlayabilen olmamıştır.çok ender bir kaç kaynakta ingilizcesi-o da tevrat ya da incil le bir arada-bulunur.
    (tfcvbg, 02.05.2006 20:26)
  3. tevrat' la bir arada verilen, satılan, dağıtılan kitap. içinde her hangi bir ilahi emre rastlanmaz. ilahiler vb. manzumeler yer almaktadır içerisinde. günümüzde tek başına bir şekilde rastlanması neredeyse imkansız olan kitaptır.
    (peceteye recete yazan doktor, 27.05.2007 21:06)
  4. tevrat'in 19'uncu bolumunde mezmurlar basligi altinda gecer. uzun bir sure icinde farkli yazarlar tarafindan yazilmistir. israilliler bu dua ve ilahileri kendi tapinmalarinda kullanmislardi.

bu ilahiler birkac sinifa ayrilabilir; ovgu ve tapinma ilahileri, agitlar, yardim, korunma ve kurtulus icin edilen dualar; bagislanmak icin yalvarislar; tanri'nin kutsanmasina karsi sukran ilahileri; dusmanin cezalandirilmasi icin dilekler. bu dualar kisi ve uluslar adina edilirdi. bazilari kisinin en derin duygularini yansitirken, bazilari da tanri halkinin duygu ve gereksinmelerini dile getirir.

tevrat'ta bulunan mezmurlar, siir kitabidir. ibrani siirin en belirgin ozelligi ise paralelizm'dir.
    (hezekiel, 05.08.2007 01:31)
  5. sadece var olduğu bilinen fakat hiç bir yerde bulunamayan kitaptır.
    gerçekte böyle bir kitabın olduğu da şüphe konusudur. *
    (ysfkdrklc, 06.12.2007 17:31)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» aile bireylerinden gelen komik sms ler » ahirette gote girecek entryler » bergamot » madem gidiyorsun copu de gotur » polgara » kac kilosun sorusuna alternatif cevaplar » yildirim » deniz yazici » itu sozluk » yok boyle birsey » en yakin arkadasin olmesi » unut gitsin » ursula k le guin » sozluk ben bugun gazete okudum » guzel gothic kizin gothic olmasa daha guzel olmasi » leyla gencer » csi » hizirla kirk saat » 30 days of night » boga burcu erkegi aslan burcu kadini iliskisi » hayattan gitgide silinmek » hamdi bey e tesekkur etmek » gora » allah a inanmama sebepleri » gazi iibf deki dtp kadin kollarinin actigi stand » cv ye uludag sozluk yazari yazmak » pat benatar » 1938 » ultraslan uni a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa