zazacayi kurt lehcesi sanan kisiler 

kapat

1. entel(!) kürtlerin dayatması sonucu ortaya çıkan bir durumdur. sadece bir diyalekt olan kürtçeyi ayrı bir dil, bir halk olan kürtleri de ayrı bir ulus olarak lanse etmeye çalışanların yanılgısıdır.
    *
    ayrıca;
    (#3881538) numaralı entryde iddia edilmektedir.
    #3881608 (happylover, 28.08.2008 11:25 ~ 11:31)
  2. kürtçe bir dil midir? dilse bu nerede ispatlanmış kim tarafından taninmistir ? sorularinin yanitlanmasi ardindan gelen tatmin edici yanitlar varsa gercekten hirt olan insanlardir.
    #3881623 (karakuzusu, 28.08.2008 11:27)
  3. bir hırt zaza olarak dilimi kürt lehçesi sanıyordum. sağolsun türk arkadaşlar uyardı. dilim başkaymış.
    #3881632 (keyfkesh, 28.08.2008 11:30 ~ 11:32)
  4. "kürt" kelimesinin gördüğü önyargı sonucu adlarını satılığa çıkaranlar hariç hepsi kendini kürt görür. dersim'de bu böyledir, erzincan'da, bitlis'te, siverek'te. elazığ, erzurum gibi milliyetçi türklerin bol olduğu yerlerde baskı görmemek için kendilerini kürtlerden ayrıymış gibi gösterip g*tü kurtaralım diyenleri vardır. hoş görmek lazım, korku başka birşeye benzemez.

edit: seyh said, seyit rıza, yılmaz güney, kemal burkay gibi insanlar da kendini kürt görüyordu. satılımış onlar da öğrenmiş olduk.
    #3881655 (keyfkesh, 28.08.2008 11:36 ~ 11:44)
  5. kürtlerin de ayrı bir ulus olduğunu sananlardır.
    *

bu arada;
    (bkz: dersim ne lan)*
    #3881660 (happylover, 28.08.2008 11:37 ~ 11:51)
  6. alevileri dinsiz sanan zırtların amca oğullarıdır.
    #3881667 (pis cocuk, 28.08.2008 11:40)
  7. önce şu fıkrayı anlatayım:

doğuda askerler bir minibüsü durduruyolar kürtler sola, türkler sağa geçsin diyolar. bakıyolar ortada bir grup toplanmış.
    asker: siz naapıyorsunuz ortada?
    adam: biz zazayız.
    asker: geçin lan kürtlerin yanına!

ahmak ve fiyatı olan dışında hiçbir zaza kendisini kürt olarak görmez deyip "terbiyesizlik" yapanlar mevcut. kürtlerin nesi var da kendimi kürt olarak görmeyeceğim? benim ailem zazadır zazacayı bilirler evet zazaca tamamen farklı bir dildir, hatta fransızca'yla inanılmaz benzerlikleri vardır. zazaca bilmelerine rağmen kürtçe'yi anlamaz ve konuşamazlar; ama aşağılarmışcasına ben asla kürt değilim gibi bir iddiaları da yoktur. insan olanlar için ırkın bir önemi yok. ne zaza kürtten üstündür ne de türk kürtten benim gözümde... kendi ahmak ve ırkçı fikirlerinizi kendinize saklayın.
    #3881714 (trink, 28.08.2008 11:53)
  8. kürt-türk tartışmasıyla mallığın sınırlarını zorlayan insanların kürt kısmısını savunanların artık işi iyice ilerletip birbirlerine 'hırt' diye hitab edebilmek için icad ettikleri son entry.
    #3881727 (yallah camel, 28.08.2008 11:57)
  9. zazacayı kürt lehçesi sanan hırtlar mevcut mu bilemiyorum; ama anlatılmak isteneni anlamamakta ısrarlı abuk ayrıntılara takılan hırtlar mevut. zazaca kürt lehçesi değildir, evet! ama siz istediğiniz kadar kendinizi kandırın ben zazayıııım kürt değiliiiim diye çığırın kimseye yaranamayacaksınız. asıl kürtlükle zazalığı bambaşka bir şeymiş gibi göstermek birilerine yaranmaya çalışmaktır. söyledim söylüyorum ırkın bir önemi yok bu ülkenin iyiye gitmesini istiyorsan, hainlik düşünmüyorsan kürt kökenli olmuşsun, zaza kökenli mühim değil. mühim olan şerefsiz olmamak. türkiye üzerine oynanan oyunlara alet olmamak. bir kürtlerle zazaların düşmanlığı kalmıştı onu da yapın...
    #3881780 (trink, 28.08.2008 12:15 ~ 12:17)
  10. zazaca ile kürtce arasında bir benzerlik yoktur. bir zaza olarak bunu söyleyebilirim, kürtceyi anlamam fakat zazaların kürtlerden veya türklerden bir üstüniüğüde yoktur. hepimiz gibi insanız. zaza olmak bir ayrıcalık değildir. bu işi ırkçılığa vurmanın anlamıda yok. komşularımın bazıları kürt bazıları göçmen bazıları türkmen. aynı apartmanın çocuklarıyız. hepsinin yeri ayrıdır.
    #3927897 (erjivan, 07.09.2008 01:25)
  11. (bkz: genç zazalar huzursuz)
    #3927906 (david addison, 07.09.2008 01:27)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

zazacayi kurt lehcesi sanan kisiler başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. zazacayi kurt lehcesi sanan kisiler ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu zazacayi kurt lehcesi sanan kisiler nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about zazacayi kurt lehcesi sanan kisiler. Copyrights of the articles are belong to their authors.