youtube a erisimin engellenmesi 

/ 10
kapat
  1. YouTube nin sürekli kapatılmasını Türkiye'deki özgürlüklerin kısıtlanması veya özgürlük haklarıyla oynanması olarak görüyorum.Yüce Mahkememizden bu konularda daha hassas davranmasını bekliyoruz...
    #3769150 (Doruk Ulsun, 04.08.2008 15:36)
  2. yasak derken?

C:\windows\system32\drivers\etc

(ya da windows hangi diskte kuruluysa)

"hosts" adinda 2 ya da 3 dosya olacak orada. not defteri olani acin, sonra ilk hosts isimli dosyayi bu not defterinin icine surukleyin. sonra bir alt satira gecin ve sunlari yapistirip kaydedin:

208.117.236.70 http://www.youtube.com #youtube
    208.117.236.69 youtube.com #youtube
    195.8.214.142 http://www.dailymotion.com #dailymotion
    195.8.214.142 dailymotion.com #dailymotion

eger bu cozum olmadiysa birakin boyle kalsin. dns degistirin. onun icin de ag baglantilarim'a girin. yerel ag baglantisina sag tiklayip ozellikler secenegini secin. orada karsiniza cikacak listedeki internet iletisim kurallari yazan yeri cift tiklayin. sonra acilan yerde "asagidaki dns sunucu adreslerini kullan" secenegini isaretleyip sunlari girin.

208.67.220.220
    208.67.222.220

daha da olmuyorsa cay demleyin icin.
    #3769162 (anch, 04.08.2008 15:39)
  3. en uzun olani mayis 2008 de baslamistir.

--spoiler--
    Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi, 05/05/2008 tarih ve 2008/402 nolu kararı gereği bu siteye erişim TELEKOMÜNiKASYON iLETiŞiM BAŞKANLIĞI'nca engellenmiştir.

Access to this web site is banned by "TELEKOMÜNiKASYON iLETiŞiM BAŞKANLIĞI" according to the order of: Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi, 05/05/2008 of 2008/402.

Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesi, 06/06/2008 tarih ve 2008/624 nolu kararı gereği bu siteye erişim TELEKOMÜNiKASYON iLETiŞiM BAŞKANLIĞI'nca engellenmiştir.

Access to this web site is banned by "TELEKOMÜNiKASYON iLETiŞiM BAŞKANLIĞI" according to the order of: Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesi, 06/06/2008 of 2008/624.
    --spoiler--

iki husus dikkatimi cekmistir.

1 ankara 1. sulh ceza mahkemesi, ankara 11. sulh ceza mahkemesi, bundan sonra ankara 111. sulh ceza mahkemesi gelmeliydi,

2 05/05/2008, 06/06/2008, bundan sonra 07/07/2008 gelmeliydi.

(bkz: biri bize bisey demek istiyor)
    #3779328 (ooopps, 06.08.2008 16:38)
  4. devekuşunun kum tanecikleri ile buluşması.
    #3779351 (kisrak, 06.08.2008 16:44 ~ 16:45)
  5. saçmalamaktır. kolaycılıktır.

engellemenin kullanıcıyı cezalandırmak olduğunu anlatmak ancak malumu ilan olduğundan bununla vakit harcamayıp işin idari ve hukuki yönü üzerinde durmak istiyorum:

türkiye'de zibilyon tane sulh ceza mahkemesi var, hepsi ayrı ayrı inceleme yapıp engelleme kararı veriyor. youtube o kadar geniş bir havuz ki yüzlerce engelleme sebebi bulabilirsin. yani acil düzenleme gerekiyor bu konuda.

benim önerim bilisim suclarinda görevli olmak üzere bilisim mahkemeleri. bu mahkemeler hem internet hem telekominikasyon konusunda uzman hakimlerden oluşmalı. suçların unsurları, özgürlüklerin sınırları çok iyi belirlenmeli ki ota boka kapatılmasın internet.

aksi halde kafana estiğinde sitelere erişimi engelleyeceğine tümden kapat interneti kurtul o zaman.
    #3930160 (eurasian, 07.09.2008 16:03)
  6. (bkz: youtube jacker)
    #3930185 (can bogazdan gelir, 07.09.2008 16:08)
  7. sanıyorum ki, dinitube yada islamtube diye bir site açacaklar. alın bunları izleyin lan diyecekler. youtube la başlayan site yasaklama olayları artık çığrından çıkmıştır kanımca. bütün özgün internet portallarını, fikirlerinizi ve yaptıklarınızı, yapacaklarınızı paylaştığınız bütün siteler, tek tek kapanmaktadır. hikayesini bilirsiniz sanıyorum bir kurbağayı hızlı yanan ateş üzerinde pişirmeye çalışınca kurbağa tencereden dışarı zıplıyor, kaçıyor. ama altını yavaş yavaş açtığınızda tepki vermiyor ve güzelce pişiyor. işte bugünkü türkiye politakası budur. kısık ateşte yavaş yavaş!!
    #4150999 (egina, 28.10.2008 11:38)
/ 10
Copyright © 2008 - uludağ sözlük

youtube a erisimin engellenmesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. youtube a erisimin engellenmesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu youtube a erisimin engellenmesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about youtube a erisimin engellenmesi. Copyright of the articles are belong to their authors.

» uykum geldi » ekberlik » safran cayi » turbanli kiz » kundi » bakkal hasan » ps 2 port » televizyonun zararlari » nazli tolga » helikopter yayinevi » neredekal » renault 21 optima » rapidlibrary com » minyon tipli sarisin kizlar » hesap makinasiyla hackerlik yapmak » noel baba » tahtaka » oyumu nerede kullanacagim » esekler » hazine gov tr » pilava sos onerileri » bolucu oldugu halde turkiye de yasamak » you met me at a very strange time of my life » filistin halk kurtulus cephesi » rakibi duzmek » general motors » nec nijmegen » pripyat » albedo » necip hablemitoglu » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » korkuttum mu » ermeni uuserlar » masaustune sag tiklayip yenile demek » 29 ocak 2009 final bileti kura cekimi » sisme kadina parti rozeti takmak » olimpiyat halkalari » iyi huylu fonksiyon » emrah biz garibaniz dostuz yalniz biz sana » darjeeling limited » izmit in devamli sican kuslari