yesilcam sinemasi 

kapat
  1. istiklal caddesi üzerinde, imam adnan sokak 'ta bulunan, yönetmen reis celik tarafından işletilen; genelde kıyıda köşede kalmış bağımsız filmlerin gösterimini yapan küçük ama otantik bir sinema salonudur.
    kafeteryasının duvarları eski türk filmlerinin afişleri ve ünlü yönetmenlerin hayatlarının kısaca anlatıldığı duvar kağıtlarıyla süslüdür. ses sistemi ..vb teknoloji açısından çok gelişmiş olmasa da ev gibi bir ortamda ,dev beyaz perdede sinema keyfini hem de cüzzi bir fiyat karşılığında yaşatması bakımından çok güzel bir mekandır.
    çayı da güzeldir hem de ucuzdur.yeşilçam günlerininin kokusunu teneffüs etmek isteyenlere önerilir.
    büyük ama biraz ruhsuz sinema salonlarıyla kıyaslanınca insanda tebessüme sebep olan sinemadır. kapanırsa çok üzülürüm, o yüzden gidiniz, film izleyiniz ve izlettiriniz.
    #1112596 (nickless cage, 06.01.2007 00:32)
  2. türk sinemasının diğer adı olarak kullanılan kavram.
    (bkz: türk sineması)
    #1112703 (laedri, 06.01.2007 00:52)
  3. türk sinemasının adından çok belli bir dönemi içerir.
    #1116766 (zlatan1937, 06.01.2007 23:31)
  4. sıcak, içten bir sinema salonudur.
    #1761111 (yasakani, 12.06.2007 23:58)
  5. gösterilen filmlerin kalitesi açısından alkazar'la yarışacak
    düzeyde olan tek sinema salonu.
    #2239418 (meister writer, 01.09.2007 00:53)
  6. estetik anlayıştan, siyasi görüşe, yaşam tarzına kadar bugün türkiyesinde yaşayan herkes üzerinde büyük etkiye sahip olduğunu düşündüğüm sinemadır.
    #2239436 (dervisabdi, 01.09.2007 00:55)
  7. eskinin naifliği, çıkardan uzak arkadaşlıklarının anlatıldığı, tatlı tebessümlerin süslediği filmlerin çekildiği sinemadır.
    ordaki oyuncuların biyografilerini okuduğunuzda ise aslında hepsinin ayrı birer filme başrol oyuncusu olabilecek kadar renkli kişilikler olduğunu görürsünüz..
    o yılların mutluluğu, saflığı, düzeni asla gelmeyecektir..
    #2772920 (jack daniel, 31.12.2007 22:11)
  8. dünyanın iki özgün sinemasından biridir. hollywood sineması ve sinema anlayışı bütün ülke sinemalarını etki altına alırken neden yeşilçam sinemasının özgün kaldığı hala anlaşılamayan bir durumdur. dünyanın diğer özgün sineması ise iran sinemasıdır. iran sinemasının özgün kalmasına sebep olarak iran'ın siyasi rejimi ve sinema konusundaki sansür olarak gösterilebilir. ancak böyle sebeplerin olmadığı ülkemiz sinemasının neden özgün olduğu hala anlaşılamamaıştır. ben bunu türk sanat severinin (özellikle sinema severlerin) özgün eserlerden başka hiçbir şeyi sevmemesine bağlıyorum. ayrıca coğrafya olarak çok zengin bir kültürel mirasa sahibiz ki bu da yeşilçam sinemasını besleyen diğer bir etkendir.
    #2773050 (kpax, 31.12.2007 22:43)
  9. farkettim ki alkazar sinemasi'nda gösterimden kalkan film burada gösterime giriyor. genellikle diyelim adet yerini bulsun.
    #2940123 (mei ve pacali donu, 02.02.2008 23:43)

© 2008 - uludağ sözlük

yesilcam sinemasi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. yesilcam sinemasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yesilcam sinemasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» esdinsel » asik olmak » data acqusition » diego alfredo lugano moreno » almila uluer » oha falan oldum yani » nick inin hakkini veren yazar » ben ki sevmekten hic usanmam » ibo azimli cizer » halk otobusu soymak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci