yolcu yolunda gerek 

kapat
  1. misafir olan kimsenin artık gitmesi gerektiği zaman söylenen sözdür.
    (ibibik, 03.01.2006 01:33 ~ 01.01.1970 02:00)
  2. Yorumcusu Nilüfer, söz ve müziği Adnan Ergil'e ait olan şarkı
    (anthrax, 09.01.2006 22:49 ~ 23:47)
  3. Yolcu Yolunda Gerek

Hastalar,
    Kar isterler
    Kafdağının ardından
    Ve buluttan döşek,
    Onlar,
    Yaramaz çocuklardır,
    Sallar durur,
    Dünyanın balkonundan,
    Düştü düşecek!
    Gölgen kaçıyorsa senden,
    Düşmüşse gökte yıldızın,
    Kavga başlar canla ten arasında
    Ne bilelim;
    Hangi pınarın suyu,
    Ya da çiçeğin özünde derman,
    Büyük yerden geldi ferman
    Yolcu yolunda gerek
    Ali Akbaş
    (farabi, 22.02.2006 22:41)
  4. "sevmek eskidenmis guzelim,
    sanki yıllar oncesinde kalan,
    askımız bir yalanmıs bir tanem,
    dus yerine gercekmis yasanan.
    yarinlar bizim icin gec artık,
    yok artık bır daha sevmek hani giderken,
    bana demiştin ya sen,
    yolcu yolunda gerek..." seklinde sozlere sahip olan sarkidir. nilufer harikulade yorumlar.
    (painkiller, 22.02.2006 22:44)
  5. yapılması kararlaştırılan işi bitirmek için acele etmak, oyalanmamak, işe koyulmak.
    (asiti kaçmış kola, 14.05.2006 18:43)
  6. niluferin yılların bir türlü eskitemediği, sözü, müziği, düzenlemesiyle kendini her ruh halinde dinleten, buna rağmen ağlamklı bir durumda insanın ağlama katsayısını maksimum hıza getiren, süper şarkı..
    (faidelibilgi, 02.10.2006 20:39)
  7. (bkz: ay biraz daha kalsaydınız)
    (venividivici, 02.10.2006 21:01)
  8. tak sepeti koluna herkes kendi yoluna demenin bir diğer şekli.
    (freedean, 02.10.2006 21:01)
  9. ibrahim Sadri isimli islamcı mizahçının (ne demekse!) bir zamanlar hazırladığı radyo showunun adı... O zamanlar Kanal yediler, beşler yoktu. Arada sebeplenmişlerdi.
    (keremkervan, 22.10.2006 04:29)
  10. bir nilüfer klasiğidir. sanatçının '88 tarihli, çok satmış, esmer gunler albümünden sözlerinde ve müziğinde adnan ergil imzası bulunan şarkısı.
    (leggare, 08.12.2006 20:44 ~ 18.01.2007 12:21)
  11. sevgi bizim için yok artık, yok artık bir daha sevmek nakaratı ile eski sevgiliyi beyne kazıyan, kaybetmeyi, kaybedeni, kaybedilmeyi anlatan nilüfer'in sesi ve yorumunun kendini aştığı harkulade şarkı.
    (lamermelculo, 25.01.2007 01:09 ~ 01:10)
  12. (bkz: yolcudur abbas bağlasan durmaz)
    (okuzcuk, 25.01.2007 01:18)
  13. bu hayat uzun bir yol olduğuna göre (göreceli olarak) pek başka şansımız da olmasa gerek. sanırım ki sandım bile..
    (ditty, 25.01.2007 01:52)
  14. sevmek eskidenmiş güzelim
    sanki yıllar öncesinde kalan
    aşkımız bir masalmış bir tanem
    düş yerine gerçekmiş yaşanan
    x2

yarınlar bizim için geç artık
    çok geç artık sana dönmek
    hani giderken bana demiştin ya sen
    yolcu yolunda gerek

sevgi bizim için yok artık
    yok artık bir daha sevmek
    yolcu yolunda gerek

"bitti." denen yerden başlamak
    ve gözlerini açmak yeniden
    belki de sevinçle kucaklaşıp
    başlarız kaldığımız yerden
    x2

yarınlar bizim için geç artık
    çok geç artık sana dönmek
    yolcu yolunda gerek

sevgi bizim için yok artık
    yok artık bir daha sevmek
    yolcu yolunda gerek
    (chanson de roland, 08.02.2007 01:06)
  15. nedense bana haydi "abbas vakit tamam, akşam diyordun; işte oldu akşam." dizelerini hatırlatan ve sevdiğim bir şarkının adı.
    (editor, 17.02.2007 14:19)
  16. sevmek eskidenmiş güzelim,,sanki milat öncesinde kalan...hz isa'nın mı suç?..sanmam
    baska bir milat herhal bu..heyhat,, yazan da bilmiyor ki..
    milat..baba laf...ağır laf...söylerken ya da yazarken derin bir anlam yüklüyormuşum gibi hissettiren...belki de derin bir anlamsızlıktan mütevellit...
    şair burada metin üzerinde herhangi bir çalışma yapmaz...metne söver...
    (nickless cage, 13.04.2007 02:34)
  17. çok çok güzel ve benim için özel bir nilufer klasiği ...

sanatçının '88 tarihli esmer gunler albümünde bulunur.

buruk bir tebessümle ağlatan şarkılardandır ...
    (leggare, 07.06.2007 14:33)
  18. (bkz: abbas yolcu)
    (hyperion, 07.06.2007 14:34)
  19. yolcu insanının, artık başka işi gücü bırakıp, yola düşmesi gerektiğini anlatan, eğer yapmazsa sinirlenilip çeşitli küfürler üretilmeye müsait söz öbeği.
    (byLait, 07.06.2007 15:20)
  20. ortamdan uzaklaşmak isteyen insanın, kaçma eyleminin gerekçesi.
    (demester, 14.06.2007 02:17)
  21. sıkılınılan bir yerden gitmek için söylenen özlü söz..
    (psychological, 14.06.2007 02:49)
  22. biten bir iliskinin sonrasinda huzunlenmek istemeyenler icin dinlenesi guzel nilufer sarkisidir.
    (fabala, 10.11.2007 18:30)
  23. misafirlikte söylendiğinde;
    -ay otursaydınız daha, çok zengin kalkışı oldu, şeklinde karşılık bulabilecek cümle
    (spectr, 10.11.2007 18:32)
  24. uzun uzun bakip sevdiginin gozlerine (artık orda bir umudun kalmadigini gorerek) yıkılıp kendi golgenin ustune demir almak gunu gelmisse zamandan mechule giden bir gemi kalkar bu limandan mantıgıyla, değiştirebileceklerine gücün yetmediği ama değiştiremeyeceklerini kabulle (bkz: ses edilmeyip pes edilmesi gereken anlar)'da içinizden nakarat gibi tekrarlayacağınız cümledir.
    (amidamaru, 27.02.2008 15:33)
  25. nasıl kızabilirim ki hayatıma tüm değip gitmiş o insanlara..

-han idim ben ve onlar yolcu..

konfor yok idi evet..

saman yataklar filan.. insanın kıçına batar işte...
    (havada panik, 04.03.2008 03:40)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» universal funeral » cengiz candar » uzayli zombi robot istilacilar » counter oynarken tanisan sevgililer » ters kose » eksi sozluk ile uludag sozluk arasindaki farklar » ajlan mine » kelim kemerim inek sutu emerim kel diyenin anasini » seri eksi oy veren ibne » galeri milliyet » hayalleri ertelemek » dogum gununde sinava girmek » ucu ceyrek gece yonu » ev boyarken birbirini boyayan ciftler » ozenti genclik » firkete » 90 larda ilkokul kokusu » ahi emir ahmed turbesi » sezer komsuoglu » gammaz butonu » mutlulugu uzaklarda aramak » beni yak kendini yak ama kediyi yakma » james joyce » masa tenisi » hayati tespitler » aziz nesin » entrylerinizi takip ediyorum cok hossunuz » kendim gibi olmak istemiyorum » yasaklamak yasaktir a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa