yildirimla timurlenk arasinda secim yapmak 

kapat
  1. kılıçlarımızı kuşandıktan sonra hayal atına binip ankara ovasına tam savaş meydanının ortasına inen bünyenin sağa sola sallanan bir saate bakması gibi şaşırması hali.

şahsen ben bu iki devasa ordunun arasında bir seçim yapacak olsam tereddütsüz timuru seçerdim. niye diyeceksiniz...

1. yazarları korurmuş kendisi.
    2. nasrettin hocayla kanka olmak şansımın doğması.
    3. aksayan timurun akıl hocalarına verdiği değer
    4. fillerinin olması
    5. seferlerini hep doğuya yapması.*
    #3389804 (uvjb, 12.05.2008 23:29)
  2. (bkz: seni seçtim pikachu)
    #3389837 (eko le pew, 12.05.2008 23:33)
  3. yıldırım beyazıt ve timur'un birbirlerine gönderdikleri mektubu okumamışsanız timur dersiniz. ben burda sözü yıldırım beyazıt ve timura bırakıyorum. çünkü başka bir şeyler karalamak beyhudedir.

timur'un gönderdiği mektup:

rum diyarında melik olan yıldırım beyazıt! bil ki, biz kudret ve iktidarımızla insanlık aleminin en büyük kısmını tebaamız haline getirmiş bir hükümdarız. bu görülmemiş işi, tek başımıza yaptık. senin gibi babamızdan ülkeler tevarüs etmiş değiliz. aklını başına topla ve kara yusuf’la ahmet celayir’i topraklarından kov. emirlerimize karşı gelen hükümdarların akıbetini duymuş olsanız gerektir. siz de o hükümdarların arasına girmekten sakının!

yildirim beyazit'ın cevabı:

ey timur denen kuduz, kafir, soysuz köpek! mektubunda yazdığın sözlerle benim gibi bir hükümdarı korkutacağını sanarak, ne ahmak bir uğursuz olduğunu gösterdin. beni, önünden kaçan acem ve tatar hükümdarcıkları ile mi kıyas edersin? benim ordumu hint, ırak ve herat* askeri mi sanırsın? anadolu’yu şam, halep ve bağdat’ı aldığın gibi almayı mı tasarlıyorsun? sen ordumuzun bir defa mağlup olduğunu işittin mi? dünya ve mal hırsıyle köpekler gibi dövüşmekle ömür geçirdin, bununla öğünüyorsun. bizim hayatımız, din ve devlet uğruna gaza meydanlarından geçmiştir. işte sen, işte cenk meydanı! bekliyorum, ne zaman istersen gel! allah seni kahretsin ve müslümanlar’a daha fazla zulüm edememen için sana uyanlara da lanet olsun.
    #3389945 (degetbasimdan, 12.05.2008 23:51)

© 2008 - uludağ sözlük

yildirimla timurlenk arasinda secim yapmak başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. yildirimla timurlenk arasinda secim yapmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yildirimla timurlenk arasinda secim yapmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sarkilarda huzun var » posta gazetesinin prezervatif vermesi » sibel mirkelam » horry » waterloo station » seytan » sabaha kadar iciyoruz zirvesi » ayhan akman » sara tancredi » sezen aksu a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci