yurek gecmesi 

kapat
  1. kısa süreli uyuyakalmak anlamına gelen deyimdir. genel olarak akdeniz bölgesi'nin batı kısmında duyulur.

kestirmekten farkı, kişi uyumayı istemez ancak, vücut yogunluğu baskın gelir kişi farketmeden uyuyakalır. en ufak bir seste veya sarsıntıda uyanır.

örneğin; kişi sese uyanır

* sen mi geldin?
    - uyuyo muydun, rahatsız etmeyem ben seni?
    * yok ya uyumuyodum, yüreğim geçmiş.
    #2589843 (paleface, 14.11.2007 14:16)
  2. artık sevmemek.
    #2589850 (no tengo lugar, 14.11.2007 14:18)
  3. bazi yerlerde içi geçmek olarak bilinen eylemdir.
    #2589861 (cumingsoon, 14.11.2007 14:20)

© 2008 - uludağ sözlük

yurek gecmesi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. yurek gecmesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yurek gecmesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» aglamak istiyorum » seri eh iste veren ibne » dugu » edilen bir kavga sonrasinda verilen ayrilik karari » ari sili » ana hina » nufus cuzdanindaki din hanesi » sahici » romantik komedi izleyen umutsuz kitle » olen kisinin ardindan girilen entry i oylamak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci