youtube daki uludag sozluk videolari 

/ 5
kapat
  1. zabalayn arkadaşımızınki ile başlayan videolar zinciri.

edit: ne yazık ki o ilk video youtube'den kaldırıldı.

(#1115974) video ile ilgili kısmın özeti: "videolarımda nickleri belirtilen bir kısım hanım arkadaşlarımızın bir takım kendini bilmezlerce rahatsız edilmesi söz konusu olabilir mi aceb? yönünde bir takım şahıslarda oluşan akıllara zarar bir durum ya da paranoyanın yarattığı tartışma dolayısıyla canım sıkıldı.. bu konunun haricinde de, şu an gelinen noktayı çeşitli sebeplerden can sıkıcı bulduğum için, söz konusu videolarımı youtube'dan kaldırmaya karar verdim." 6 ocak 2007, zabalayn

başlığı açan yazar arkadaşınız olarak öncelikle şöyle söylemek istiyorum, başlığı açarken böyle birşey aklımın ucundan bile geçmemişti. nitekim, ekşi sözlük'ün limon, itüsözlük'ün kovan fasilitelerinde pekçok zirve resmi aracılığıyla yazarların görünüşü, efendim konuya geleyim cinsiyetleri ortaya çıkıyor. ve ben bugüne kadar o sözlüklerde bu konuda genel bir şikayete şahit olmadım. neden? oralarda başka bir yazara uygunsuz mesaj atmak sözlükten uçurulmayla ödüllendiriliyor. nitekim uludağ sözlük'de de aynı şekilde, hanım arkadaşlarımız düzeysiz mesajlar konusunda, öncelikle kişiyi engeller, akabinde moderasyona şikayette bulunabilir, ve uygunsuz mesaj sahibinin cezalandırılmasını sağlayabilir.

eğer olur da bu videoyu gönderen arkadaşımızın öne sürdüğü gerekçenin önüne geçemezsek, bundan sonrası için, artık yazarların nicklerini afişe etmeyelim. fakat, asla bu güzel paylaşım ortamını sürdürmekten bir takım sapıklar yüzünden vazgeçmeyelim...
    #849766 (ogasi, 12.11.2006 20:30 ~ 11.09.2007 14:23)
  2. 4 kasim 2006 ankara zirvesi hakikaten güzel olmuş, arka plan müziği lux aeterna ile bir uyum içerisinde*... ellerine sağlık zabalayn...
    #849829 (faati, 12.11.2006 20:40 ~ 14.11.2006 16:07)
  3. movie maker'da yapılmış bir video. istanbul güruhu olarak şöyle güzel bir kısa film çekelimde şanımız yürüsün.
    #849845 (karpuzkabugu, 12.11.2006 20:43)
  4. şimdilik videoları değil videosudur.
    #849886 (Rurouni Kenshin, 12.11.2006 20:52)
  5. (bkz: ellerine sağlık)
    #849910 (marla singer, 12.11.2006 20:57 ~ 20:58)
  6. (bkz: tek kelimeyle mükemmel)
    #849938 (freedean, 12.11.2006 21:02)
  7. aynı sarışın kızın on yüz bin kere görüldüğü videodur.
    #849941 (meyve, 12.11.2006 21:02)
  8. hazırlamak ve buraya koymak inceliğini gösterenlere teşekkür edilecek video. *
    #849968 (pilotmont, 12.11.2006 21:08)
  9. (bkz: gençler ne bu sigara alışkanlığı)
    #849993 (ranger65, 12.11.2006 21:12)
  10. çok iyi bir hizmet. bundan sonraki zirvelerin de videolarının koyulması temennisiyle emeği geçenlere teşekkürler * *

özel uyarıyla gelen edit: sohodabesdakika nikli kız exonotzor'un kız arkadaşıymış. o zaman ne diyoruz demek ki en güzeli o değilmiş. *
    dayanamayan edit: ulan vicdansızlar bunun nesini kötülediniz. iyi o zaman çürkin kız yoktur az votka vardır diyip olayı kapatalım.
    #849994 (mahoni, 12.11.2006 21:12 ~ 16.11.2006 20:10)
  11. (bkz: herkes bir gun 15 dakikaligina sohret olacak)
    #850023 (laedri, 12.11.2006 21:19)
  12. işte sözlüğümün yazarının hayal gücü. hazırlayanın elleri dert görmesin.
    #850025 (suran, 12.11.2006 21:19)
  13. emeğe saygı çalışması.
    #850065 (karpuzkabugu, 12.11.2006 21:27)
  14. (bkz: asık veyselimsi hareketler)
    #850113 (hendrix, 12.11.2006 21:38)
  15. neredesiniz istanbullular biz de bir tane yapalım diyip catladıgım videodur. *
    #850114 (MeLaNKoLiK, 12.11.2006 21:39)
  16. ankara geleneksel sözlük zirveleri'nden sonra da izleyebileceğimiz videolardır.
    #850149 (hunlu, 12.11.2006 21:46)
  17. yaklaşık 3 dakika olarak görünmesine rağmen yalnızca 1 dakika 10 saniyesi izlenebilen videodur.*
    #850308 (clemenza, 12.11.2006 22:20)
  18. kullanılan requiem for a dream soundtrack'i lux aeterna ile allah korusun ordaki tüm yazarları bir kazada falan kaybettik sandım lan. tamam güzel video ama müzik seçimi yanlış be * o müzik adam gerim gerim gerer.oraya koyacaksın bi pop ne biliyim at kafadan bi tane. koy işte birisini. neşeli hareketli olsun. biz de gerilmeyelim değil mi ama...
    aaaa hala gerginim yemin ederim *
    #850354 (aby, 12.11.2006 22:28)
  19. böyle acıklı bir müziğin sebebini kısa kısa düşündükten sonra buldum.
    içki ve sigara. maalesef tüm beşeriyatul uludagsozluk içmektedir. yazıktır.
    #850401 (azorka, 12.11.2006 22:36)
  20. "gayet güzel geçişler , oyuncu seçimleri, herkesin seyretmesini tavsiye ederim.horr.."

Atilla Koç(kültür bakanı)
    #850430 (zookeeper, 12.11.2006 22:40)
  21. sözlük yazarlarının kanlı-canlı insanlar olduğu görülünce bir garip olunan kısa film. belki gelecekte uludagsozluk kongresi yapılırsa hepsi ile tanışma fırsatı bulabilirim. gelecekte bir gün gelecek sonuçta.
    #850553 (kasimpasa canavari, 12.11.2006 23:07)
  22. öncelikle olumlu yöndeki eleştiriler için -ki bu hemen hemen tamamına tekabül ediyor * - teşekkür ederek lafa başlayayım. Hazır teşekkür faslındayken, exonotzor'u da es geçmek olmaz, çektiği birbirinden güzel fotoğraflar sayesinde elimde müthiş döküman, malzeme oldu. Müzikleri de oturttumu ortaya sizinde beğendiğiniz kolaj çalışması çıktı. dikkat ederseniz albüm demiyorum, kolaj diyorum çünkü oradaki resimler sekanslar benim için derin anlamlar ifade ediyor. videoyu izleyen herkesin malumudur, girişte jan garbarek'in epilogue'u eşliğinde yazarlar siyah beyazken, daha sonra ise lux aeterna eşliğinde kadrajın yaklaştığı efektinde renk ayarlarıyla ilişkili değişiklik yapmadım. neden sephia değil derseniz, bilmiyorum. Sıralamanın kafamda herhangi bir önemi yok, sadece hangi resimler siyah beyaz ortamda sanatsal bir figür gibi durabilir, bu açıdan baktım. girişteki resimlerde dikkat ederseniz bir derinlik var.

hahahah, lan kendimi resim sergisindeki çizimlerini ziyaretcilere yorumlayan ressamlar gibi hissettim, alakası yok. Bienal falan değil bu, bildiğiniz video işte. Yazılan girdilere baktım, ilginç yorumlar var, hepsine sırasıyla değineceğim.

müzikler çok pesimist *:

öncelikle söyleyeyim ki seçilen müzikler bir anlam ifade etsin, sözlük yazarları müziklerden çıkarım yapsın gibi bir kaygım yoktu, sadece kulağa hoş gelenleri kullandım. Ortada filmi izleyenlerin zihnine * müziğin habis bir şekilde işlenişi var, yani art arda insanı darmadağan eden sahnelerden dolayı birçoğumuz müziği duyduğu anda ortada kötü bir sahnenin canlanması gerektiği fikrine kendini inandırmış. Tayfun talipoğlu dünya'daki açlık, savaş temalı fotoğrafları yorumlayacak sanki. şartlı refleks gibi bu. Fakat benim algı değişkenliği dediğim bir durum var, o müzik bende rahatlatıyor, huzur veriyor intibaası bırakıyor. halbuki klasik müzik dinletisi gibi oldu, zaten videonun girişinden da anlaşılacağı üzere jan garbarek'in piyano sonatını kullandım. Eğer gerçekten rahatsız olanlar varsa bir dahakine süt kardeşlerin veya amelie'nin film müziklerini kullanırız, sorun değil.

ps:* *

öncelikle bu resimleri montajlarken eğer ciddi ciddi sözlükte ünlü olmak beklentisi içerisinde hazırladığımı düşünen birileri varsa çok yazık. aman sözlükte ünlü olalım, insanlar bizi tanısın demek değil bu. zaten 300 kişilik bir ortamda, ki arkadaş grubunda ya da bitirdiğim lisede daha büyük bir kitleye hitap ediyordum ben, sanki yoldan çevirip imza istiyorlar. Ama ben yinede çok ciddi manada muhasebesini yaptım, çünkü ben sözlük yazarlığında gizeme inanan biriy(-d)im. Biz suretimizle değil, kullandığımız sözcüklerle fikirlerimizle varız der(-d)im bu sözlük platformunda. Ama bir yandanda bu zirveye katılmış olmak, diğer yazarlarla tanışmak çok elzem bir durum olmasa gerek. netice de fikir suçu falan işlemiyoruz burada, herkesin bizzat fikri var olaylara, şahıslara tamam da bu fikirler sansür koyulacak boyutlarda değil. Demem o ki herhangi bir baskı yok üzerimizde, ya da underground bir kültür değiliz, sistemle problemlemimizden ötürü polis tarafından aranmıyoruz. bu perspektifden Kimliğimizi deşifre etmemiz tutarsız değil. Bu yüzden spekülasyonlara gerenk yok. Akabinde, Bu videoyu hazırlarken tek bir amacım vardı -ki youtube'de tags bölümünde de belirttim bunu- o da zirve nasıl yapılır istanbullu yazarlar görsün temennisiydi * etiket bölümünde istanbullu yazarlar diyemedim, sığmadı istanbullular görsün yazdım. sanki 10 milyonun üstünde bir güruha zirve dersi veriyoruz. emeğe saygı falan güzel, kuyruk acınıza vererek üstünüze gitmiyoruz sayın istanbullu yazarlarımız * Yani adult forum görüntüsüyle benzetme, kinaye yapmak yerine konu anlatımlı -nasıl zirve yapılır- tanıtım cd'sinin demosu diyebiliriz. Bu ilk bölümdü, sonrakilerde gelecek

(bkz: yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır)

Son olarak belirtmeden geçemeyeceğim, videoda yanlışlıklar olmuştur. gerek zirvedeki tüm yazarlarla tam manasıyla hasbıhal edememem, gerek isim özürlü olmam, gerek daha ilk tanışılma olması dolayısıyla mystery'i yanlışlıkla gel pc pc yazmışım -ki gel pc pc zirvede yokmuş, burası gerçekten ilginç-

mükemmellik detaylarda gizlidir, bu nedenle ne kadar güzel hoş dense de -ki bunlar detay değil baya ağır hata- iltifatlarınızı, komplimanlarınızı sahiplenemeyeceğiz. mystery'den tekrar özür dilerim.

(bkz: hatasız kul olmaz)
    #851388 (zabalayn, 13.11.2006 02:20 ~ 13:34)
  23. bir dahakine katilmak icin azmedecegim videolardir. seri yapilacagini umut ediyorum. acacagim mavi bayragimi kenarda*
    #851464 (mavi bayrak, 13.11.2006 03:02)
  24. Çok beğendiğim, tekrar tekrar izlediğim harika bir çalışma. Başta zabalayn ve exonotzor olmak üzere, emeği geçen herkes sağolsundur. Ankaralılara yakışan bir girişim olmuştur, hemşerilerimi kutlarım.
    #856790 (entropi, 14.11.2006 10:43)
  25. güzel video. ama ben yokken hep bir tarafı eksik kalacaktır.. *
    #864295 (witch, 15.11.2006 21:42)
/ 5
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

youtube daki uludag sozluk videolari başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. youtube daki uludag sozluk videolari ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu youtube daki uludag sozluk videolari nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about youtube daki uludag sozluk videolari. Copyrights of the articles are belong to their authors.