yuma 

kapat
  1. üç kol bükülerek yapılan ve gemiyi samandira ya da iskeleye bağlamak için kullanılan kalın halat.
    #489658 (frozen hopes, 02.08.2006 20:22)
  2. çocukken aklımı en çok kurcalayan noktalardan biri de yuma idi. öncelikle bir tanım yapalım: "yuma, 1990lı yıllarda görülmeye başlanan, monopoli, risk tarzı oyunları üreten yerli firmadır."(1)
    aklıma takılan en önemli nokta yuma şirketinin yönetim kurulu idi. düşün saham, aklım almıyordu. böyle çizgi filmlerdeki gibi büyük bi bina düşünüyodum, önünde kocaman yuma yazıyordu. kapısında da yuma logosu olan yunusun altın heykeli vardı. yönetim kurulu başkanı kürsüye çıkıp "14 yılda türkiye'nin oyun ihtiyacını karşılayan yuma, sürdürülebilir kalkınma içinde ilerlemeye devam etmektedir" sonra basın mensubu soru soruyordu, "sayın başkanım, yuma fikri nasıl doğdu anlatabilir misiniz?" falan filan...

-------------------------------------------------------------------------
    1- papila cem: türk tarihinde aile oyunları, ankara: seçkin yayınları, 2001
    #1522657 (martin edilen, 13.04.2007 16:17)
  3. (bkz: 3:10 to yuma)
    #2586865 (painkiller, 13.11.2007 17:34 ~ 17:35)

© 2008 - uludağ sözlük

yuma başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yuma ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yuma nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» marc reklamindaki cocugun sesinin hep ayni kalmasi » erkek jinekolog » kisa boylu kizlar » metin fidan » bir derdim var yasanmisliklari » biz de mi lost olsak » alexander dubcek » jose joaquin moreno verdu » durex elite » pkk nin sonunu siyaset mi getirir asker mi » gumruk mustesarliginin sitesindeki turk bayragi » 2117141311151114 221563621114116 1223125691215 » edit yapmamis yazar » 21 ekim 2008 fenerbahce arsenal maci » estel » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » bebek okan » rehberin arkasindan ayrilmayan yasli japon turist » saros korfezi » dagdan gelmis ayi » roope latvala » tanri ya kizginim » kendi sessizligine gomulmek » apis arasi kokusunun verdigi ic huzuru » dudak yolmak » alf » facebook ta hicbir eski arkadasi bulamamak » balik burcu erkegi » sozluk yazarinin bilgisayar masasinda bulunanlar » kahverengi kusak » olympiakos