yoksa yuzumuz paslanacak 

kapat
  1. bildik, tanıdık, yaman bir yilmaz odabasi şiiridir.

I

Bir uğultu ummanı işte akıp gittiğim, bana biraz su verin. Her gece yatağını ıslatan ve matematik bilmeyen çocuklar gibi büyüdüğümü biliyorum; daha babalar eksik, çocuklar ıslak.

Esmerliklerini ve öpüşmelerini ak döşeklere taşıyor kadınlar; duâ ediyor kimileri, tenlerinde lekeler... işte akşam ve kir aynı hızla büyüyor, eli kınında deliliğimin. Bu gece, bu kentte, bu kederle bana biraz su verin; yoksa yüzümüz paslanacak!

/Sizin yüzünüz paslanmış bu nasıl Anadolu?/

II

Ve gök konuştu: -Dağlara bakıyorum; çünkü ben en iyi, en yakın dağlara bakıyorum... Şair, hoşgör hırçınlığını, didişme güller bile kurutulurken mevsiminde. Senin ölülerini mezarlar örtüyor, bedenini yıkımlar, taş odalar. Ben hepsini örtüyorum; konuşmasam o yıkımlar diliyle...

III

Biz o bildik coğrafyada kalalım. Bu merhaba, rengi güzel, işte oralarda kalalım.Bir yere kaçmasın kavgadan ellerimiz; sesine bir Anadolu kat, gülümsemeyi somurtma.

/ insanlar bir gün tanrıları unutur belki;

ama insanlar sevişmeyi unutursa yüzümüz paslanacak!

IV

Ellere ne: bu sevmek, bu koşmak, bu coşmak benim! Şiir yazıyorsak, şiir yazalım.Kentler yağmalanıyor usulca dağlara yaslanalım; yoksa yüzümüz…

Sevgilime önce ellerimi tutmayı öğretiyorum.Ellerimi tut sevgilim yüzümüz paslanmasın! Bir şiir yaz yaylalara salalım yoksa bu nasıl Anadolu?

/Sizin yüzünüz paslanmış bu nasıl Anadolu?/
    #3462501 (stalker, 29.05.2008 01:22 ~ 01:23)

© 2008 - uludağ sözlük

yoksa yuzumuz paslanacak başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. yoksa yuzumuz paslanacak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yoksa yuzumuz paslanacak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kazikistan cumhuriyeti » telefonu sol elle tutup sag elle tuslamak » dunyanin en mutevazi adami » sanko holding » coraplari islanan sevgiliye soylenebilecekler » aybars lebib » askerlik subede baslar subede biter » bir hayvanat bahcesi olarak bekar evi » mutsuzluk » etc a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games