yiyecek 

kapat
  1. Yenmeye elverişli olan her şey.
    #111448 (can, 12.03.2006 11:33)
  2. başkasına söylenen bir yalanı başkasına inanacak der gibi anlatma şeklidir.
    *olum bu yalanı da yemez ya.
    - bekle ve gör yiyecek.
    #1688783 (markasiz, 26.05.2007 13:51)
  3. kişiden kişiye fena halde değişen bir şeydir yiyecek. ayrıca bir de şu var; besin maddesi denen şeyle yiyecek aynı şey midir? örneğin, vejeteryan vatandaşlarımız et yemiyor. oh iyi güzel, bana kalsın kebaplar. ama et onlar için bir yiyecek midir? yada şöyle sorayım; afrika'da anneler açlıktan kıvranan çocuklarına çamurdan köfte yaparlarmış.(bunu bu şekilde hikaye ederek anlatmak bile iç burkucu.) e şimdi çamura yiyecek mi diyelim? onlar için öyle. 'her kelime her zaman aynı kelime değildir' sözü burada da etkisini gösteriyor bize. 7.4 şiddetinde.

ah izafiyet sen nelere kadirsin!
    #4072327 (kantele, 11.10.2008 00:46)
  4. (bkz: gida)
    #4072400 (lavinya_, 11.10.2008 01:03)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

yiyecek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yiyecek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yiyecek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yiyecek. Copyrights of the articles are belong to their authors.