yok deve 

kapat
  1. abartılı bir ifadeye karşılık kullanılan argo deyim. misal:

- abi larker her gün ortalama 150-200 entry giriyor, bir kaç haftadır böyle hem de.
    - yok deve.

bu örnekte abartı olmadı ama olsun, böylesi de var yani.
    #1008758 (kisinin degeri aradigi seydir, 16.12.2006 23:25)
  2. <müşteri> hasan usta yarım kilo deve sarsana yağsız yerinden...
    <kasap> yok deve.
    <müşteri> hörgücü diyorum... nezleye birebirmiş!
    <kasap> yok deve!
    <müşteri> hiçbir yüz güzel değil senin yüzünden gibi oldu bu be usta, hani şarkı var ya, sanki böyle iki anla...
    <kasap> yol al
    #1009025 (koko, 17.12.2006 00:14)
  3. yok devenin nali SÖZÜNÜN KIRPILMIŞ HALi. HA NALLI, HA NALSIZ SONUÇTA AYNI KAPIYA ÇIKIYOR. BiRDE APRONDA DEVE KURBAN EDiLMESi OLAYINI HATIRLATTI BiRDEN BANA NASIL MiDEM BULANDI. * *
    #3233548 (novakatinamite, 05.04.2008 17:11)
  4. yok devenin nalinin mihi "atasözünden" kısaltılarak özetlenmiş öz söyleyiş *
    #3238958 (tutiimucizegu, 06.04.2008 23:40 ~ 23:51)

© 2008 - uludağ sözlük

yok deve başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. yok deve ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yok deve nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» yavuz sultan selim » ablan kurban olsun sana » szymon kolecki » avedis » beat it » kizla cikmayan reisin gay olma ihtimali » dev genc » bir cocugun babasini ancak annesi bilir » turkler islam in basina gelmis en guzel seydir » kucukken sevilmeyen seyler a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games