yon 

kapat
  1. 1.Belli bir noktaya göre olan yer,taraf.
    2.Bir şeyin belli bir noktaya baktığı yan,veçhe.
    3.Bir yere gitmek için izlenen yol,cihet,istikamet.
    4.Tutulacak,izlenecek yol.
    #140098 (italiano, 30.03.2006 17:50)
  2. aralık 1961-haziran 1967 tarihleri arasında istanbul'da yayımlanan haftalık siyasi dergi. bir siyasi kavga dergisi olmasının yanı sıra, çeşitli sol görüşlerin dile getirildiği bir forum niteliğini de taşıyan ve edebiyata da oldukça geniş yer veren bu dergide yazanlar arasında mumtaz soysal, cetin altan, ilhan selcuk, aziz nesin, yasar kemal, fakir baykurt, mehmet ali aybar, behice boran, mihri belli, attila ilhan vb. kişiler bulunuyordu.
    #764171 (vernon sullivan, 22.10.2006 19:03)
  3. Özdemir Asaf şiiridir.

Sen bana bakma,
    Ben senin baktığın yerde olurum.

(Aşk bu olsa gerek.)
    #2290756 (heathcliff, 10.09.2007 00:08)

© 2008 - uludağ sözlük

yon başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. yon ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yon nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» selim bayrak » ekran titremesi » kiss kiss bang bang » tevessul » new age » wherein lies continue » siren » arka direk » davulcustar » powerball a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games