yuksek kaldirim 

kapat
  1. karaköyden istiklal caddesine çıkan üzerinde elektronik malzeme satıcıları, istiklale doğru yaklaşırkende müzik eşyaları satan dükkanların bulunduğu, bir sokağı zürafa sokak olan ve bu sokağın girişinde bulunan bir hamam nedeniyle iğrenç bir kokuya boğulmuş cadde. ayrıca tünelin erkenden kapanması nedeniyle tramvay ve karaköy iskelesine yürüyerek gitmek için diğerlerine nazaran daha güvenli olan cadde. ayrıca üzerinde sinagog bulunmaktadır.
    #354508 (sefertasi, 18.06.2006 00:06 ~ 00:07)
  2. Karaköy'den galata kulesine giden yokuş. yakın mesafede bankalar caddesi ve genelevde bulunur.
    #3019649 (megajardel, 17.02.2008 19:38)
  3. attila ilhan' ın maria misakyan adlı şiirinde de vücut bulan ve durup, yine aynı adı taşıyan kadını düşlediği- düşündüğü yerdir.
    #3019694 (fayaka, 17.02.2008 19:47)
  4. bir ezginin günlüğü şarkısı:

"galata'dan aşağı yol gider suya vurur,
    şu istanbul dediğin yavrum, koynumda uyur.
    asker dizilir asker, camlara sardunyayım,
    karavana içinde yavrum, kanasın canım.

hani benim istanbul'um? ben gül idim kurudum.
    eller sevdaya düştü, sen benim yarim oldun...
    aynam kırıldı aynam, yitirdim cemalini,
    sırça kafes içinde sevsinler hayalini...

ben de küçücüğidim evlerin eğlencesi
    hayat bildiğin senin yavrum, el söylencesi.
    pazar kurulur pazar, çarşının arasına,
    aşk dediğin satıldı yavrum, el parasına."

ayrıca: (bkz: dedikodu)
    #3019748 (if not than what, 17.02.2008 19:55)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

yuksek kaldirim başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yuksek kaldirim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yuksek kaldirim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yuksek kaldirim. Copyrights of the articles are belong to their authors.