zaza larin kurtlerle karistirilmamasi gerekliligi 

kapat

1. yeter artık zaza, kürt, türk, ermeni, ile ilgili başlıklar, polemikler şeklinde cevap verilmesi gereken hededir. pkk bir kürt temsilcisi değildir. bütün kürtler terörist değildir ve zazası, kürdü, türkü, çerkezi hepsi bu ülkenin vatandaşıdır bu kadar basit.
    #2648713 (che guevara, 01.12.2007 00:44)
  2. Zazaların da kürt olması nedeniyle gereksiz olan gereklilik. Dili ile kültürü ile aynı toplumun insanlarıdır zazalar, zazalar çoğunlukla alevilerdir, dağ yamaçlarında ve yüksek bölgelerde yaşadıkları için (dersim) dillerini ve kültürlerini koruyabilmişlerdir. Zazaca kürtçenin özü eski şeklidir. Zazalar kürtlükten rahatsız falan da olmaz, eğer devlet veya faşistler* tarafından tersi adopte edilmemişse. Örnek verelim; Zazayım, Zaza kürdüyüm, kürdüm...*
    #2648762 (leserpentnoir, 01.12.2007 00:55 ~ 11:26)
  3. zazaların çok istediği durumdur. ancak kürtler bu durumu sevmezler. ne de olsa zazalar da onların azınlığıdır. birileri nasıl kürtler türklerden geliyor diye inanıyorsa kürtler de zazaların kendilerinden geldiğine inanmaktadır.
    #2649160 (engineer, 01.12.2007 02:28)
  4. a/b/c eşitliği ile açıklanabilecek, mitoz bölünme nereye kadar dedirten ifade
    #2649815 (spectr, 01.12.2007 11:24)
  5. neden zazaların kürt olup olmadıkları zazalara sorulmaz demokrat olduğunu iddaa eden dtp yandaşı bir çok arkadaşım hemencecik onlar aslında dağ kürdü diye yakıştırmalarda bulunur. fakat kendilerininde bir takım zihniyet taraından zamanında dağ türkü olduklarını kabul etmezler.

zazalar tamamına yakını kürt olduklarını kabul etmez, zaten dilleride çok farklıdır. dillerinin yanında zazaların çuğu alevi kökenli olduğu için kültürleride çok farklıdır. nerden biliyorsun diyecek olursanız kendimden biliyorum, ailemden biliyorum.
    #3927711 (erjivan, 07.09.2008 00:56 ~ 00:58)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

zaza larin kurtlerle karistirilmamasi gerekliligi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. zaza larin kurtlerle karistirilmamasi gerekliligi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu zaza larin kurtlerle karistirilmamasi gerekliligi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about zaza larin kurtlerle karistirilmamasi gerekliligi. Copyrights of the articles are belong to their authors.